Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Diétás padlizsánkrém recept

Diétás padlizsánkrém recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Diétás padlizsánkrém hozzávalói:
3 nagyobb padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
1 fél literes joghurt
3 tojás sárgája
só, bors, mustár, citromlé


A Diétás padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánokat megszurkálom és előmelegített sűtőben, sűtőpapírral bélelt tepsiben minden oldalát addig pirítom, amíg "kopogós" nem lesz. Amíg a padlizsánok sülnek elkészítem a diétás majonézt: A joghurtot beleöntöm egy lábosba és gőzfürdő fölé rakom (mint amikor csokit olvasztasz). Az átmelegedett joghurthz egyenként hozzáadom a tojássárgákat és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzök (gőzölök) belőle. Ha elkészült, a majonézhez hasonlóan ízesítem sóval, citromlével, mustárral, pici édesítővel, ha szükséges. Amikor a padlizsánok elkészültek kicsit hagyom, hogy lehüljenek, lehúzom a héjukat és késsel beletöröm őket a majonézbe. A keverékhez adom az apróra vágott hagymát, ha szükséges még sózom, borsozom, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetem.

Pirított tk kenyérrel, abonettel vagy wasa kenyérrel kitűnő, diétás vacsora vagy reggeli fogyózóknak vagy bárkinek! :)))


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A diétás padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook