Bolhátlanítást követően, a kutya rázza magát... (beszélgetés)
Mi bajotok lenne a bolhatol ?
Nem esznek embert.
Vegyel bolhairtot, Kiltixet javaslom, 15 eve hasznalom
Nem is drága, sőt.
Nagyobbat kell venni, és elosztani. Olcsóbbra jön ki jóval, mint a spot-on.
Sziasztok!
Én a Bravecto tablettát ajánlanám. Új készítmény, viszonylag drága, de garantáltan nem lesz sem bolhás sem kullancsos a kutya negyed évig. Testsúlykilóhoz kell venni a tablettát. Nem kell semmilyen külsőleges kiegészítő hozzá, sem nyakörv, sem samponok, sem pedig spray-k. Ez ott praktikus, ahol gyerek van...
Nekem labim van, 30 kilós, ezért jó drága egy adag, de megéri. Kicsi kutyánál nem vészes az ára azért annyira. Nekem az állatorvos ajánlotta. Olyan, mint egy jutalomfalat, szívesen megeszi a kutya.
4 hónapos koráig kötelező lett volna berakni a chipet!
A fogát megnézte a doki? Lehet,nem is 6 hónapos...:(
Micsoda??????
Sem eladni, sem az orvosnak ellátni nem lehetett volna chip nélkül.
A fülébe mehetett víz azért is rázza a magát.
Amúgy meg nem kell parázni. Chip oltás és kiskönyv. Ezek amik kötelezőek a kutyának. Ha az eladónak nincs meg akkor felejtős
Kapott akkor féregtelenítőt is gondolom, mert az a nagyobb gond. a bolha se jó, de a féreg nagyobb bajt okozhat, ha bolhás, akkor az előző "gazdi" valószínűleg bármit is mondott, nem féregtelenítette szegény kutyust.
Nem lehet, hogy víz ment a fülébe, vagy eleve atkás a füle és azért rázza magát, ha fáj a fülük, rázzák főleg a fejüket, de mivel kiskutya lehet az egész testén érezhető a rázás.
Ha bolhás is,akkor lehet kapni spéci sampont,ha csak egy tisztasági fürdés,akkor sima macska sampont használj.
Hajszárítózni is lehet,ha nem kap szívrohamot a hangjától! Ha azt nem szereti,akkor marad a törölköző.
Amúgy még gyerekkoromban volt egy macskánk,aki rendszeresen a fürdőkád szélén ült,mikor fürödtünk,és természetesen 80 százalékban bele is csúszott a kádba,de nem zavarta!
Komolyan megpróbálnám, persze, ha akarja. Csak úgy óvatosan ereszteném a vízbe.:))
De mit tegyek a vízbe és utána elég, ha törölközőbe tekerem?
OFF:
Anyámék még ki is pórszívózzák a macsekokat,az egyik,ahogy meglátja a célszerszámot,menekül,a másik meg hanyadt fekszik a szőnyegen és várja! :D
Bajotok biztos nem lesz a bolhától,úgy tudom,kutyáról nem nagyon megy emberre.
Viszont tényleg mindent ki kell mosni,amin feküdt,aludt...
Esetleg egy bolhanyakörvet még érdemes lehet beszerezni.
További ajánlott fórumok:
- Állatnevek, növénynevek egymást követően, mindig az utolsó szó utolsó betűjével kezdődve.
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Új szavak, kifejezések a II. világháborút követően
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Anyukák!Hogyan adtátok le a pocakot szülést követően?
- 1 hetes kiskutyák bolhátlanítása