Dohányzom, hogyan mondjam el a szüleimnek? (beszélgetés)
A Te életed, a döntés a tiéd. Én speciel akkor ellenzem a suliban való dohányzást ha rászokik az ember. Sajnos ezt nem lehet megjósolni, kezdetben mindenki úgy gondolja simán leáll ha akar. Aztán később valamiért mégsem megy...
Akkor dohányozz a barátnőddel a suliban, otthon pedig ne. Amig nem vagy függő addig ezt meg tudod oldani. Igy én nem szólnék a szüleimnek sem. Nem hiszem hogy mire hazaérsz még mindig érződik rajtad. Én zárt helységű bulik után szoktam úgy hazamenni, hogy még az alsóneműm is cigiszagú. Akkor meg már alszanak szóval ebből sem volt még gond.
Apukám évekig dohányzott. Születésemkor hagyta abba és azóta még a füstöt is utálja. Nekem azt mondta, ha meglát cigizni nagyon megjárom. Ennek ellenére én sokszor rágyújtottam itthon is persze a legnagyobb körültekintéssel. Soha nem buktam le, és is nem érezték meg rajtam. Régebben a haverokkal eljártunk ki a rétre, erdőbe,kukoricásba rágyújtani. Szép idők voltak.
Szülők abba nem szóltak bele társasáságban, suliban mit csinálok.
Tudták, persze hogy néha elszívok néhány szálat de tudták, hogy tiltással nem érnek el eredményt. Sohasem szoktam rá, nem lettem láncdohányos mint a többiek.
Éppen ezért könnyebb most megállni, hogy ne szívj el egyet sem. Később már nehezebb lesz abbahagyni. A mi családunkban csak az öcsém és az egyik nővérem dohányzott, de már nem él egyik sem.
Bután fogod fel ezt a kérdést "...napi 2-3 száll! de az is hiányozna" Egy nagy frászt!!! Egyszerűen abba kell hagyni.
Attól még nem leszel kevesebb a szemében, ha azt mondod: kösz, nem kérek! Idővel rájön Ő is, hogy te jársz jó úton.
Aki meg emiatt kiközösít, vagy megorrol rád az nem igazi barát!
Akkor mar felnöttnek szamitasz es Te döntöd el hogy , mit miert akarsz :)
A szuleid minden valoszinuseg szerint tudjak , mert a nem dohanyos megerzi a dohanyszagot rajtad :)
Szia!
Nem tudom hány éves vagy és azt sem mekkora már a függőséged, de inkább hagyd abba, mint azon gondolkodsz, hogyan vald be. Most az elején még könnyebb, mint több éves dohányzás után.
További ajánlott fórumok:
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig
- A szüleimnek mit mondjak ilyenkor? Vagy már ilyenkor mutassam be?
- Hogyan jelentsük be a szüleimnek, hogy összeházasodunk?
- Hogyan segíthetnék a szüleimnek, hogy ne élősködjek rajtuk?