Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Burgonyaropogós recept

Burgonyaropogós recept

Elkészítési idő 40 perc

A Burgonyaropogós hozzávalói:
50 dkg burgonya,
2 db tojássárgája,
8 dkg finomliszt,
5 dkg zsemlemorzsa,
étolaj a sütéshez
ízlés szerint: patikasó, őrölt szerecsendió


A Burgonyaropogós elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőztem, majd egy tálban áttörtem. Hozzáadtam a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. Villával jól összedolgoztam és pár percet pihentettem. Majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket formáltam és 3-4 cm-es darabokra vágtam. Zsemlemorzsában megforgattam őket és forró olajban aranybarnára sütöttem. Önmagában is finom, de sültek köreteként is jó választás. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Köretek receptjei


A burgonyaropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook