Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pirított tészta pulykamellel recept

Pirított tészta pulykamellel recept

A Pirított tészta pulykamellel hozzávalói:
50 dkg pulykamellfilé
1 gerezd fokhagyma
2 kis chilipaprika
9 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál gyömbérpor
8 evőkanál olaj
3 közepes sárgarépa
1 szál póré
1/2 fej kínai kel
25 dkg üvegtészta
1 konzerv szójababcsíra
1 dl zöldségleves kockából
2 tojás


A Pirított tészta pulykamellel elkészítési módja:
Előkészítés: A húst falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A chilit kimagozzuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. Elkészítés: A szójaszószt elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, 1 evőkanál olajat, és a húst kb. 15 percig pácoljuk benne. Közben a répát meghámozzuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kínai kelt leveleire szedjük, leöblítjük, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás forró vízzel leöntjük. Felforrósítunk 7 evőkanál olajat egy wokban vagy nagyobb serpenyőben, és megpirítjuk benne a húst. Kiszedjük, félretesszük. Ezután egymás után a zöldségeket is megpirítjuk. Végül összeforgatjuk a wokban a húst és a zöldségeket, hozzáadjuk a szójababcsírát és a tésztát, és az egészet összeforrósítjuk. Ráöntjük a levest, szójaszósszal ízesítjük. A tojást felverjük, a wokba öntjük, összekeverjük, de már nem sütjük tovább, hanem azonnal félrehúzzuk, és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pirított tészta pulykamellel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook