Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ínyenc kifli húsvétra recept

Ínyenc kifli húsvétra recept

Az Ínyenc kifli húsvétra hozzávalói:
A tésztához:

15 dkg sütőmargarin
1 evőkanál kristálycukor
1 késhegynyi só
3 db tojás sárgája
1,5 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
45 dkg finomliszt

Töltelék:

12 dkg darált mák
12 dkg kristálycukor
3 evőkanál tej
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál baracklekvár
2 db tojás fehérje

+ finomliszt a deszka szórásához


Az Ínyenc kifli húsvétra elkészítési módja:
A tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A mákot és cukrot 3 evőkanál tejjel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a mazsolát, baracklekvárt, citromhéjat és a tojások habbá vert fehérjét. A tésztához szükséges margarint, cukrot, sót habosra keverjük egyenként hozzáadva a tojássárgákat, kis adagokban állandó keverés mellett az élesztős tejet, majd az átszitált lisztet. Jól kidolgozzuk, egészen addig, míg a tészta az edény falától el nem válik. Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, 3-szor hajtogatjuk 35-35 perces pihentetéssel. Végül késfok vastagságúra kinyújtjuk, 10x10 cm-es kockákra vágjuk, melyek közepére töltelékhalmot rakunk és kifliket formázunk. Szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben elhelyezzük, megszúrkáljuk és a maradék felvert tojásfehérjével megkenjük. Sütés előtt pár órára hűtőbe tesszük. Sütési idő: 170-180 fokon 40-45 perc.

A tésztát bármilyen töltelékkel (pl. dióval, lekvárral stb.) tölthetjük.
Érdemes egy nappal előbb elkészíteni és egy éjszakán át hideg helyen tárolni, így a tészta nem reped szét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Ínyenc kifli húsvétra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook