Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cigányvajda kedvence recept

Cigányvajda kedvence recept

A Cigányvajda kedvence hozzávalói:
1 kg darált hús (marha és disznó vegyesen)

4 nagyobb burgonya

4 sárgarépa

2 fej vöröshagyma

9 kanál liszt

1 zacskó sütőpor

1/2 kavéscsésze víz

2 kávéscsésze olaj



bors

ételízesítő

olaj a sütéshez


A Cigányvajda kedvence elkészítési módja:
Megtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, jól összekeverjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük, de legjobb egész éjjel állni hagyni, mert így jobban összeérnek az ízek. Másnap nedves kézzel hamburger nagyságú szeleteket formálunk belőle, és szép pirosra sütjük. Rendkívül kiadós, és hidegen is nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A cigányvajda kedvence elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook