Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhahús sült zöldségekkel (kínai) recept

Marhahús sült zöldségekkel (kínai) recept

A Marhahús sült zöldségekkel (kínai) hozzávalói:
4 főre
45 dkg marhahús (hátszín, fehérpecsenye)
1 brokkoli
2 ek növényi olaj
1 vöröshagyma
2 szál szárzeller
25 dkg cukorborsó
5 dkg konzerv bambuszrügy
22 dkg gomba
1-2 ek osztrigaszósz


A páchoz
1 ek kínai rizsbor
csipet fehérbors

1 ek világos szójaszósz
1/2 tk szezámolaj (étolaj is jó)


A Marhahús sült zöldségekkel (kínai) elkészítési módja:
1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük 2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk. 3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük. 4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük. 5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát. 6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük. 7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is. 8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük.

én jázmin rizzsel tálalom


Kategória: Húsételek receptjei


A marhahús sült zöldségekkel (kínai) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook