Dunakeszi anyukák, kismamák (beszélgetés)
Szia
Én háromszorosan éltem meg és mind a három más volt :D
Szia
Én is nyitott vagyok de mi Gyártelepen lakunk. 3 gyerköc anyukája vagyok, a nagy fiam már iskolába jár és a két kislányommal vagyok itthon, 4 éves és 2,5 éves a két lányzom. De gondolom mi messze vagyunk töled.
Üdv Csilla
Szia!
Én nyitott vagyok ismerkedésre, beszélgetésre, ilyesmi.:) Csak most még kötött vagyok, 2 hónapos a lányom, még (majdnem) minden új.:)
Szia
Akkor nem lakunk messze, mi Alagligeten. A toldiba sokat setaltunk at meg tavaly a sogornomhoz.
Es nincsenek a kornyeken olyan kismamak/gyerekek akikkel ossze tudnatok jarni?
Ahova mi jartunk anno az rakoskereszturon egy babas mondokas foglalkozas. Nem jut eszembe a neve, nagyon jo volt, ha van auto akkor a 0-ason nincs messze es nagyon jo a csaj aki tartja.
Szia
Dunakeszi melyik részén laksz?
Szia!
Vicc ez az egész...
Már csak akkor biztos,hogy a gyerkőcöt felvették,ha már odajár egy hete,vagy ha kifizetted az első havi kajapénzt :(
De abban bízom,hogy a gyerekek társasága és az esti "élménybeszámolók" majd kárpótolnak minden bosszúságért :)
Szia
Hat ez pazar... Én kedd óta próbálok bejutni, de mint kiderült nyári szünet van! 3x hívtam fel a 2-est, h info-hoz jussak, de ok is csak a 22-et hajtogattak! Kérdeztem mikor lesz vége a nyári szünetnek az 1-esben... Haaaaat, talán a jovoheten!
Köszi. Sokat segítettél....
Azért ez baromi jó, h nem lehet beiratkozni, és csak bízhatunk benne, h nem lesz semmi, ha kicsuszunk a 30 napból!
Én azért hétfőn megpróbálom...
Szia!
Na mi elmentünk hétfőn beiratkozni...néztek ránk hülyén,hogy "ÁÁÁ,nem kell most semmi,majd aug.22.-én a szülői értekezleten elmondunk mindent!" Mire én,hogy hát ezt kaptuk a határozatban,hogy ide kell jönni beiratkozni.Na egy cetlire felírták a szülői időpontját.
Persze még aznap felhívtam az önkormányzatot,ahonnan a határozat jött,hogy akkor most mi van?Azt írták,hogy 30 napon belül be kell iratkozni,az aug.22. meg igencsak kiesik a 30 napból.
Szegény önkormányzatos nő,tök kivolt,merthogy a bölcsi külön kérésére került bele a határozatba a 30 nap személyes megjelenés.
Kérdem én,mi van azokkal az anyukákkal,akiket ugyan így "elhajtottak" és abban a hiszemben,hogy minden rendben,szépen aug.22.-én megjelennek a szülőin és kiderül,hogy letelt az a 30 nap :(
Szóval van kavalkád rendesen.
Hogy verte a dada a pici gyerkőcöket???
Atya világ! Na annak a dadának annyi lenne,ha hozzányúlna a manómhoz.
Ezt a tízórai dolgot már hallottam valahol,azt hiszem a barátnőm mesélte,az ő kisfia már óvodás és ott is ez megy.
Az aggódás nálam is megvan,remélem a szülőin majd többet megtudunk!
Szia
mi kedden megyunk beiratkozni.
A szomszedot kifaggattam, tisztasagi csomag kell, meg nem kapnak tizorait a gyerekek, tehat gyumolcsot a szuloknek kell vinniuk. Viszont nyilvan nem lesz minden szulo lelkiismeretes, tehat te etetsz majd masik 10 gyereket is, csak h a tied ehessen 1 almat, mivel csak kozos van, olyan nincs h 3 gyerek kap gyumolcsot, a tobbi nem.... Erdekes!
Agynemu nem kell, a kaja vmi 400/nap, legalabbis ennyi volt 2 eve!
Allitolag az 1-esben mar feljelentettek egy dadust, mert verte a gyerekeket! Mondanom sem kell, ha megtudom h barki hozzanyul a lanyomhoz abban a percben kiiratom, es megy vissza anyoshoz. Mondjuk neki nagyon kedves, bekes termeszete van, nem hiszem h gond lenne, de azert aggodok!!
Szia!
Még nem,majd a jövő héten.
Majdnem jól megszívtam,mert végül nem vett vissza a cégem és állás után rohangáltam (mert ugye kell a munkáltatói),de végül sikerült találnom egy jó helyet és ma volt az első munkanapom :)
És ti voltatok beiratkozni? Kíváncsi vagyok miket kell majd vinni. Ma a lányom "vett magának" fogkefét+fogkrémet kifejezetten a bölcsibe :)
Hát a városi oviról én sem hallottam semmi jót,ráadásul ezek a nagyon vegyes korosztályú csoportok nekem nem nagyon jönnek be.A vasútiba viszont,úgy olvastam,hogy nagyjából egy idősek a picurok,most egy 3 éves és két 4 éves csoportot indítottak.
Szia
úgy emlékszem havi 30000.- de nem tudom már pontosan.
Remélem jövőre bejutunk mi is, az igazgatónő szerint jövőre már tuti. Viszont a városi oviról nem nagyon hallottam jót... :(
Mi is bejutottunk most a bölcsibe, csak mi az I-esbe (az van a Fóti úton, ugye?)! Ti már beiratkoztatok?
Szia!
Nem tudod véletlenül,hogy mennyi a vasúti alapítvány oviba a havidíj?
Jövőre én is oda szeretném beíratni a kislányomat.(szeptembertől 2.-es bölcsibe megyünk).Csak jót hallottam róluk és nem utolsó sorban apa is oda járt :)
Igazan nincs mit.
Hat, elhiszem, h nem lehet kijonni 60000.-bol, de ennyi penzert akkor mar megoldom mashogy.
Nalunk a nagymama foti, es o vigyaz 16 honapos kora ota a lanyomra. Egyelore ez a legjobb neki, de most beirattam a varosi bolcsibe, mert szeptemberben szeretnem ha kozossegbe menne, szuksege van mar ra.
Ezt az evet kihuzzuk a varosi bolcsiben, aztan nagy vagyam a vasuti alapitvanyi oviba bekerulni, nagyon tetszik, es megsem annyi, mint mondjuk a mamaleo, ami szinten kifogastalan, csak nagyon draga.
Az a huzos ezekben a napkozikben, h elkerik a 70000.-et, de ha mondjuk 20 napbol 16-ot beteg a kicsi, akkor is ki kell fizetni a teritesi dijat, hisz te azert fizetsz, h oda jarhat, es tartjak a helyet. Ha nem viszed, az egyeni szocproblema....
Es ennyi penzt nem fogok fizetni azert h 3 het szabin otthon uljek a beteg gyerekkel es meg fizessek is!
Eleg erdekesek a korulmenyek, nem tudom, h gondoltak ezt ott magasan a fejesek....
Szia!
Köszöönöm a választ.
És az anyagiakat teljesen megértem ,csak sajnos én láttam teljesen közelről ,hogy egy 60 ezres havidíjból egyszerűen nem lehet kijönni.
Teljes rálátásom volt mindenre és elképesztő ,hogy mire minden kifizetésre került szószerint nem érte meg a "fáradtságot".
És ott megkaptak a gyerkek mindent, voltam drágább helyen na ott csak a pénzről szólt minden .De nekem az nem ment lelkiismereti okokból.
Nem könnyű ,mert 20 éve vagyok a gyerkőcökkel és hát imádom ,de azért megélni is kell valamiből.
Köszönöm mégegyszer:)))))))))
B.
Szia
Igény az van, mert a férőhely nagyon szűkös az állami intézményekben. Csakhát az anyagiak. A családi napközik 90%-a 60-80000.- között mozog, ezt megfizetni lehetetlen. És van belőlük már jó néhány darab, nem tudom, ha nyílik egy újabb, ugyanilyen tarifával, az mennyire vonzza a tömeget!
Sziasztok!
Érdeklődnék , hogy Fóton ,Dunakeszin lenne -e igény családi napközire -játszóházra ?
Aki tud érdemben hozzászólni megköszönném .
Szakképzett gondozónő vagyok Smile
Köszönöm .
Beatrix
Sziasztok!
Pár hónapja anyuka lettem és most látom a fiamon, hogy elkezdett nagyon érdeklődni a világ iránt. Nem tudtok valami helyet itt Dunakeszin, ahol babákkal-mamákkal lehet találkozni? Elsősorban nem tornára, hanem játszós-beszélgetős foglalkozásokra gondolok. Fél éves a gyerkőc, a játszótér egyelőre még nem opció.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Pécsi kismamák és újdonsült anyukák!
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Szigethalom és környékén élő kismamák és anyukák jelentkezését várom.
- Egyedülálló, szfvári anyukák/kismamák ide gyertek:)
- Miskolci anyukák, kismamák, várandósok baba tervezői ide
- Dunakeszi gyártelepen élő anyukák csevejdéje!