Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Burgonykrokett - másképpen recept

Burgonykrokett - másképpen recept

Elkészítési idő 55 perc

A Burgonykrokett - másképpen hozzávalói:
-30 dkg burgonya
-1 tojás
-5 - 7 dkg darálthús
-1 db kisebb fej vöröshagyma
-őrölt fehérbors
-csipetnyi szerecsendió
-finomliszt
-2 dl tejföl
-1 mokkáskanányi, édes fűszerpaprika
-zsemlemorzsa
-étolaj a sütéshez
-só


A Burgonykrokett - másképpen elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, majd ismét megmossuk. Ezután lereszeljük a reszelő fínomabb résein, majd a burgonyalevét gyorsan kinyomjuk - azért, hogy ne barnuljon be, néhány csepp citromlevet adjunk hozzá - majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hagymát szintén megreszeljük - így sütés közben nem fordul ki a krokettből - hozzáadjuk a masszánkhoz, majd belereszelünk frissen kevés szerecsendiót és jól összedolgozzuk. A masszából gombóckákat formázunk, a közepébe pedig a darált húsból teszünk, - melyet a vagdalthúshoz hasonlóan fűszerezünk - ezután a gombócokat összezárjuk bundázzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Önálló - tejföllel leöntve - ételként, de különleges köretként is, friss zöldsalátával felszolgálhatjuk.


Kategória: Köretek receptjei


A burgonykrokett - másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook