Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csőben sült burgonyatorta recept

Csőben sült burgonyatorta recept

A Csőben sült burgonyatorta hozzávalói:
1 kg újburgonya
1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria
25 dkg gomba
1 dl tejföl
2,5 dl húsleves
2 db tojás
1 evőkanál szárított oregánó
1 teáskanál tabasco
2 teáskanál só
1 teáskanál fehérbors
1 evőkanál olaj
vajastészta
kevés tojás (a teteje megkenéséhez)


A Csőben sült burgonyatorta elkészítési módja:
Reszeld durvára a megmosott, meghámozott burgonyát és keverd össze a vékony szeletekre vágott gombával és a hagymás porral. A tejfölt keverd össze a tojásokkal, a húslevessel, add hozzá az oregánót, a tabascót, sózd, borsozd meg és add a burgonyához. Kenj ki olajjal egy nagy tortaformát, és jól nyomkodd bele a masszát. A vajastésztát nyújtsd ki akkorára, hogy befedje a formát, és helyezd el a massza tetején úgy, hogy körben mindenhol elérje az edény szélét. A tetejét kend meg a felvert tojással, majd 200 fokon süsd meg egy óra alatt. Paradicsomsalátával és kenyérrel tálald.


Kategória: Húsételek receptjei


A csőben sült burgonyatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook