Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Csigabiga recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csigabiga hozzávalói:
1 kg liszt
1.5 margarin
3 dl tej
1 tejföl

2 tojás
2 teáskanálnyi szódabikarbóna
szezámmag, kömény
25 dkg reszelt sajt
folpack


A Csigabiga elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, elmorzsolunk benne egy margarint, hozzádolgozzuk a tojást, simára dagasztjuk. Három cipóra osztjuk, a cipókat téglelep alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott maradék margarinnal, megszórjuk sajttal. Feletekerjük, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük pár órára, ha nem akarjuk azonnal elkészíteni, fagyasztóba is mehet. A kiolvasztott, vagy kellő ideig pihentetett tésztát cm-s szeletekre vágjuk, megszórjuk köménnyel vagy szezámmaggal, kikent sütőpapírra tesszük, előmelegített sütőben sütjük meg. A sajt kifolyhat,de ha kihűl, megkeményszik.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A csigabiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook