Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cordon Bleu házilag? Hogyan? fórum

Cordon Bleu házilag? Hogyan? (beszélgetős fórum)


2012. febr. 4. 16:29

úgy kell hogy szép nagyra kinyújtod a húst, rá a többit (sonka, sajt), majd feltekered ÉS becsavarod alufóliába. olyan lesz mint egy bazinagy szaloncukor :D:P

utána lobogó forró vízbe pakolod mindet, majd néhány perc múlva kiszeded. ha kihűlt választhatsz megsütöd vagy lefagyasztod.

garantáltan egyben marad és a sajt sem folyik ki belőle

persze ügyesen be kell tűrni a szélét mikor tekered fölfele

2012. febr. 4. 16:27
ah, nem
11. 39694c0c70 (válaszként erre: 1. - Bella90)
2012. febr. 4. 00:41

Ha ez probléma, akkor csináljad úgy, mint az éttermekben a külünféle hústekercseket.

Hosszú csíkokra vágni a húst, majd kiklopfolni, kiteríteni, megtölteni, "hurkára feltekerni, szükség esetén hústűvel, fogvájóval, kihegyezett hurkapálcával, vagy varrással rögzíteni.

Panírozni, majd sütni.

Elkészülte után a "segédeszközök" kiszedhetők, majd szeletelhető.

10. rere73
2012. febr. 3. 22:34

Elmondanám,ha bármilyen vastagságú cordont készítenek az étteremben,akkor is átsültnek fogod látni.

Az olajban barnára sütést követően mikróba teszik,így a belseje is teljesen késznek látszik......

Viszont belegondolva gusztustalannak tartom.

2012. febr. 3. 16:36
nekem sikerült elsőre is. Csirkemellből csináltam. belevágtam tasakot, összetűztem fogpiszkálóval és kisütés után kiszedtem.
2012. febr. 3. 15:52

[link]


tessék, találtam neked egy videót az elkészítéséről. :)

7. 31c1daa9fa (válaszként erre: 6. - Bella90)
2012. febr. 3. 15:50

Miért bonyolult azt kiszedegetni? Gondolom késsel, villával eszel, simán félre lehet tolni belőle...

Akkor ne vágd félbe, hanem göngyöld fel! Nincs ebben semmi extra, kis kézügyességgel simán meglehet pikk pakk csinálni. :)

2012. febr. 3. 15:48
Túl bonyolult a fogpiszkáló/hústű, ha kész szedegetni kifelé, az alakja sem lesz olyan, nem lehet normálisan bepanírozni tőle. A vastagabb hússzeletes félbevágós dolgot pedig már többször próbáltam de nem sikerült.Kilyukadt, majd kiszakadt, az egyik része vastagabb mint a másik.
5. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Bella90)
2012. febr. 3. 15:38
Cérnával is össze lehet kötni.
2012. febr. 3. 15:28

Na ezért nem szeretem a netes recepteket.

Túl van minden kombinálva. Mint ízvilágukban, elkészítési módjukban, mindenben. Csúcs.

3. 31c1daa9fa (válaszként erre: 1. - Bella90)
2012. febr. 3. 15:17

Több variáció van.

Vagy vastagabb hússzeletet vágsz félbe(végét meghagyod úgy) és úgy töltöd meg.

Vagy feltekered, és a két végét behajtod, vagy fogpiszkálózod. Miért van kizárva a fogpiszkáló? Van hústű is, ha a mellékízétől tartasz.

2012. febr. 3. 15:15

Szia!

Én a félbehajtott variációt csinálnám! Hústűvel összefogva a széleket, azt utána simán ki tudod húzni! és persze jó nagy szelet husi! :))) Jó sütést!

2012. febr. 3. 15:13

Találtam egy receptet de nem nagyon tudom elképzelni hogy mennyire fog sikerülni.

Van ügye a sertéskaraj szelet, kiklopfolom, sózom, borsozom. Két lehetőség van ez után: vagy kettéhajtom( sonka sajt benne) és úgy bundázom duplán, vagy a másik hogy egy szelet hús, sonka sajt rá és a következő szelet hús( a receptben így volt). Kérdezem én, hogy mitől marad egyben?? Fogpiszkáló kizárva. A receptben annyit írtak, hogy össze kell nyomkodni a széleket. Az első megoldás azért nem jó, mert kicsi lesz a hús és az még össze is sül. Próbáltam már úgy, hogy vastagabb szeletet vágok és azt belül elvágom, hogy ott meg lehessen tölteni. Természetesen nem jött össze. Akinek van ebben kellő tapasztalata, segítsen nekem!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook