Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
Szia, a clostyt én is úgy szedtem, szóval az nem extra adag. A dokid biztos mindent megpróbál megtenni, meg is lesz az eredménye! :) Várom majd a híreket!
Képzeld, nekem pedig a terhesség rendbe tette a prolactin szintemet, gyógyszer nélkül is végre a normál határértéken belül van! Vannak még csodák! Drukkolok Neked!!
Szia Monyó85!
Gratulálok a pozi teszthez! 😀😀😀
A te sikered is azt mutatja, hogy több probléma ellenére is van esély a sikerre. Ez nagyon szuper.
Köszönöm a biztatást.
Szia egykisma!
Köszönöm a biztatást.
Én is nagyon bízok benne, hogy ha a gyógyszerek nem is hoznák meg a várva várt eredményt, akkor a petevezeték átjárhatósági vizsgálat majd segít.
Gratulálok a 9 hónapos kis csodához. 👣
Amúgy én sokallom a 2x1 Bromocriptint, de szerintem is a gyors siker érdekében szedeti így a doki.
A Closti-ból is jó nagy dózist írt fel. A ciklus 3. napjától 5 napig, 3x1 szemet kell szednem. Remélem nem okoz majd semmi gondot.
Jövőhéten megyek majd uh-ra.
Majd írok, hogy mi láttak.
Köszi, hogy írtál.
Szia!
En pajzsmirigy alulmukodesre szedek l-thyroxint mar ot eve.
Macroadenomam is van,erre bromot szedek 2*1 szemet.
Ezzel a haterrel na reggel pozitivat teszteltem ujra,masodik baba lesz :) Ugyhogy sikerulni fog!!!
Szia,
nekem pajzsimirigy alulműködésre kell szednem gyógyszert, emellett szedtem a bromocriptint, kaptam clostyt és volt petevezeték átjárhatóságim is. :) Szóval csak annyit mondhatok, hogy nekem ezek mind segítettek, hogy ma egy 9 hónapos kis csoda édesanyja lehessek! Remélem Nektek is hamarosan megadatik! A prolactin lehet stressztől is magas, de a gyógyszerrel biztos lejjebb viszik, bár én bevallom kicsit sokallom a napi kettőt, de nem vagyok persze orvos. Csak abból indulok ki, hogy nekem jóval magasabb volt és napi egyet írtak fel, de lehet a dokid is azon van, hogy mielőbb teherbe ess ezért kaptál kettőt, szóval bízz benne, minden rendben lesz! :) A peteérés pedig tudod, hogy nem minden hónapban van, de a closty fog segíteni, a végén még ikreitek lesznek! Nekem egyik hónapban 5 érett petét produkált, a dokim javasolta, hogy abban a hónapban ne próbálkozzunk, mert túl nagy az esélye az ikerterhességnek.. A petevezeték átjárhatósági hónapban estem ám teherbe, szóval ha arra lesz szükség se bánd, mert akkor állítólag nagyobb az esélye a teherbeesésnek utána. Szóval hajrá, hajrá, gyere majd a részletekkel!!
Sziasztok!
Párommal babát szeretnénk, már több, mint egy éve próbálkozunk, eddig sikertelenül.
Nyáron elmentünk kivizsgálásra. Nagy sokára megkaptuk az eredményeket.
A páromnak spermaszám növelésre Profertit javasoltak. A többi eredménye jó.
Nekem a prolaktin szint picit magasabb lett. A referencia érték: 102-496. Az enyém 659.3 mU/l. Erre írt a nődokim Bromocriptint 1 dobozzal. Napi 2x1 szemet. Csak fél szemmel mertem elkezdeni. Pár nap után növelem egy szemre, majd kettőre.
Sajnos van másik problémám is. A leleteim alapján és mostani uh-vizsgálat szerint nincs peteérésem. Erre pedig Clostilbegyt-et írt fel. A ciklus 3. napjától 5 napig, napi 3x1 tabit kell szedni. Majd 12. napon uh-ra kell menni és akkor megnézi a doki, hogy reagálok rá.
Remélem, hogy segítenek ezek a gyógyszerek.
Van itt valaki, aki mindkettőt szedi?
A Bromocriptin mellett lehet vitaminokat szedni? Jól gondolom, hogy ez a 659-es érték azért nem számít túl magas értéknek?
Azt mondta a dokim, hogy ha a köv. ciklus a gyógyszerek ellenére sikertelen lenne, akkor utána petevezeték átjárhatósági vizsgálatot csinál. Majd endokrinológusnál pajzsmirigy és inzulin rezisztencia vizsgálatokat kell kérni.
Közületek van akinek pajzsmirigy és/vagy ir problémája van?
Sok sikert mindenkinek! 🍀
Sziasztok!
Mennyi idő estetek teherbe a bromtól?
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, Bromocriptint keresek , ha maradt akkor átvenném. Köszönöm
Szia,
Nekem szednem kellett kb. a 12.hétig és fokozatosan hagyhattam csak el, a 12. héten már nem szedtem, nem volt semmi gond utána, jelenleg már a 29. héten járok :) A dokim kérte így, szerintem Neked is mondani fogja a teendőket.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy Bromocriptin mellett teherbeeséskor ugyanúgy szedni kell továbbra is a gyógyszert?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Sajnos még nincs semmi, hír, újabb prolaktin szint ellenőrzés volt ma reggel, csütörtökön lesz eredmény. Majd meglátjuk, addig is reménykedek.
Sziasztok!
Nekem is magas prolactinem a dokim , ezt Bromot írta fel,mi véleményetek róla.Mennyi idő után visszi le
szia.
köszi, igen, rendszeres volt, most több mint egy hetet késett, és 2 napig tartott, nagyon minimálisan.... hát nem tudom, sógornöm is így volt, és terhes volt.
Sziasztok!
Látom sokan küzdünk a magas prolaktinnal. Én egy hónapja szedem, szinte semmi mellékhatása nincsen, de a mensim már egy hete késik, és semmi jele annak, hogy megjönne. Ezt azért írom így, mert nekem már előtte napokkal nagyon görcsöl a hasam, de most semmi. Csináltam tesztet, de nem mutat semmit. Szerintetek akkor most mi van? Fizikai munkám van, nem akarom elveszíteni a babát, már nagyon régóta várok rá. De ha a teszt semmit nem muat, mit tehetnék? Várni? De meddig? A gyógyszer mellékhatása lehet, hogy a mensi egy az egyben kimarad, vagy ez tuti terhesség? Tudom, most tök bénának tűnök, de kérlek segítsetek. Köszi szépen. Heni
Sziasztok!
Én tegnap kezdtem el szedni prolaktinre, mert nagyon magas, icipicit szédültem elalvás előtt de hamar elaludtam viszont másnap meg egésznap ment a hasam, minden kijött belőlem:( Ami fura h nem is íra mellékhatásnak a hasmenést, másnak volt ilyen baja tőle? Csak hányingert ír meg székrekedést.
Sziasztok!
Van itt olyan,aki adenomával szült babát?
Köszi, akkor majdcsak rendben lesz nekem is.
egyébként mi bajom lehet ha mégsem szedem be? végülis nekem nem zavaró ez a "tejcsorgás" nem is jön csak ha jobban megnyomom...
Szia!
Nekem is így volt. Már nem szoptattam 1 éve és tejszerű váladék jött a melleimből nyomásra viszont a prolaktinom jó volt. Majdnem 1 évig szedtem a gyógyszert Leállították mert terhes lettem). Elmúlasztja a tejcsorgást.
Sziasztok!
Ezt a gyógyszert írta fel nekem ma az orvosom. Azért mentem hozzá, mert ha megnyomom a mellem, tejszerű váladék jön belőle. már két éve nem szoptatok... a prolaktin szintem teljsen NORMÁLIS. akkor nem értem miért kell ezt a gyógyszert szednem? Más is járt így? hogy normális hormon szint ellenére is szednie kellett? mire számíthatok?
Sziasztok!
Én egyelőre ott tartok, hogy nem bírom szedni a Bromocriptint. Tegnap előtt este lefekvés előtt bevettem felet és szívem össze vissza kalapált (néha nagyot ütött, néha kicsiket), légzési nehézséget is ír és szédültem is. Az a probléma, hogy nekem más gyógyszer is okoz légzési nehézséget, szédülést szívritmus zavart és ez így sok.
Abbahagytam, még időben, mert össz-vissz félnél még abba lehet hagyni, különben csak fokozatosan lehetne.
Jövő hét csütörtökön megyek megbeszélésre Kovács doktorhoz, majd remélem mást ír fel. Addig folytatom a Barátcserje kapszulát, az is csökkenti a Prolaktint (másfél hónapja szedem). :-)
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Az orvosom Bromocriptin-Richter-t ír fel, valamilyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
- A Bromocriptinről lenne pár kérdésem... Segítenétek?
- A belgyógyász felírhatja a Bromocriptin-Richter?
- Merckformin és Bromocriptin babaprojekt
- Terhesség Bromocriptin mellett