Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Cumi? Igen vagy nem? fórum

Cumi? Igen vagy nem? (beszélgetés)

1 2
2012. ápr. 13. 20:03

Én sem cumi sem ujj szopás párti nem vagyok. Első fiam kb. 6-9 hónapos kora között cumizott, vagyis rágta mert jött a foga, aztán soha többet. A legkisebb fiam az ujját szopta, de pillanatok alatt 1 évesen egy szálka miatt leszokott. A lányom kb. 1,5 hónaposan kapott a rá vigyázó nagytesótól, de őt is leszoktattuk , szerencsére nem volt gond vele.

Viszont a tesóm pl. nagyon sokáig, asszem majd 6 éves koráig szopta az ujját, ha fáradt volt. De semmiféle károsodása nem lett a fogának, csodaszép egyenesek (bezzeg nekem aki pedig sose csinálta), a keze is szép maradt. Amikor a gyerek szopja az ujját még csak a tejfogai fejlődnek (nagy általánosságban)semmi kihatása nincs a maradandóakra, ez csak belemagyarázás.

14. mogyianyu (válaszként erre: 10. - 474687f420)
2012. ápr. 13. 20:00

A kisfiam szájában kb. 10x volt, 8 hósan egyszercsak egyáltalán nem fogadta el. Most az 1 hós egyáltalán nem kéri. Fintorogva köpi ki, mintha azt mondaná: Haggyá' már anya ezzel a gagyival!" :D

Majd kiböjtöljük ezt a pár hónapot!

2012. ápr. 13. 19:57
Amit a baba akar. Nekünk volt cumink, nem is egy, de nem kellett neki, az ujja annál inkább. Viszont valami kell neki, hogy nyugtassa magát.
12. Lencsy
2012. ápr. 13. 19:50
Én cumi párti vagyok méghozzá azért , mert az ujj szopás sokkal több kárt okoz, mint a ma kapható jól kifejlesztett cumik ! Az ujj mindig kéznél van éppen ezért nagyon nehéz a leszoktatás . A felső fogsort ujjszopáskor akaratlanul is kifelé tolja így az igencsak deformálódhat ..arról nem is beszélve, hogy az ujja is elvékonyodik , felázik ! Anno fogorvost, gyerekorvost , védőnőt is kikérdeztem a témáról és mind azt mondta..hamár szopja akkor inkább a cumi ! Persze persze ..azt ágy alatt kell keresni, meg lemosogatni meg stb . de még mindig inkább ez a "fáradozás" , mint egy kifelé álló fogsor vagy egy ujját szopó 6 éves , mert olyat is láttam már ..
11. elszabadult hold (válaszként erre: 10. - 474687f420)
2012. ápr. 13. 19:37
Ez is igaz. Hozzánk pont akkor került egy kis kölyöktacskó, amikor cumileszokásban voltunk éppen. Azt mondtuk Dávidnak: "Elvitte a cumit a kiskutya" - szerencsére sírás nélkül elfogadta.
10. 474687f420 (válaszként erre: 9. - Mogyianyu)
2012. ápr. 13. 19:18
Őszintén mondom, nem tudom jól vagy rosszul jártál e.Lehet most rosszul, de később könnyebb lesz, azért a cumiról sem leányálom leszokatni, főleg, hogy tudod, vége lehet a 2 órás hisztinek, ha odaadod :)
9. mogyianyu (válaszként erre: 8. - 474687f420)
2012. ápr. 13. 19:15
Az enyémeknek nem kell...
2012. ápr. 13. 19:12
Mi nem akartuk cumiztatni, aztán pont nyáron született, apa atlétában a csupasz vállát kapta be, és a kezét meg ahol tudta.Szóval inkább adtuk neki mert mindig csócsálni akart valamit.Egy rokonom az úját szopta, 3 évesen kb a csont látszott a halvány bőr alatt a hüvelykujján. Ja és azt olvastam több helyen, hogy ha cumizik a pici kisebb a bölcsőhalál esélye.Bocs, hogy ilyet írok, de én a te idődben ettől is paráztam.Egyébként kicsiként jó a cumi, főleg ha nyűgös, stb. Viszont amikor elhagyja, akkor sokat gondolkodhatsz, hogy nyugtasd meg anélkül :)Szóval nekem jobban hiányzott mint a gyerekenek :D
7. mogyianyu (válaszként erre: 6. - Elszabadult hold)
2012. ápr. 13. 19:05

Igazad van! Én sem szeretem a cumit, de az ujjszopásnál jobb. Viszont erről is a gyerek dönt!

Mindkét gyerekem hasfájós lett, de a cumi egyiknek sem kellett! Utólag jobb! Akkor könnyebb lett volna...

2012. ápr. 13. 18:56
Ha nem is szokik majd rá a cumira - az sem tragédia, de ahogy írták már itt előttem, a nyűgösség nagy úr... Mikor a fiam megszületett, a kórházban a nővérek mindig beledugdosták a hüvelykujját a szájába amikor sírt. Én meg ezt nem tartottam helyesnek. Hoztunk be neki cumit, erre majdnem leharapták a fejem... Mindegy. Mi otthon cumiztunk, az ujjszopásról szerintem nehezebb leszokni (kéznél van, meg ha piszkos a keze - egy kicsi erre nem figyel minden percben stb.) na meg a fogait előretolja az ujjszopás következtében. Így szerintem inkább jobb a cumi.
5. Zebra25 (válaszként erre: 3. - Zebra25)
2012. ápr. 13. 18:22

mármint ennyire előre kár

bocsi

2012. ápr. 13. 18:22
egyébként Én nem vagyok cumipárt
2012. ápr. 13. 18:21

szerintem kár ezen gondolkodni mert úgy is majd a pici dönti el, hogy kell e neki vagy sem

és hiába tervezi el az ember, hogy Ő biza nem engedi majd cumizni, amikor már 1 hete nem alszik az anyu meg az apu mert fáj a babának a hasa akkor már azt is kínjában megpróbálkja, hogy oda adja a cumit

2012. ápr. 13. 18:20

Ez egy nagyon jó cikk a témában!:

[link]

2012. ápr. 13. 18:18
Sziasztok 17 hetes kismami vagyok és rengeteget olvasgatok és felmerült bennem a cumi kérdés.Mifelénk 100%-ban mindenki cumi hívő de én elég sok rosszat olvastam róla.Ti hogy voltatok/vagytok vele?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook