Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok! fórum

"Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
1262. csikil4ny (válaszként erre: 1247. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 19:36
Most már én is ezen vagyok, mivel anyumat se néztem soha, hogy hogyan főz, csak ízre követtem, nem is olyan nehéz mint gondoltam, viszont elég nehezen szokom az új ízeket. Amit nem tudok egészségesebbé varázsolni egyszerűen kihagyom az étrendből, majd visszatérek rá ha van ihletem. A zabos sós dolgokkal viszont nem vagyok barát, édességet nagyon, de nagyon ritkán eszek, azt a bogyós kávém és a zabkása pótolja.
1261. Mazsinka (válaszként erre: 1259. - Huncuttka)
2014. szept. 29. 19:22
Ó, köszi, de nem az én érdemem. Panka! Túróval is biztosan isteni.
1260. Mazsinka (válaszként erre: 1257. - Panka88)
2014. szept. 29. 19:21
Az eritrit elvileg jobb, mint a xilit, én egyszer próbáltam, nem bírtam, pedig fordítva szokott lenni, az eritritet diszérik, a xilitet elmarasztalják. Szóval én ezért használok xilitet.
1259. Huncuttka (válaszként erre: 1256. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 19:16
Te egy tündér vagy :) Köszönöm Jó lesz ez akkor is ha már sikerült a cél :) Valahogyan meg is szeretném majd tartani .
1258. Panka88
2014. szept. 29. 19:15
Most végeztem a mai bicajozással, kellemesen elfáradtam :) Most jön a vacsi, saját kifli, felvágott, paradicsom, sajt :)
1257. Panka88 (válaszként erre: 1256. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 19:14
Én is szoktam ilyen palacsintát gyártani, csak eritrittel, így még sokkal kevesebb a ch :) Vacsira nekem 40 g ch van előírva, így abba, belefér 4 palacsinta :) Én megtömöm túróval, amit ugye nem számolunk, és nagyon laktató :) Bár a másfél hónap alatt 2x csináltam, úgyhogy nem mondhatnám, hogy túlzásba viszem :) De ha kell egy kis kényeztetés, ez tuti befutó :)
1256. Mazsinka (válaszként erre: 1255. - Huncuttka)
2014. szept. 29. 19:11

Nem saját ötlet, fb-on olvastam valamilyen diétás csoportban. Visszakeresem.


1 tojást fel kell verni, aztán bele egy ek xilit, fahéj, kevés só, egy ek olaj, tíz deka darált zabpehely, majd bele a tej (x mennyiségű, hogy palacsinta állaga legyen), de hagyni kell állni, hogy megszívja magát, aztán lehet még javítani az állagán, majd lehet bele reszelni egy almát, de nem muszáj. És utána full megtölteni xilites-fahéjas almával. Mármint sütés után. Az almát meg meg kell futtatni vajon kicsit. Én próbáltam szilvával, mennyei. Na, de aki fogyni is akar, az tényleg csak mértékkel, mert oké, hogy zab meg gyümölcs, de sok-sok ch.

1255. Huncuttka (válaszként erre: 1250. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 17:57
Na ez a palacsinta !!!!!!!! Hüm már mentem is a receptet
1254. Huncuttka
2014. szept. 29. 17:55
Jaj náááá elég :)))))) ennyi finomság . Csorog a nyálam .
1253. Mazsinka
2014. szept. 29. 17:33
*túrógombóc :)
1252. Mazsinka
2014. szept. 29. 17:30
*túrógombót gríz helyett zabkorpával, xilites tejföllel
1251. Mazsinka
2014. szept. 29. 17:30
Darált zabpehelyből készíthető hamis bounty is. Szintén nagyon finom. Tejbezabi, esetleg mikrós zabsüti, továbbá banános zabkorong.
1250. Mazsinka
2014. szept. 29. 17:29
Darált zabpehelyből xilit, tojás, tej hozzáadásával nagyon jó palacsinta készíthető. Ezt meg lehet tölteni xilites, fahéjas almával gazdagon vagy más gyümölccsel, amit előbb serpenyőben kicsit megfuttatunk vajon. Isteni annak, akinek "belefér"!
1249. Huncuttka
2014. szept. 29. 17:15

Kerestem magamnak egy kis nasit

Zabpehely golyó

Hozzávalók

10 dkg zabpehely

3O dkg reszelt alma

2 kávéskanál kakaó

csipet fahéj

1 mokkás kanál Poliswet édesítő

1o dkg kókusz reszelék Fele a tésztába,fele a golyó forgatáshoz

1248. Mazsinka
2014. szept. 29. 13:52
Csináltam már tökből hamis ananász kompótot is. Megfőztem azzal a kikeverős szörp porral, amiben nincs cukor. Az más kérdés, hogy műanyag vacak, ki tudja, miből van, de a végeredmény jó. Férj azt hitte, ananászt eszik. :D
1247. Mazsinka
2014. szept. 29. 13:50
Én mindenbe teszek fokhagymát, és nem receptek szerint főzök többnyire, hanem érzésből, úgyhogy az arányokat sem tudnám megadni. Az én receptjeim nem valók mindenkinek, mert kísérleti jellegűek, de azért ehetőek. :D Szóval ilyen mindent bele, kever-kavar, finom lesz az kategória. És láss csodát, a vége (majdnem) mindig jó. :D
1246. csikil4ny (válaszként erre: 1245. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 13:46
:D Az én tökfőzelékem is így néz ki, mondjuk én nem tettem bele fokhagymát, de kipróbálom. :)
1245. Mazsinka
2014. szept. 29. 13:24
Tök kockázva+fokhagyma+vöröshagyma+víz+só+bors+zsír. Megfőz. Botmixerrel pürésít+tejszín, a végén kapor megy bele. Anyuék ecettel vagy joghurttal savanyítják, s tejszín nélkül, tejföllel kínálják.
1244. Guruljka (válaszként erre: 1242. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 12:13

Óóó, de finom lehet! :D

Hogyan készíted?

1243. csikil4ny (válaszként erre: 1242. - Mazsinka)
2014. szept. 29. 12:13
Nem ismerős. Receptet adsz?
1242. Mazsinka
2014. szept. 29. 12:10
A tökből nagyon jó kapros krémleves is készíthető.
1241. csikil4ny (válaszként erre: 1240. - Guruljka)
2014. szept. 29. 11:26

többfélével próbálkoztam, de rájöttem, hogy én a tócsnit nem szeretem.


Igen, még próbálkozok. Amit nagyon szeretek: a csirkemellet felkockázom és a fagyasztott tökkockákkal összekeverem, sózom, borsozom, oregánót és bazsalkikomot szórok rá és pici olajjal beteszem a sütőbe. Amikor félig kész megszórom sajttal, az ráolvad és kész is a vacsi! :)

1240. Guruljka
2014. szept. 29. 11:19
Tócsinak is finom, azaz lapótyának (meg még ahogy hívják), akár a többi tökféleség.
1239. Panka88 (válaszként erre: 1236. - Csikil4ny)
2014. szept. 29. 11:18
Szerintem csíkokban is meg tudod csinálni. Esetleg dobsz hozzá répát is, szerintem finom :)
1238. Guruljka (válaszként erre: 1236. - Csikil4ny)
2014. szept. 29. 11:17

Sok múlik azon is, milyen "régi" az adott patisszon, vagy hámozva-fagyasztva van-e?

Mert rákeményedik a héja "öregebb" korára, mint a töknek is.

Az én tapasztalatom szerint nem esik olyan könnyen szét, mint a normál tök, mert kevésbé vizes, azaz kockákra vágva is gusztusos marad.

1237. csikil4ny (válaszként erre: 1233. - Guruljka)
2014. szept. 29. 11:13
Tényleg jól hangzik, lefagyasztottam egy csomó tököt, de a családom látni se akarja, én meg eszegetem, eszegetem, csak nem akar fogyni...
1236. csikil4ny (válaszként erre: 1232. - Panka88)
2014. szept. 29. 11:10
Értem, köszönöm, én olyanra gondoltam mint a karalábé csikok pici olajjal megspriccelve átsütni. Az az igazság, hogy elég kevés lisztes dolgot eszek, azokat mind reggelire és tízóraira, na de vacsorára és ebédre is kell valami.
1235. Panka88
2014. szept. 29. 11:09
Hopp :) "Ez" akart lenni :)
1234. Panka88 (válaszként erre: 1233. - Guruljka)
2014. szept. 29. 11:09
Ezt igen jól hangzik :)
1233. Guruljka
2014. szept. 29. 11:08

A zsenge patisszon, amolyan apró korában (amikor még kis pohár-átmérőjű) leszedve, héjastul eltéve, issssteni finom savanyúság.


Nagyobb korában én már készítettem el úgy, hogy a tetejét levágtam (a lapos cakkosat). Kiszedtem a magjait, és a tiszta húsát kikapartam, hogy a héja körül csak vékonyan maradjon. A húsát zöldséges raguval keverve megpároltam, és visszatöltöttem a belsejébe. A sütőben még összesütöttem, hogy a héj se maradt nyers. Így magát az egész cukkinit tálaltam, a héjával együtt cikkekre vágva tettem a tányérra, de persze a héját nem kellett megenni. :D

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook