Ecet a mosógépbe a ruhák fehérítéséért, ki mit gondol róla? (tudásbázis)
Bedella jött, azt sem tudta mire válaszol hülyeséget, és gyorsan le is lépett. ;)
Gondolom más néven azért csak visszajött már...
Ha elolvastad volna, hogy mire válaszoltam...
Kizárólag a mosószer tartályra vonatkozott a penész, ahol a bejövő víz van. Se öblítő, se mosószer.
Én is így gondoltam, de nem jött be... ;)
Mert mindig nyitva van minden, és mégis. Nálunk a fürdőszoba nagyon száraz - panel.
És amit nem akarnál fehéríteni, annak a színei megmaradnak?
Igaz, a törülközők nálam színtartók a mosószódával, de a finom, tarka ruhákra még nem használtam.
Én a mosószódát nem súlyosbítanám trisóval, a trisó elég agresszív tisztítószer.
Vegyszernek számít ugyan mindkettő, de legalább valóban nem kutyulék. És szintetikus is, hiszen a természetben tudtommal nem fordul elő.
Amugy meg, ha annyira akarsz es ecettel a yuhanyhofuggonyt hidegen, max 30 fokon ecettel. Es ha a lelkiismeretednek kell, legyen 90 fok is a feherekkel, amik nem erzekenyek.
En nem ertem, hogy lehet a mosassal mosogepet romma tenni, peneszhesse???? vizkovesseee???? Elhasznalodik IDOVEL. Es nagy csaladban nottem fel.
Ugyanazt a ruhát kellene ecetes öblítéssel és öblítőszeressel mosni ahhoz, hogy megtudjuk az igazat.
Hozzáteszem: az egyes vízkeménységi fokozatokon egyenként.
Az nekem is volt már penészes. De a vízben ki tudja mi van...
Mert ott más nincs. Ecetes fogkefével szoktam kidörzsölni, ha észreveszem.
:) A kolléganőm vegyészmérnök volt. Vele sokat beszélgettünk, erről is.
Így könnyű tudni! ;)
Úgy értem, a mosószeres tartályt.
Az én gépemen az az egy, ami kellemetlen formájú, túl zegzugos.
Az ecetet öblítő helyett használom. Én is tudom, hogy a mosószert közömbösíti.
Nálunk nagyon kemény a víz.
Ja és igen, a mosószer gyártók szeretnék, ha sokat használnánk a szerükből, de én is csak keveset.
A gép ráadásul víztakarékos, mindenképpen kevés mosószer kell. Folyékonyt használok egyelőre én is.
A citromlé tényleg jó. Sok foltot is kiszed, fehérít.
Úgy látszik, rendes és szolidáris mosógépem van, mert nincs vízkő a fűtőszálon, illetve a néhányadik használat utáni kis fátyolszerű bevonat csak.
A ruhák nem szürkülnek. Nyálka nincs.
A gyári javaslatnál kevesebb mosószert és öblítőt használok, azt is vízzel hígítva öntöm a tartályba.
A tartályt az eltelt lassan 8 év alatt egyszer kitisztogattam már forró mosószódás vízben, de nem egyszerű dolog. Lehet, hamarosan újra megcsinálom.
Az ecet "ereje" ellen szól az is, hogy a mosószerek nagyjából sikeresen közömbösítik, a maguk enyhe lúgosságával...
Tiszta pamut dolgokat, ágyneműt, törülközőket, konyharuhákat eleve csak mosószódával mosok, öblítő nélkül. Citrom kicsavart levét tettem már törülközőkhöz az öblítőrekeszbe, kellemes lett a végeredmény.
Hosszú évek óta 20%-os ecetet használok. A ruháknak nincs ecetszaga. A vízkő nem szürkíti el a ruhákat, vagy csak nagyon sokára.
Ami a mosógépet elnyálkásítja, az az öblítő...
Mekkora töménységben szerinted?
Mert ha a "kevés" ecet megy a mosógép vizébe, akkor az testvérek között is csak olyan 1% töménysége ennek az egyébként is gyenge savnak.
Jutalmul a legrémesebb szagok egyike.
Szerintem a hit az, ami valóban csodákra képes.
Szerintem is. Nem használok öblítőt, helyette ecetet. Itt kemény a víz.
Fehérítésre, fehérítő mosószerbe áztatom a ruhát, azután be a gépbe.
Nem fehérítésnek, csak úgy. Gyakran teszek.
Az öblítő és a mosószer mellett tartom az ecetet.
További ajánlott fórumok:
- A mosógépben rejtélyes eset-minden kilyukad, mitől lehet?
- Az ökógolyó tényleg meglágyítja a vizet a mosógépbe és nem fog lerakódni a vízkő?
- Ti mit használtok, hogy a mosógépben mosott fehér ruha ne legyen szürke?
- Reszelt babaszappant használt valaki mosógépbe? Ha igen, kell valamit hozzátenni? Rengeteg van, gondoltam elhasználom
- Bepenészesedhetnek a ruhák a mosógépben hagyva?
- Tudja-e valaki, hogy lehet-e még kékítőt (mosáshoz, fehér ruhákhoz) kapni és ha igen hol és mi is az (összetételre gondolok) tulajdonképpen?