Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Grazi kuglóf recept

Elkészítési idő 50 perc

A Grazi kuglóf hozzávalói:
12 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 citrom megreszelt héja
3 tojás
1,5 dl tej
kakaópor ízlés szerint
1 csapott kiskanál szódabikarbóna, sütőpor vagy szalakáli
csipet só
margarin és liszt a forma kikenéséhez

Én a rétesliszt és cukor helyett, többnyire édesítőt és teljes kiőrlésű lisztet használok, mert úgy is nagyon finom!


A Grazi kuglóf elkészítési módja:
A margarint, a porcukorral, a citrom héjával és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, amelyben a szódabikarbónát vagy sütőport vagy szalakálit elkevertük. Szép sűrű masszát kapunk, amelybe 1,5 dl tejet szintén elkeverünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval, és a habot a tésztába lágy mozdulatokkal beleforgatjuk. Ezt követően margarinnal és liszttel kikenünk egy kuglóf formát, amelybe a tészta nagyobb részét beletöltjük. A kisebb részbe keverjünk el néhány kanál kakaót (ízléstől függően lehet holland kakaó vagy cukrozott kakaó), és ezt szintén töltsük a formába. Villával vagy kanállal enyhén forgassuk össze a kétszínű tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon legalább 30 percig sütjük aranybarnára. Tűpróbát mindenképpen végezzünk. Kalóriatartalom: kb. 160 kcal / szelet

A kuglóf tésztája teljes kiőrlésű lisztből, édesítőszerrel is remekül elkészíthető, én általában így csinálom. A tésztába lehet tenni még mazsolát, kókuszreszeléket, csokoládédarabokat, mindenkinek ízlése szerint.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A grazi kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook