Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Édes-savanyú tofu recept

Édes-savanyú tofu recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 270 kcal
Zsírtartalom 12 gramm
Szénhidráttartalom 31 gramm

Az Édes-savanyú tofu hozzávalói:
-50 dkg tofu
-4 ek szójaszósz
-1 ek + 1 tk étkezési keményítő
-1 db póréhagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 piros húsú paprika
-10 dkg cseresznyeparadicsom
-1 uborka
-20 dkg darabolt ananász
-2 ek rizsbor vagy víz
-2 ek rizsecet vagy más gyenge escet(pl. borecetek)
-2 ek barna cukor
-2 ek kechup
-5 dl olaj (sütéshez)
-só


Az Édes-savanyú tofu elkészítési módja:
A lecsepegtetett tofut 2 sm-es darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a 2 ek szójaszószban elkevert 2 ek étkezési keményítőt. Póréhagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Paprikát kimagozzuk és felkockázzuk, a kis paradicsomokat megfelezzük, az uborkát pedig félbevágva, kimagozva, felszeleteljük. Ananászt lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. Mártáshoz elkeverjük a rizsbort a ketchuppal, a maradék 2 ek szójaszósszal, a cukorral, 1 tk keményítővel és az ecettel. Végül pedig hozzá 0,7 dl ananászlevet. Olajat felforrósítjuk a wokban. A tofukockákat adagonként 3-4 percig sütjök a ,,serpenyőben" és szűrőkanállal kiemeljük, majd lecsepegtetjük. Olajat kiöntjük a wokból, de nem töröljük ki. Majd belerakjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a paprikát, erős lángon 3 percig folyamatosan kevergetjük. Hozzá adjuk a fűszeres mártást, belekeverjük a paradicsomot, az uborkát és az ananászt. Hozzáadjuk a tofukockákat és 1 perc alatt nagyon felforrósítjuk. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet.) Sóval ízesítjük és azonnal tálaljuk.

Jó mellé egy kis chiliszósz, vagy ha köretet szeretnénk, akkor rizs.


Kategória: Reform ételek receptjei


Az Édes-savanyú tofu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook