Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Spenótos göngyölt csirke/pulyka recept

Spenótos göngyölt csirke/pulyka recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Spenótos göngyölt csirke/pulyka hozzávalói:
1 személyre:

2 szelet csirke/pulykamell
1 kis pohár joghurt
4 vékony szelet sovány sajt
2 marék friss spenótlevél
só, bors, fokhagyma


A Spenótos göngyölt csirke/pulyka elkészítési módja:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borzossuk, majd egy mélyebb edénybe fektetjük, ráöntjük a joghurtot és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. A spenótleveleket megfonnyasztjuk, pici sóval és fokhagymával ízesítjük. A joghurtban ázott husikat lefektetjük egy deszkára, sajtot teszük rájuk, majd a megfonnyasztott spenótleveleket is elegyengetjük rajtuk. Ezután feltekerjük és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük. A göngyölegeket sütőzacskóban vagy alufóliából készített batyuban a sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Köretnek párolt zöldség, zöldsaláta, esetleg karfiolpüré a fogyózóknak, rízs, krumplipüré, sült krumpli a szerencsésebbeknek :)

Akinek nem kell ügyelni a kalóriákra, nyugodtan panírozza és süsse ki olajban a feltekert göngyölegeket, biztosan úgy is isteni!

Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A spenótos göngyölt csirke/pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook