Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » CTS, kéztőalagút szindróma vs. kineziotape fórum

CTS, kéztőalagút szindróma vs. kineziotape (beszélgetős fórum)


2015. febr. 26. 13:48
Köszönöm a válaszaitokat!
2014. okt. 16. 12:00

Az az igazság, hogy leírhatjuk mennyire volt pozitív hatással a műtét, ha valaki nem akarja, akkor ez mind felesleges.

Vannak olyan helyzetek, amikor a fájdalom annyira elviselhetetlen és annyira megnehezíti a mindennapokat, hogy nincs más választás.


A kézsebész is elmondta, hogy 50-50 % az esély, hogy jobb lesz. De ő azt is elmondta, hogy rosszabb nem lesz, így veszteni valója nincs.

Több ezer műtétet végzett már és nagy százalékban sikeresek voltak a műtétek.

2014. okt. 15. 10:57
Reumatológus mondta, hogy az idegeket átvágják, és felkaparják a csontból a letapadásokat, a szalagokat, ha hajlam van rá, akkor újrahegesedik, visszatapad... stb, vagyis van amikor sokkal rosszabb lesz az állapot. Elmondta, hogy miről szól a műtét, lerajzolta, nem volt meggyőző. Most egyébként sem tudnám a műtétet bevállalni, amíg valamennyire nem önálló a két gyerek, vagyis pár évig nem.
9. c9f9b53798 (válaszként erre: 8. - Horakulum)
2014. okt. 15. 10:53

Sajnos egy kolléganőmnek egyáltalán nem segített a műtét, érzéketlen lett szinte az egyik keze. Egy barátnőm negyvenes kollégájának úgymond segített, mert a zsibbadás elmúlt, viszont a finomérzékelés az ujjbegyeiben megszűnt... persze ismerek olyanokat, akiknek 100%-osan segített.


Én tudom, hogy hormonális dolgok hozzá ki nálam, illetve felerősíti a betegséget, így nyilván addig amíg működik a hormonrendszerem nem fogom magam megműttetni, 10 év alatt (negyvenes éveim közepén) meg remélem fejlődik annyit az orvostudomány, hogy még kockázatmentesebb legyen egy ilyen műtét, vagy lesz rá más megoldás.


Tény, hogy szoptatás alatt az első gyerekkel is elviselhetetlen volt, most is az, de reménykedem, ahogy beállnak a ciklusaim, úgy a tünetek is fokozatosan enyhülnek.

8. horakulum (válaszként erre: 4. - C9f9b53798)
2014. okt. 15. 09:43

Ami biztos, hogy nem mindegy, ki operálja az ember kezét...

Ugyanis olvastam olyan fórumokat is, ahol pont olyan szakember nyilatkozott,aki eü.-ben dolgozik és látja a műtőttek eredményeit. Nem írt szuperlatívuszokban róluk. Kb. 50-50 %-nak írta az esélyeket, de inkább negatív irányban sikerültek az op.-ók...


Elfogadjuk, ha nincs más mód, mint az op., de persze félünk és tartunk tőle, a következményeitől, és az eredményétől. Mi van ha rosszabb lesz, mint volt?!?!?!?

2014. okt. 15. 09:41

Sziasztok!


Köszönöm a hozzászólásaitokat.


Tabula: nem ajánlottak fel fizioterápiát...


Kálisa: hol és mikor operáltak? Ha nem publikus, akkor kérlek írd meg privátban. Köszönöm!

2014. okt. 14. 18:53
Nekem mind a két kezemet érintette,mindenféle kezelésen voltam,ami ideig-óráig használt,az a csuklómba adott injekció volt.Végül majd' 15 év felesleges szenvedés után egy hónap különbséggel megműttettem mind a két kezem,és azóta is bánom,hogy nem előbb szántam rá magam.Hét éve volt,azóta semmi bajom,szóval az én véleményem az,hogy műtét!
2014. okt. 8. 12:18

A párom mind két kezét érintette.

Őt is elküldték fizioterápiára, amit nem vállalt el, majd magánorvost keresett, aki azonnali műtétet javasolt.

Neki olyan súlyosan sérült az ideg, hogy a fizioterápia végére 80-90 % eséllyel lebénult volna a keze.

Van amikor jobb ezt választani, mint kísérletezni.

2014. okt. 8. 11:21
Fizioterápia nem hozott javulást? Egyébként nekem a jóga, ami nagyon sokat segített, illetve speciális kéztő-alagútra végzett gyakorlatsor, Fájdalom nélkül c. könyvben találtam rá.
2014. okt. 8. 11:12
Nem is hallottam róla, engem is érint. Én hat éve húzom a műtétet, ha vannak ciklusaim egyáltalán fel se veszem, csak terhesség-szoptatás alatt elviselhetetlen, és egy nagy ciklusfelboruláskor kezdődtek a tünetek. A reumatológus szerint változó kor után fog megint elviselhetetlen lenni, addig ha nem szülök-szoptatok és lesznek ciklusaim, normál testsúlyom rendben lesz, és igaza van a két gyerek között volt egy év kb. amikor nem jelentkeztek a tünetek.
2014. okt. 8. 11:04
Elolvastam az összes ezzel kapcsolatos írást itt a hoxa-n, sehol senki nem említette ezt a technikát, mint műtéten kívüli lehetőséget. Édesanyámról van szó egyébként. Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
2014. okt. 8. 11:02

Sziasztok!


Érdeklődnék, hogy valaki (vagy ismerőse) próbálta-e a fenti betegséget kineziotape technikával kezeltetni. Ha igen, milyen eredményekkel.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook