Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bácskai csirkemáj recept

Bácskai csirkemáj recept

Elkészítési idő 90 perc

A Bácskai csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál disznózsír, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 db kápia paprika, 1 db fehér húsú paprika 2 nagyobb szem érett paradicsom. Ízlés szerint: őrölt bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, só.


A Bácskai csirkemáj elkészítési módja:
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a disznózsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Belerakjuk a kockára vágott a paprikákat, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat és ha már levet eresztett, a csirkemáj is beletesszük. Meghintjük ízlés szerint őrölt a borssal, fűszerpaprikával és majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, meghintjük sóval és óvatosan összeforgatjuk. Melegen, tészta vagy burgonya körettel tálaljuk.tarhonyával kínáljuk.

Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 13. 10:32

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook