Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis ropogós recept

Csokis ropogós recept

A Csokis ropogós hozzávalói:
12 dkg nádcukor
4 dkg vaj
1 ekanál méz
15 dkg dió
15 dkg mogyoró
tejcsokoládé


A Csokis ropogós elkészítési módja:
Karamellizáljuk meg a cukort, majd tegyük hozzá a mézet és a vajat. A masszához tegyük a feldarabolt diót és mandulát. Forgassuk addig, amíg szépen be nem vonja a diót és a mogyorót a massza. Tegyünk zsírpapírra kis halmokat, várjuk meg, amíg kicsit kihűl, majd formázzunk félgömböket. 1-2 óra pihentetés után forgassuk olvasztott tejcsokoládéba, miután teljesen megszilárdult


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis ropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook