Cél: Ausztria... de hogyan? (beszélgetés)
jaj te kis okoska,57 éves vagyok és nem elöször jártam külföldön,a koromnál fogva talán van némi tapasztalatom,de az átbaszás ellen senki nincs beoltva,még te sem
hat valahogy neki kell vagni, te viszont nagyon haragszol magadra, mert hagytad magad csobe huzni!
eljott a megbocsajtas ideje!
Soha nem mennék úgy, hogy nincs előre leszervezve, hol lakom, hol dolgozom, mennyiért. Köszi az aggódást :) Biztosan nem fognak behúzni a csőbe, mert nem mástól várom, hogy szívességből megoldjon bármit is, hanem elébe megyek a dolognak.
Igen, a diplomások nehezebben helyezkednek el, mint egy jó szakmunkás. Azt hiszem, valami ilyesmit írtam én is.
ez igy igaz,csak hogy rengeteg fiatal van aki igenis beszéli a nyelvet és képzett,sőt nagyon sokan diplomások,és nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni,én nem akarlak mindeáron lebeszélni,felölem már ma éjjel elindulhatsz sok szerencsét,kivánok és ezt teszem tiszta szivemből,de ha nem jön be,vagy behuznak a csőbe,akkor csak magadra haragudj
A bevándorló az bevándorló, tök mindegy, milyen nemzetiségű. Nyelvtudás, képesítés nélkül csak az alja munka jut. A nyelvet beszélő szakemberek nem velük versenyeznek.
Legyen magabiztos nyelvtudásotok, némi tartalék. Nem szeretik azokat a bevándorlókat, akik elő sorban a szociális juttatásokra apellálnak. Nem biztos, hogy azonnal lesz munkátok, de költségek a belépés pillanatától.
A jó szakembert remekül megfizetik, megbecsülik. www.ams.at-n találtok rengeteg ajánlatot.
Párodnak mi a szakmája? Párom most már fél éve dolgozik kint magyar cégen keresztül, a picivel mi is utána jöttünk, jobban mondva inkább még ki-ki járogatunk 2 hetekre, mert csak 3 hónapos a bébi. Munka nélkül szerintem ne vágjatok bele.
Irigység? Hála az égnek csak hallomásból ismerem. Undorító egy dolog, s nem is értem....
mert irigyek az emberek, es meg azt sem tudja, hogy mit erez. Ha a tobbseg rajonne, hogy irigy, meg feltekeny, es erre meg ra is jonne, es bevallalna, elszegyellnek magukat.
az elöbb irtam,én éppen most jöttem haza,nagyon keserű szájizzel,pedig aki állitolag segteni akart,május ota leveleztünk itt a hoxán,söt májusban voltak ithon és akkor szmélyessen is találkoztunk,jol befürödtem,ha elszánod magad csak magadra számithatsz,de mielött nekivágsz,keress munkát,mert a lakbérek iszonyatossan drágák,és rengeteg a bevándorló román,és török kinai,akik mindent elválalnak aprópénzért
Sziasztok,
Ez egy nagyon hasznos oldal szerintem:
[link]
Valamint a hataratkelo.postr.hu címen is sok adatot találhattok. Hova akartok menni és mit akartok csinálni?
Itthon is.... Minden más nép összezár, összetart, bárhol is legyen a világon. A magyarok egymást ölik meg elsőként. Szégyen.
jol teszitek, menjetek!!!
sajnos ott sem,rengeteg a török és román bevándorlo,de ha elszánod magad csak te keres munkát,ha kell akár munkaközvetitővel,a magyartol ne várj segitséget,mert a magyar a magyarnak odakint farkasa
munkanélküliség, hitel... szerintem teljesen átlagos okok... illetve, mert jót akarunk a gyereknek... ebben az országban meg nem sok mindent tudunk érte tenni :(
Sziasztok!
döntöttünk: elég volt ebből az országból.
ha jót akarunk gyermekünknek (20 hónapos), lépni kell innen.
Én nem évek óta nem használtam a német nyelvet, párom most kezdi elsajátítani legalább az alapokat.
nem most akarunk indulni és nem is a jövő héten... de azért jó lenne minél előbb.
hogyan tovább?
mit nézzünk, mit intézzünk, mire figyeljünk?
További ajánlott fórumok: