Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemáj bazsalikomos galuskával recept

Csirkemáj bazsalikomos galuskával recept

A Csirkemáj bazsalikomos galuskával hozzávalói:
Hozzávalók
A csirkemájhoz:
Csirkemáj
Vöröshagyma
(Kacsa)zsír
só, bors

A galuskához:
2 egész tojás
kb. 6-8 púpos evk. liszt
só,
bazsalikom (szárított)
víz


A Csirkemáj bazsalikomos galuskával elkészítési módja:
Két személyre kb. fél kg csirkemájból készítem, a májakat egyforma darabokra vágom. Vékony karikákra szeletelek 3 fej vöröshagymát. (sok hagymával finom) A hagymát a kacsazsírban megpirítom, ráteszem a csirkemájdarabokat, megborsozom. Kb. 20 percig kell sütni, nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a máj. Ha megsült, leveszem a tűzről és megsózom. A galuskához a tojásokat összekeverem a liszttel és a vízzel, sózom, majd jó adag bazsalikomot szórok bele. Lágy masszát készítek, akkor lesz finom könnyű a galuska. Forró, sós vízbe szaggatom, leszűröm. Savanyúsággal tálalom.

A galuskához a következő szószt lehet készíteni: egy fej apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá,sózzuk majd egy tejfölt keverünk bele.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemáj bazsalikomos galuskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook