Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csicseriborsó lecsósan recept

Csicseriborsó lecsósan recept

A Csicseriborsó lecsósan hozzávalói:
étolaj
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
40 dkg paprika
2-3 db paradicsom
só, bors, római kömény
1 késhegynyi őrölt fahéj
pirospaprika,
1 doboz csicseriborsó
10 dkg szeletelt füstölt kolbász
személyenként 1 tojás

tetejére metélő petrezselyem


Csicseriborsó lecsósan

A Csicseriborsó lecsósan elkészítési módja:
A hagymát felszeljük, majd az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a felszelt, vagy kockára vágott paradicsomot és a paprikát is.
Megszórjuk pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd ha a paprika kicsit összeesett, a szeletelt kolbászt és a csicseriborsót is hozzáadjuk.
Levesszük a tűzről, majd az egészet átrakjuk egy hőálló tálba, és betesszük a sütőbe.
180 fokon, kb tíz percig sütjük, majd kivesszük és kis mélyedést készítünk a masszában a tojásoknak.
A mélyedésekbe beleütjük a tojást, és visszatesszük a sütőbe addig, míg a tojás kellő állagúra sül meg.
Az a jó, ha a közepe lágy és a fehérje széle megszilárdul.


Tálaláskor friss metélőpetrezselyemmel megszórjuk, de ha nincs, el is maradhat.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 23. 12:52
A csicseriborsó lecsósan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook