Bolhátlanítást követően, a kutya rázza magát... (beszélgetés)
Nem szaporító volt, hanem neki csak ez a kutyája volt, és a kutya 6 hónapos! Külföldre költözés miatt vált meg tőle. Állítólag!
Más az ami kint van és más az ami bent a lakásban, és ahol alszol...!
Attól hogy az előző gazda felelőtlen volt, téged nem mentesít. Másrészt ha az ember pénzt ad ki egy állatkáért, akkor nézze meg kitől veszi, ne a szaporítókat nyomjuk már pénzzel. Ja hogy a szaporítótól olcsóbb...
Szúnyogos időben ne menjetek a szabadba! A bolha kevésbé veszélyes, mint a szúnyogok.
Én meg úgy tapasztaltam hogy nem.
Figyelj van gyereked... tudod az oviban, iskolában sajnos dívik néha a tetűjárvány... ez esetben a gyerekkel mit teszel? Mert kb ugyanolyan nehéz kiírtani a tetűt mint a bolhát.
Tudod mielőtt az ember állatot vesz magához utánanéz a dolgoknak.
Másrészt lekezelted a kutyát, ezt állítod... akkor mi a problémád a bolhákkal? Most már nem voltak a kutyában, ami eddig szétszóródhatod a lakásban az már a kutyától független.
Nálunk most az egyik cicó veseköves, képzeld ez azzal jár hogy naponta párszor ide-oda önkéntelen bepisil. A te "értékrended" szerint mivel nem én tehetek róla, tehát ha helyesen járok el a gyerekem védelmében, mert ugye pisis a lakás akkor nem takarítok, nem kezeltetem, hanem kidobom a macskát, mint felelős állattartó.
És sajnos a nyamvadt vesekő nem 2 napos probléma :(
Neked meg ne legyen gyereked! Remélem én is,hogy nem is lesz! Neked fontosabb ezek szerint az állat egészsége mint a sajátodé, vagy a gyerekedé! Úristen, basszus...!
És az is más ha megbetegszik az a kutya...nyilván akkor irány az állatklinika, gyógyszerek stb...! Na de azért egy élősködő is más! Ami szétterjedhet ott, ahol mi is élünk! A lakásban! És majd megcsípi a gyereket meg minket is...nagyon klassz lenne! Ti is gondolkodhatnátok!
Van egy törpehörcsögünk képzeld...! És nem tettük ki, és szépen rendbe van tartva, foglalkozunk is vele! Csak sokan itt nem bírják felfogni, hogy az előző gazda volt "igénytelen" ezek szerint...és igen, szobatiszta kutyust kerestem direkt, mert nem lett volna időm arra, hogy megtanítsam rá, hogy ne kakiljon és pisiljen be...és, mi ezzel a baj???? Szóval tudatosan szerettem volna kutyát, és nem arra, hogy utána menjen a háztól! Ha tudtam volna,hogy bolhás, vagy bármilyen betegsége van, nyilván nem veszem meg, nem adok ki érte pénzt! Ja és nem viszem el állatdokihoz sem!
Nem azt olvastam,hogy a bolha kiirtható 2 nap alatt! Bár, igen, a kutyusból kiirtható, meg is tettem mindent, vettem neki még bolhanyakörvet is! De viszont a lakásból amik lejönnek róla élő bolhák, nehéz kiirtani! Szerintem, és sok helyen ezt olvastam!
És te normális vagy? Az előző gazdája így adta ide, bolhásan! Ha az enyém lett volna a kezdetektől ilyen biztos nem lett volna! És képzeld lekezeltettem, elvittem állatorvoshoz! ha nem érdekelt volna a kutya, akkor ennyit sem tettem volna meg!
és lehetőleg se etetni, se foglalkozni ne kelljen vele, ha gond lenne vele akkor meg ripsz-ropsz lepasszolható...
A bolha nem ebola (ahogy lent Andi is írta)
Olyan 2 nap alatt kiírtható.
Tudom gáz bevallani, de kicsit sem gondoltátok át ezt a kutyatartást. Tudod nem csak bolha van. Arra gondoltál, hogy egy kutya, csak úgy mint egy gyerek meg is betegedhet? Ha megbetegszik akkor is lepasszoltad volna? Gyerek-ürügyén.
Mi 5 cicóval, egy nyuszival és egy sünnel élünk együtt, de volt már itt ezenfelül kutya és papagáj is, a gyerek soha de soha semmit nem kapott el tőlük. Pedig volt hogy bebolhásodtak, megbetegedtek. Mégis inkább megküzdöttünk a problémával minthogy lepasszoljuk őket.
Olyan sötét vagy mint az éjszaka,arról még nem hallottál, hogy vannak bolhairtó samponok amivel megszüntethető a bolhásság? És míg él a kutya addig gondoskodni kell megfelelő szerekkel, hogy ne kerüljön bele bolha (nyakörvek, cseppek)és vannak szerek amivel a kutya környezetét, fekvőhelyét kezelheted, hogy még véletlenül se legyen bolha v. más élősködő. SOHA NE IS AKARJ SEMMILYEN HÁZIÁLLATOT!!!!!! FELHÁBORÍTÓ, HOGY LÉTEZNEK ILYEN EMBEREK. EGY BOLHÁT NEM BÍZNÉK RÁD! PFFF.
Elképesztő felelőtlenség. Bammeg, nem egy felhúzható játék, hanem egy élet.
A bolha, nem ebola basszus.
Nyugtasd magad, persze.
Soha de soha ne legyen kutyád! De más állatod se!
Azért mert szerettünk volna egyet! Nyilván nem azért,hogy gyorsan le is passzoljuk! Sajnálom én is, hogy így alakult! De nem akarom, hogy az egész lakás tiszta bolha legyen!
Szerintem be lehet fejezni...köszi!
Szerintem meg nem én voltam felelőtlen, hanem aki így adta el nekem...! Ha nem lett volna ilyen gond, akkor itt maradt volna nálam! A bolha miatt váltam meg tőle, de előtte lekezeltettem, hogy szegénynek ne legyen rossz! Egyébként ha valaki többe néz egy kutyát vagy egy macskát mint a saját gyereke egészségét, na az ami felelőtlenség!!!!! Ennyi! Ezek szerint itt több olyan is van akinek többe kerül a kutyájának az egészsége mint a saját gyermekéé!!!
Mert a gyermeke szeretett volna egy pici testű kutyát.
Ami nem nagyon szőrös, nem ugat ha egyedül van, és szobatiszta.
Egyébként miért vettétek magatokhoz a kutyát?
Nem is tudom mit írjak... Szegény kiskutya, egész életében ide-oda passzolgatják felelőtlen emberek... Csak azt kívánom, hogy mostmár ez legyen a végleges, és jó helye, megérdemli szegényke.
Szerencsétlen kutya.
Remélhetőleg az új gazi meggondoltabb és felelősségteljes.
Talán nem passzolják onnan is pár nap után tovább. Szerencsétlen kutya.
Olyan felelőtlenek, meggondolatlanok vagytok...Nem csak te, sokan.
Remélem többet nem lesz kutyád.
Hát mivel a gyerekem egészsége fontosabb, így a felettük lévő középkorú néni mindig is egy ilyen kutyára vágyott megvette tőlünk! Szinte egész nap vele lesz! Amit mi nem tudtunk volna megoldani, mert dolgozunk. Az előző gazdi azt mondta,hogy a kutya teljesen 100% szobatiszta, ami nekem nagyon fontos volt, mivel nem tudom levinni 2 óránként...ők is azt mondta,hogy 3-4-szer vitték le, és ha nem voltak otthon véletlen, hivatalos dolog miatt akkor pelenkára ment a kutyus...nos itt nem ment a pelenkára sem...és hát ezek a bolhák...ettől beparáztam! Mert állítólag nagyon nehéz kiirtani! és ha megcsípi a gyereket...? Stb...Ezért is kérdezem,hogy kutya nélkül megél a kutyabolha a lakásban? tegnap a szőnyegben egyet leltem azt elkaptam, megöltem...többet nem látok azóta sem, felmostam domestosos vízzel a lakást, és a szőnyeget ahol volt a kutyus néha, na meg a helyét is. Végül is 1 napot töltött nálunk csak a kutyus, de szerencsére kiváló helyre került!
Nem gondoltam, hogy az utcán van.
Milyen megoldást találtatok, ha nem titok?
Nem kell rosszra gondolni...nyilván nem tettük ki az utcára!!! Ha erre gondoltál!
Meg sem merem kérdezni, hogy hol a kutya.....
Remek tenyésztő az, amelyik Pedigreevel etet.
További ajánlott fórumok: