Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bromocriptin vélemények? fórum

Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
1060. egykisma (válaszként erre: 1058. - Nyuszmó84)
2015. szept. 16. 23:52

Szia, a clostyt én is úgy szedtem, szóval az nem extra adag. A dokid biztos mindent megpróbál megtenni, meg is lesz az eredménye! :) Várom majd a híreket!

Képzeld, nekem pedig a terhesség rendbe tette a prolactin szintemet, gyógyszer nélkül is végre a normál határértéken belül van! Vannak még csodák! Drukkolok Neked!!

1059. nyuszmó84 (válaszként erre: 1057. - Monyó85)
2015. szept. 14. 20:36

Szia Monyó85!

Gratulálok a pozi teszthez! 😀😀😀

A te sikered is azt mutatja, hogy több probléma ellenére is van esély a sikerre. Ez nagyon szuper.

Köszönöm a biztatást. 

1058. nyuszmó84 (válaszként erre: 1056. - Egykisma)
2015. szept. 14. 20:27

Szia egykisma!

Köszönöm a biztatást.

Én is nagyon bízok benne, hogy ha a gyógyszerek nem is hoznák meg a várva várt eredményt, akkor a petevezeték átjárhatósági vizsgálat majd segít.

Gratulálok a 9 hónapos kis csodához. 👣

Amúgy én sokallom a 2x1 Bromocriptint, de szerintem is a gyors siker érdekében szedeti így a doki.

A Closti-ból is jó nagy dózist írt fel. A ciklus 3. napjától 5 napig, 3x1 szemet kell szednem. Remélem nem okoz majd semmi gondot.

Jövőhéten megyek majd uh-ra.

Majd írok, hogy mi láttak.

Köszi, hogy írtál. 

1057. Monyó85 (válaszként erre: 1055. - Nyuszmó84)
2015. szept. 14. 07:39

Szia!

En pajzsmirigy alulmukodesre szedek l-thyroxint mar ot eve.

Macroadenomam is van,erre bromot szedek 2*1 szemet.

Ezzel a haterrel na reggel pozitivat teszteltem ujra,masodik baba lesz :) Ugyhogy sikerulni fog!!!

1056. egykisma (válaszként erre: 1055. - Nyuszmó84)
2015. szept. 14. 00:02

Szia,

nekem pajzsimirigy alulműködésre kell szednem gyógyszert, emellett szedtem a bromocriptint, kaptam clostyt és volt petevezeték átjárhatóságim is. :) Szóval csak annyit mondhatok, hogy nekem ezek mind segítettek, hogy ma egy 9 hónapos kis csoda édesanyja lehessek! Remélem Nektek is hamarosan megadatik! A prolactin lehet stressztől is magas, de a gyógyszerrel biztos lejjebb viszik, bár én bevallom kicsit sokallom a napi kettőt, de nem vagyok persze orvos. Csak abból indulok ki, hogy nekem jóval magasabb volt és napi egyet írtak fel, de lehet a dokid is azon van, hogy mielőbb teherbe ess ezért kaptál kettőt, szóval bízz benne, minden rendben lesz! :) A peteérés pedig tudod, hogy nem minden hónapban van, de a closty fog segíteni, a végén még ikreitek lesznek! Nekem egyik hónapban 5 érett petét produkált, a dokim javasolta, hogy abban a hónapban ne próbálkozzunk, mert túl nagy az esélye az ikerterhességnek.. A petevezeték átjárhatósági hónapban estem ám teherbe, szóval ha arra lesz szükség se bánd, mert akkor állítólag nagyobb az esélye a teherbeesésnek utána. Szóval hajrá, hajrá, gyere majd a részletekkel!!

2015. szept. 6. 15:47

Sziasztok!

Párommal babát szeretnénk, már több, mint egy éve próbálkozunk, eddig sikertelenül.

Nyáron elmentünk kivizsgálásra. Nagy sokára megkaptuk az eredményeket.

A páromnak spermaszám növelésre Profertit javasoltak. A többi eredménye jó.

Nekem a prolaktin szint picit magasabb lett. A referencia érték: 102-496. Az enyém 659.3 mU/l. Erre írt a nődokim Bromocriptint 1 dobozzal. Napi 2x1 szemet. Csak fél szemmel mertem elkezdeni. Pár nap után növelem egy szemre, majd kettőre.

Sajnos van másik problémám is. A leleteim alapján és mostani uh-vizsgálat szerint nincs peteérésem. Erre pedig Clostilbegyt-et írt fel. A ciklus 3. napjától 5 napig, napi 3x1 tabit kell szedni. Majd 12. napon uh-ra kell menni és akkor megnézi a doki, hogy reagálok rá.

Remélem, hogy segítenek ezek a gyógyszerek.

Van itt valaki, aki mindkettőt szedi?

A Bromocriptin mellett lehet vitaminokat szedni? Jól gondolom, hogy ez a 659-es érték azért nem számít túl magas értéknek?

Azt mondta a dokim, hogy ha a köv. ciklus a gyógyszerek ellenére sikertelen lenne, akkor utána petevezeték átjárhatósági vizsgálatot csinál. Majd endokrinológusnál pajzsmirigy és inzulin rezisztencia vizsgálatokat kell kérni.

Közületek van akinek pajzsmirigy és/vagy ir problémája van?

Sok sikert mindenkinek! 🍀

1054. egykisma (válaszként erre: 1053. - Poli23)
2015. aug. 26. 23:24
Szia, nekem fél év alatt vitte le a tobb ezres prolaktin ertekemet es szt követően a 3.hónapban teherbe is estem.
1053. poli23
2015. aug. 9. 16:29

Sziasztok!

Mennyi idő estetek teherbe a bromtól?

1052. stixy
2015. aug. 6. 09:27

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, Bromocriptint keresek , ha maradt akkor átvenném. Köszönöm

1051. Borso23 (válaszként erre: 1050. - Erikacz)
2015. jún. 26. 13:59

Szia,

Nekem szednem kellett kb. a 12.hétig és fokozatosan hagyhattam csak el, a 12. héten már nem szedtem, nem volt semmi gond utána, jelenleg már a 29. héten járok :) A dokim kérte így, szerintem Neked is mondani fogja a teendőket.

1050. Erikacz
2015. jún. 25. 21:07

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy Bromocriptin mellett teherbeeséskor ugyanúgy szedni kell továbbra is a gyógyszert?

Előre is köszönöm.

1049. Heni27 (válaszként erre: 1047. - Egykisma)
2015. máj. 12. 10:58

Sziasztok!

Sajnos még nincs semmi, hír, újabb prolaktin szint ellenőrzés volt ma reggel, csütörtökön lesz eredmény. Majd meglátjuk, addig is reménykedek.

1048. poli23
2015. ápr. 25. 12:13

Sziasztok!

Nekem is magas prolactinem a dokim , ezt Bromot írta fel,mi véleményetek róla.Mennyi idő után visszi le

1047. egykisma (válaszként erre: 1046. - Heni27)
2015. ápr. 23. 22:05
Na, van újabb hír? Örülünk? :)
1046. Heni27 (válaszként erre: 1044. - Egykisma)
2015. ápr. 22. 15:37

szia.

köszi, igen, rendszeres volt, most több mint egy hetet késett, és 2 napig tartott, nagyon minimálisan.... hát nem tudom, sógornöm is így volt, és terhes volt.

1045. rekuczy (válaszként erre: 1043. - Heni27)
2015. ápr. 22. 14:51
a bromocriptinek tuttomal nincs olyan mellekhatasa hogy kimarad tole a menzi. Ha a teszt negativ attol meg lehet baba de kicsi az esely nekem inkabb hormonproblemanak tunik nekem most 8 napot keset csak ugy mert ugy gondolta :)
1044. egykisma (válaszként erre: 1043. - Heni27)
2015. ápr. 21. 21:59
Szia, ha terhesség lenne, akkor a teszt kimutatná.. :( Előtte rendszeres volt? Drukkolok, hogy mielőbb összejöjjön!!
1043. Heni27
2015. ápr. 20. 20:02

Sziasztok!

Látom sokan küzdünk a magas prolaktinnal. Én egy hónapja szedem, szinte semmi mellékhatása nincsen, de a mensim már egy hete késik, és semmi jele annak, hogy megjönne. Ezt azért írom így, mert nekem már előtte napokkal nagyon görcsöl a hasam, de most semmi. Csináltam tesztet, de nem mutat semmit. Szerintetek akkor most mi van? Fizikai munkám van, nem akarom elveszíteni a babát, már nagyon régóta várok rá. De ha a teszt semmit nem muat, mit tehetnék? Várni? De meddig? A gyógyszer mellékhatása lehet, hogy a mensi egy az egyben kimarad, vagy ez tuti terhesség? Tudom, most tök bénának tűnök, de kérlek segítsetek. Köszi szépen. Heni

1042. cuczu
2015. márc. 15. 22:01

Sziasztok!

Én tegnap kezdtem el szedni prolaktinre, mert nagyon magas, icipicit szédültem elalvás előtt de hamar elaludtam viszont másnap meg egésznap ment a hasam, minden kijött belőlem:( Ami fura h nem is íra mellékhatásnak a hasmenést, másnak volt ilyen baja tőle? Csak hányingert ír meg székrekedést.

1041. Monyó85
2014. dec. 11. 13:03

Sziasztok!

Van itt olyan,aki adenomával szült babát?

1040. mgagi (válaszként erre: 1039. - *Murmi*)
2014. nov. 19. 14:41
Ha a doki felírta nyugodtan szedjed. Időközönkét úgy is nézik a prolaktint. Nekem is nézték.
1039. *Murmi*
2014. nov. 19. 14:21
Na ettől azért én is tartok, már fontolgatjuk a tesó témát, nem lenne jó ha mire elhatározzuk magunkat, akadályokba ütköznénk...
1038. mgagi (válaszként erre: 1037. - *Murmi*)
2014. nov. 18. 17:57
Nem tudom lehet e vmi bajod. Beszélj az orvossal. Én beszedtem. Mondjuk én azért szedtem mert engem zavart és féltem hogy hormon bajom van és nem tudok majd teherbeesni.
1037. *Murmi* (válaszként erre: 1036. - Mgagi)
2014. nov. 18. 05:43

Köszi, akkor majdcsak rendben lesz nekem is.

egyébként mi bajom lehet ha mégsem szedem be? végülis nekem nem zavaró ez a "tejcsorgás" nem is jön csak ha jobban megnyomom...

1036. mgagi (válaszként erre: 1035. - *Murmi*)
2014. nov. 17. 22:38

Szia!

Nekem is így volt. Már nem szoptattam 1 éve és tejszerű váladék jött a melleimből nyomásra viszont a prolaktinom jó volt. Majdnem 1 évig szedtem a gyógyszert Leállították mert terhes lettem). Elmúlasztja a tejcsorgást.

1035. *Murmi*
2014. nov. 17. 21:42

Sziasztok!

Ezt a gyógyszert írta fel nekem ma az orvosom. Azért mentem hozzá, mert ha megnyomom a mellem, tejszerű váladék jön belőle. már két éve nem szoptatok... a prolaktin szintem teljsen NORMÁLIS. akkor nem értem miért kell ezt a gyógyszert szednem? Más is járt így? hogy normális hormon szint ellenére is szednie kellett? mire számíthatok?

1034. rekuczy (válaszként erre: 1031. - Választott)
2014. nov. 16. 21:08
szia szinten ilyen drasztikus magas prolaktin szintem van most hagytam abba a szopiztatast es egybol kellet kezdenem ismet a prolaktinra a gyogyszert en dostinexet szedek ennek sokkal enyhebek a mellekhatasai nem tudom hol laksz de ezt lehet kapni nemetorszagba es romaniaba ha esetleg a dokidnak megemlited lehet tud tanacsot adni en ezt tudom ajalani
1033. aliana678
2014. nov. 14. 12:59
*szedtem
1032. aliana678
2014. nov. 14. 12:57
Sziasztok! Én már több,mint egy hónapja szedem, és lejjebb leírtam, hogy először (márciusban) egésszel kezdtem és elájultam tőle, többet be se vettem.Most viszont NEGYEDDEL kezdtem, azt is lefekvés előtt. 8 napig szettem a negyedet, egészen addig, amíg teljesen megszűntek a mellékhatások, mert, hogy attól is rendesen voltak. Folyton levert a víz, kibírhatatlan fejgörcs, aludni nem tudtam stb. Utána 4 napig felet szettem, ott már semmi gond nem volt, utána pedig egészet. Azóta is eléggé sokat izzadok, az sajna nem szűnt meg (mintha klimaxolnék 24 évesen :D ) Viszont megéri. A mellfeszülésem egyből elmúlt, már a negyed szemtől. Termékenységről nem tudok beszélni, mert nem arra szedem. Tehát a jótanácsom az mindenkinek, hogy NEGYEDDEL KEZDJÉTEK ÉS NE ADJÁTOK FEL!!! Én 3 nap után sírógörcsöt kaptam és mondtam a páromnak, hogy abbahagyom, de ő bíztatott, hogy várjak egy hétig. Igaza volt!Sok sikert mindenkinek és kitartást!
2014. nov. 12. 10:28

Sziasztok!

Én egyelőre ott tartok, hogy nem bírom szedni a Bromocriptint. Tegnap előtt este lefekvés előtt bevettem felet és szívem össze vissza kalapált (néha nagyot ütött, néha kicsiket), légzési nehézséget is ír és szédültem is. Az a probléma, hogy nekem más gyógyszer is okoz légzési nehézséget, szédülést szívritmus zavart és ez így sok.

Abbahagytam, még időben, mert össz-vissz félnél még abba lehet hagyni, különben csak fokozatosan lehetne.

Jövő hét csütörtökön megyek megbeszélésre Kovács doktorhoz, majd remélem mást ír fel. Addig folytatom a Barátcserje kapszulát, az is csökkenti a Prolaktint (másfél hónapja szedem). :-)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook