Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Gyömbérkenyér recept

Gyömbérkenyér recept

Kalória 257 kcal

A Gyömbérkenyér hozzávalói:
- 250 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 150 g alma (héj és magház nélkül)
- 100 g dió
- 50 g friss gyömbér
- diónyi vaj
- kis liszt
- 1,25 dl tej
- 125 g vaj
- 180 g cukor
- 2 tojás
- 1 tojássárgája


A Gyömbérkenyér elkészítési módja:
Lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Az apróra felkockázott almát a lisztbe rakjuk, a durvára vágott dióval és a (nagy lyukú reszelővel) lereszelt gyömbérrel együtt. Őzgerinc formát ki vajazunk, majd kilisztezzük. Sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő esetében 4es fokozat). Tejet fellangyosítjuk. Vajat habosra verjük a cukorral, tojásokkal és a tojássárgájával. Ebbe apránként beleadagoljuk a tejet, majd több részletben a lisztes keveréket. A maszát a formába öntjük és asztalhoz ütögetjük az alját, hogy alul is eloszlódjon szépen a tészta. 55-65 perc alatt készre sütjük.

20 szelet lesz belőle.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A gyömbérkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook