Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bulit szeretnék, de böszme a szomszéd...van köztetek rendőr? fórum

Bulit szeretnék, de böszme a szomszéd...van köztetek rendőr? (beszélgetés)

1 2 3
2013. nov. 8. 10:59

Mennyi idő van még a buliig?

Ismerőseid közül akinek van " zártkert "? Vizes blokkos, villannyal.

Kertiparti, bográcsozás. Mifelénk szoktak, akár egész éjjel szólhat a zene.

32. tünde027 (válaszként erre: 29. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:59
Értem persze, vicceltem. Szeritem fogadd meg azt a tanácsot, hogy szerezz engedélyt, és akkor nyugodtan bulizhattok.
31. bowie
2013. nov. 8. 10:58
hajdú-bihar megyében. Mondjuk nincsenek rossz szomszédaink sem. Ezt onnan tudom konkrétan, hogy 3 hete a 4 házzal arrébb lakó hozott engedélyt mutatni, ő direkt szólt, mert tudja, hogy kisgyerekek vannak. Mondjuk talán egy órán át, ha hallottam hangokat, utána már nem.
30. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:57

Huuu... Minap volt egy ilyen "kedves szomszed" vmelyik reality-s musorban... Jokat rohogtem rajta, persze benne lenni mas! Izze, hat en vinnek neki vmi szeszt, hatha arra az idore kivonja magat a forgalombol es kibirja....

Jo bulizast :)

29. makkmarcsi (válaszként erre: 24. - Tünde027)
2013. nov. 8. 10:57
Ezek be vannak nőve a kéglibe. Meg hogy "ilyenekre" költsek...:-(
28. gribedli*** (válaszként erre: 25. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:56
Persze, de ha 3 évente lehet csak, akkor már tök mindegy, hogy szombat este, vagy vasárnap egész nap.
27. makkmarcsi (válaszként erre: 21. - Bowie)
2013. nov. 8. 10:56
De jó helyen laksz! Elárulod hol ennyire lojálisak?
26. gribedli*** (válaszként erre: 23. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:55
:)
25. makkmarcsi (válaszként erre: 22. - Gribedli***)
Ja, arra gondoltam, hogy majd időben elkezdjük, késő délután, de tudod, a szombat este az szombat este :-)
Ha a piás ötlet nem játszik,mi lenne, ha adnál nekik mozijegyet :)) vagy kiakadnának tőle?
23. makkmarcsi (válaszként erre: 20. - Gribedli***)
2013. nov. 8. 10:54
Kiskutyánk van, és csak felügyelettel van kint amúgy is. De kedves, hogy gondolsz erre.
2013. nov. 8. 10:54
Amúgy ezt a bulit nem lehetne napközben csinálni? Mert ha már ennyire nem hagy benneteket élni, én inkább napközben csinálnám, és olyankor végképp nincs korlátozva sem a decibel, sem más, azt csináltok, amit akartok, és annyi embert hívsz meg, amennyit nem szégyellsz! És a szomszéd meg fog pukkadni, de nem szólhat egy szót sem:)
21. bowie
2013. nov. 8. 10:51
Nálunk simán be kell menni a rendőrségre, ott kérni engedélyt, és onnantól ők intézik a papírmunkát is. Mondjuk itt szólnak, hogy egy héttel előtte értesítsük a szomszédokat, az engedélyt bemutatva, hogy ne hívogassák őket feleslegesen.
20. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:50
Ha van macskátok, elvinném pár hétre, nehogy ő bánja meg...
19. nyaligátor (válaszként erre: 15. - Depike)
2013. nov. 8. 10:47
Nem baj, majd süt a sünöknek is sütit, és ott folytatódhat a bulee! :))
2013. nov. 8. 10:46

Ezt találtam:

"A szomszédjogi szabályokat a Polgári Törvénykönyvünk határozza meg, mely általánosságban úgy rendelkezik, hogy a tulajdonos köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédjait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné. A jogszabály nem határozza tehát meg a zavaró tevékenység mértékét, illetve időkorlátot sem határoz meg annak gyakorlására. Abból tehát nem derül ki, hogy mikor valósul meg ténylegesen csendháborítás. Tekintettel arra, hogy a törvény keretei ennyire tágak, a szabályok szigorítása az önkormányzatok és a társasházak szabályozási köre. A helyileg illetékes önkormányzati rendelet meghatározhatja, hogy az egyes körzetekben milyen időszakokban, milyen mértékű (hány decibel) lehet a zajszint. Társasházak esetében általában a szervezeti és működési szabályzatban fektetik le az erre vonatkozó szabályokat.

Amennyiben a lakó ezeket a szabályokat megszegi, úgy csendháborítás miatt feljelentés tehető ellene a rendőrségen. Csendháborítást a Szabálysértési Törvényünk alapján az követ el, aki lakott területen az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a rendőrség, illetve a közterület-felügyelet harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtsa az elkövetőket.

A feljelentés előtt, érdemes békés úton megkísérelnünk a zavaró helyzet megoldását. Amennyiben a csendháborítás továbbra is fennáll és feljelentést teszünk, érdemes a csendháborítást bármilyen hangfelvételre alkalmas eszközzel rögzítenünk a könnyebb bizonyíthatóság érdekében.

A csendháborítás szankcionálásának szigorítását tervezik egyébként a jogalkotók, mégpedig oly módon, hogy a csendháborításra szolgáló technikai berendezést adott esetben el is lehessen kobozni, illetve ismétlő elkövetőknél azt elzárással is lehessen büntetni."

Ez alapján első körben az önkormányzatnál érdeklődnék...

Egyébként meg lehet, hogy egyszerűbb lenne (tudom, hogy nem olcsóbb :( ), ha kibérelnétek valahol egy helyiséget erre a célra...

17. bowie
2013. nov. 8. 10:45
és ha megvan az engedély, azér szólj a szomszédoknak előtte pár nappal:))
16. 93d2586711 (válaszként erre: 14. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:45
És teszel bele altatót? De egy lónak való adagot? :D
15. Depike
2013. nov. 8. 10:43
az a baj, hogy ha van csendrendelet, és az pl. 22:00-ig szól, akkor kimehet a rendőr. Először figyelmeztet, de ha 24 órán belül újra rádhívja a "kedves" szomszéd, akkor már jegyzőkönyvet vesz fel, és akár be is vihet...szabálysértésért büntethet, ha jól tudom.
2013. nov. 8. 10:40
Halljátok, én nyugdíjas leszek, akkor ilyen szituban sütök nekik sütit, addig éljek! Annyi a rosszindulat néhány emberben, amit fel nem foghatok.
13. nyaligátor (válaszként erre: 11. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:39
Plánesőt! :)
12. makkmarcsi (válaszként erre: 8. - Bowie)
2013. nov. 8. 10:38
Én is ezt remélem!
11. makkmarcsi (válaszként erre: 9. - Nyaligátor)
2013. nov. 8. 10:38
100 évesek :-)
10. bowie
2013. nov. 8. 10:37
Asszem még a decibel is meg van szabva.
2013. nov. 8. 10:37
Itasd le dúlván a buli előtt...egy csepp "gina" és ellesznek a zasszonnyal. :)
2013. nov. 8. 10:36
Be lehet jelenteni a rendőrségen, hogy bulit szeretnél tartani, és kérhetsz engedélyt tőlük, hogy x időpontig tartanád és addig a zene szólna. Ők engedélyezhetik, vagy korlátozhatják az intervallumot, hogy mondjuk hajnal három helyett éjfélig szólhat a zene..
7. szafaripók (válaszként erre: 1. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:35

Tudd meg, hogy a lakóhelyeteken van-e érvényben csendrendelet, vagy hasonló. Ha nincs, akkor a szomszéd fenyegetőzhet, hívhat rendőrt, de azok vagy ki se mennek, vagy lehalkíttatják a magnót.

Ha biztosat akarsz tudni, tényleg hívd fel a helyileg illetékes hatóságot, és kérdezz rá.

2013. nov. 8. 10:32
ePróbálj meg beszélni velük, kedvesen, kezedben egy rekesz sörrel. Mondd, hogy ezt fájdalomdíjul adnád, ha kibírná a bulizásotokat
5. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - Makkmarcsi)
2013. nov. 8. 10:31

Szia, sajnos az a gond, hogy este 10 után már nem lehet hangoskodni.

Sérti a lakók emberi, vagy milyen, ha már olyanok, jogait és szólhat, akár még rendőrt is hívhat, mert ilyen a törvény.

Eddig tizenegyig engedték, a saját lakásodban, ha nem zavarsz vele másokat.

Én a helyetekben 11-ig hangosabban, utána levéve a hangot, már csendesebben, akkor megnyugszik, hallgatnám a zenét.

Az élettel járó csörömpölés, mint a mosogatás, és más zajok, ezekért nem szólhatnak.:)

2013. nov. 8. 10:30

Hívd meg őket is, bár biztos nem fog menne, de hátha. Beszéld meg vele, hogy meddig buliztok.

Olyan már nincs, h csendháborítás a rendőr nem fog csinálni nagyon semmit.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook