Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ananászbundás csirkemell mandulás golyókkal recept

Ananászbundás csirkemell mandulás golyókkal recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 689 k

Az Ananászbundás csirkemell mandulás golyókkal hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell só,
őrölt bors
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg konzervananász
1,5 dl tejföl
2 tojássárgája
1 csokor petrezselyem
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj
a mandulás golyókhoz: 40 dkg burgonya
1 tojás,

6-8 dkg liszt
4 evőkanál szeletelt mandula a
sütéshez: olaj


Az Ananászbundás csirkemell mandulás golyókkal elkészítési módja:
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A megolvasztott vajon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve a nagyon apróra vagdalt ananászt, a tejfölt, a tojások sárgáját hozzáadjuk. Megsózzuk, őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy lágy masszává váljon. A csirkemellet egy kevés olajon hirtelen átsütjük, azután olajjal kikent tepsibe fektetjük. Az ananászos masszával beborítjuk, kissé rá is nyomkodjuk. Előmelegített, forró sütőben (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a mandulás golyókat. Ehhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és még melegen összetörjük. Beleütjük a tojást, megsózzuk, és egy kevés liszttel rugalmas tésztává gyúrjuk. Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, amelyeket szeletelt mandulában meghempergetünk, és bő, forró olajban aranybarnára sütünk. Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük, és az ananászbundás hús mellé, frissen kínáljuk. Ananászbefőttet is adhatunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ananászbundás csirkemell mandulás golyókkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook