Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemáj lecsósan recept

Csirkemáj lecsósan recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csirkemáj lecsósan hozzávalói:
60 dkg csirkemáj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 db fehér paprika, 2 nagyobb szem paradicsom,(télen 4-5 evőkanál natúr lecsó), 3-4 gerezd fokhagyma, 1 fakanálnyi mangalicazsír (vagy étolaj), só, őrölt bors, 1 evőkanál csemege fűszerpaprika, 1 kiskanál őrölt csípős pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoránna.


A Csirkemáj lecsósan elkészítési módja:
A csirkemájakat megtisztítjuk és egyformára daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre megpirítjuk. Ezután beletesszük a csirkemájat, és felöntjük kb. 1 dl forró vízzel, majd fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikákat, a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. A főzés végén fűszerpaprikával megszórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti az meghinti kevés csípőssel és majoránnával. A májat mindig csak a végén fűszerezzük, mert beedződhet és kesernyés ízt is kaphat. Körete lehet sült vagy főtt burgonya, esetleg főtt rizs is.

Gyorsan elkészíthető és olcsó vacsoraétel 4 személynek


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. nov. 17. 05:23
A csirkemáj lecsósan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook