Csalás vagy ügyeskedés? (beszélgetés)
Párom egyik munkatársa is így "ügyeskedik", ő mondani nem mondja senkinek, csak épp biciklivel jár dolgozni. Elég egyértelmű, hogy nem teker le minden nap 80 km-t (oda-vissza értendő), meg ha le is tekerné, kerékpárra nem jár benzinpénz. Még eddig nem szólt neki senki. De egy másik munkatársuknak szóltak, pedig ő autóval járt, csak nem onnan, ahova be volt jelentve. Azt mondták nem nehéz kideríteni, mert az autón is le tudják ellenőrizni, meg elmennek a bejelentett lakcímére és megkérdezik a szomszédokat, hogy tényleg ott lakik-e.
Szerintem ez hivatalosan is csalás, bár nem értek a jogi dolgokhoz. Kirúgni mindenképp kirúghatják ezért.
Személyes megítélésem, szerintem is csalás, de különösképpen nem foglalkoztatna a dolog. Persze, ha egyébként is problémáim lennének az adott munkatárssal, akkor nyilván ezt is jobban elítélném. :-)
Jelentsétek be ti is, hogy elköltöztetek, és akkor nincs igazságtalanság.
Nem értem, hogy miért zavar az bárkit, ha a másik egy kis pénzhez jut. Ha ő így tud, akkor tegye...Az a néhány ezer Ft nem nagy összeg, és ha neki megéri a csalást, akkor csinálja.
Én olyat ismertem, aki emelt családit vett fel, mert egyedül nevelte a gyerekét. 1 percig nem volt egyedül, de nem is sajnáltam tőle azt az ezrest:D
Semmit. Csalás, nyilván.
Vezetőink ugyanezt csinálják nagyban.
Nemcsak km pénzt igényelnek, de még albiköltséget is felvesznek. Persze a lakás valami rokoné, akihez max teázni járnak vasárnaponként.
Igazából engem csak az érdekelt, hogy mi ennek a dolognak a megítélése az embereknél.
Van olyan, aki ezt pusztán ügyeskedésnek, mutyizásnak, "valahogy meg kell élnünk"-nek látja.
ha ennyire közlékeny, akkor úgyis le fog bukni.
de az is lehet, hogy meg se csinálja, csak nagy a szája.
Hát igen, egy hüllő.
De ugyanez a csaj azt is mindenkinek előadta, hogy nem is biztos, hogy a párja - akivel együtt él - a gyermeke apja.
ha valóban elköltözik, akkor nem csalás. ha meg csalni akar, akkor nem kürtöli világgá.
bár egy kis munkahelyen könnyű lebukni, h valójában hol is lakik.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg léteznek stigmatizált emberek, vagy csalás az egész?
- Internetes csalás, - avagy történt-e valakivel hasonló csalás?
- Megcsalás vagy ez a férfiaktól "alap"?
- Szabályos így az adásvétel vagy ez csalás?
- Tudnátok nekem egy e-mail vagy egy levelezési címet adni adócsalás bejelentéséhez?
- Megcsalás vagy nem?