Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vörös bab tükörtojással recept

Vörös bab tükörtojással recept

Elkészítési idő 25 perc

A Vörös bab tükörtojással hozzávalói:
1 doboz vörösbab-konzerv,
1 db vöröshagyma,
1 db hegyes zöldpaprika,
2 db paradicsom,
20 dkg virsli,
10 dkg cserkészkolbász,
2 db tojás,
2 ek. étolaj
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél, babérlevél, fűszerpaprika


A Vörös bab tükörtojással elkészítési módja:
A hagymát felkockáztam. A megtisztított paradicsomot és a paprikát felszeleteltem. A virslit és a kolbászt karikára vágtam. Egy serpenyőben felhevítettem az étolajat, megdinszteltem rajta a hagymát, rádobtam a virslit és a kolbászt, majd pár percig sütöttem. Hozzáadtam a paradicsomot, a zöldpaprikát és a babérlevelet, kb. 8 percig pároltam egy kevés víz hozzáadásával, fűszereztem. A babot lecsepegtettem és a serpenyőbe öntöttem. Kicsit átmelegítettem, majd a zöldségeket félretoltam, hogy a serpenyőben két szabad helyet kapjak. Ide ütöttem bele a tojásokat, amelyekből tükörtojást sütöttem. Petrezselyemmel meghintve azonnal tálaltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A vörös bab tükörtojással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook