Dohányzom, hogyan mondjam el a szüleimnek? (beszélgetés)
:O
Szerintem ez nem diszkrimináció, hanem alkalmazkodás kérdése.
A nem dohányzók miért alkalmazkodjanak a dohányzókhoz?!Szerintem jogos. A dohányzóknak kell alkalmazkodniuk
A dohányzás tény, hogy káros. De szerintem felháborító, hogy mennyire diszkriminálják a dohányosokat. Sem terhes nem vagyok, nem is leszek soha az életben, ergo csak a saját életemért felelek. Azzal pedig azt kezdek, amit akarok. Nem vagyok bunkó, nem dobálom szanaszét a csikkeket, nem gyújtok rá gyerek/nem dohányzó közelében sem.
ellenben folyamatosan azt kell tapasztalnom, hogy egyre kevesebb helyen lehet rágyújtani, a vonatokban szinte alig van már dohányzó kocsi, szórakozóhelyeken, pubokban, kávézókban sok helyen nem lehet már rágyújtani.
Megértem, de azt nem, hogy miért is nem lehet arra is tekintettel lenni, aki dohányzik??? Jogom van dohányozni, és mindenkinek joga van nem dohányozni is. Ezért nem gyújtok rá bárhol, de kezd idegesíteni ez a fokú diszkrimináció.
Bocs, hogy kitörtem, de egyszerűen idegesít, hogy az emberek egyre kevésbé toleránsak egymással szemben...
Én is dohányoztam mikor 18 voltam.Akkori fejemmel teljesen egyértelmű volt hogy társaságban,buliban,suli után rágyújtottunk.Persze a pasim is cigizett.Nem volt kérdés,hogy miért ne!!!
8 év után tettem le,érett fejjel beláttam,hogy
egészségi és párkapcsolati problémát okozhat a dohányzás!
Most pedig 34 évesen nem is értem,hogy voltam képes egyáltalán rágyújtani!Bánom hogy nem előbb döntöttem a leszokásról!
De 18-19 évesen másként gondoltuk!
Érvek és indokok mindkét oldal mellett. Csalódást mindenképp okozol, akár most mondod el akár később derül ki. AKkor nem lenne csalódás ha ideiglenes lenne a dolog és szerencséd lenne, nem buknál le. Utána pedig abbahagyod és kész. Akkor ez a köztes időszak a Te titkod maradna.
Viszont nem tudom Te hogy tervezed? Meddig fog tartani ez a barátnős cigizgetés?
Én is dohányzom, éveekig nem mondtam el, aztán egyszer rágyújtottam apu előtt. Ránéztem, és mondtam neki: bocs apu, de dohányzom. Nem fogok hazudozni.
Nem örül neki, 35 év után tette le a cigarettát, pontosan tudja, hogy jelenleg nem is tudnék leszokni, amiatt a káosz miatt, amit az életemnek hívok. És nem is cseszeget.
Egy megoldás van: légy őszinte... Mindig bejön...
Nem tudom, mondjuk, hány éves vagy, nekem anno 21 évesen nem szólt érte. Ha mondjuk 16-17 lettem volna, lehet, máshogy alakult volna :)
Igen, ez jogos. Sajnos dönteni kell nem szólsz senkinek és kockáztatsz, vagy őszinte leszel és vállalod a következményeket, esetleges büntetést, eltiltást. Egyrészről én az egyenes utat választanám, másrészről meg úgy gondolom amíg alkalomszerü(nem tartós függő) és csak a sulira korlátozódik addig én nem szólnék. Lehet, hogy nagyobb ijedtséget okoznál vele mint amekkora az ügy. A szülők hajlamosak rögtön a legrosszabbra gondolni, hogy függő láncdohányos vagy esetleg drogot is kipróbálnád és ehhez fog igazodni a szigoruk is. A napi 3 szál minden héten viszont már nem tűnik nagyon alkalomszerünek. Ilyen adag és gyakoriság mellett nagyon könnyű rászokni.
Nehéz döntés. Én sem tudom mit tennék.
Döntsd el, hogy kinek vagy kiknek szeretnél megfelelni...Nyílván a szüleid nem azért "tiltanak" mert rosszat akarnak neked...Ha a baráti társaság meg csak akkor fogad el ha Te is cigizel, akkor az nem baráti...
A szüleid nem dohányoznak, így előbb,utóbb megérzik. Ha már nem érezték meg...
A barátod meg, hogy tilt nem csodálkozom. Neki olyan mintha egy hamutartóval csókolózna
Én mindenben ilyen "kivárós" voltam. Hiába kínáltak mindig nemet mondtam. De ettől még ugyanaz maradt a kapcsolatunk, sőt voltak akik követték a példám :D
De addig sem éreztem magamat kívülállónak, tudtam nem ettől tartozom a baráti körhöz.
És ez neked jó,hogy hazudozol össze vissza?
Akkor dohányozz!A Te életed ,a te döntésed!Felnőtt ember vagy elvileg!A szüleid,meg szerintem rég tudják!
Köszönöm a tanácsod, jól esik, hogy te így állsz a dolgokhoz. Talán azért is mert ezt akarom hallani?!
Igen, ez még ment is régen, h sulu előtt, után egy-két szál cigi, és itthon nem is gyújtottam rá! De ugy ezt szerintem már nem tudom folytatni, mert a 15 éves húgom is abba a városba fog járni holnaptol, ahova én is! Külön suliba, de egy városba, és csak 1x kell h észre vegyen, és már szalad is anyuhoz, meg apuhoz, elmondani h cigizek. És ezzel a barátom is megtudja...
További ajánlott fórumok:
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig
- A szüleimnek mit mondjak ilyenkor? Vagy már ilyenkor mutassam be?
- Hogyan jelentsük be a szüleimnek, hogy összeházasodunk?
- Hogyan segíthetnék a szüleimnek, hogy ne élősködjek rajtuk?