Bizonytalan több vagy a biztos kevés? (beszélgetés)
Tényleg fontos, hogy építészet vagy építőipar. Mert a kettő között különbség van. Ha építőipar, azért sok a 2000 Euro. A sógorom 10. éve dolgozik ugyanott Bécsben, most már főpincérként, így keres 1400-1500 Eurot.
Plusz az is számít, hogy hol laktok. Mi Somogy megyében, és itt bizony még a minimálbéres állásokat sem dobálják az emberek után, tehát ha valaki kimegy, csak biztosra, mert hónapokig nem tud elhelyezkedni, ha hazajön, ez tuti.
Építészet terület, ami számomra nem egyenlő az építőiparral, és ráadásul a 2000 Euro is sok egy építőiparosnak.
Michelle.r nek igaza van! Nem szabad elsétálni a lehetőségek mellett.
Moonlight13 ötlete jó:)
Szerintem vágjatok bele.
[URL= [link] ]juegos[/URL]
Ausztriai munkát sokan "ajánlanak" ezek nagy része átverés, lehúzás.
Építőipari segédmunkáért gyanúsan magas javadalmazás a 2000 euro.
Az élethez kell egy kis merészség ;)
Jó ötlet kijárni interjúkra, ha nem okoz gondot ennek költsége és elég magabiztos a nyelvtudása. Ennek hiányában keressetek olyan céget, aki országspecifikusan közvetít. Ha a tájékoztató anyagában nincs benne a cég székhelye, adószáma és cégnyilvántartási száma, nem komoly.
A 2.000 euro kicsit merész ígéretnek tűnik nekem. Menjen, el sem tudom képzelni, hogyan tudtok több gyerekkel minimálbérből megélni. Ha itt a lehetőség, ne sétáljatok el mellette, de legyetek nagyon körültekintőek.
Persze ne árt utána nézni mennyire megbízható az ilyen munka, mert az utóbbi időben bizony naívan mki kimegy aztán lehúzzák, és semmivel jön vissza.
Utána kell nézni ki ajánlja, kinél kell dolgozni, bejelent-e stb, szállás...ilyenek.Mellete nem árt ha van megtakarításod ha s.zar van hazagyere.
Bár ha rám hallgatsz ilyeneket jobb egyedül intézni, és nem fejvadászokon keresztül..Jobb kijárogatni interjúzni, mint a nagy semmibe rögtön kimenni...
Biztos kevés hossútávon jobb, bizonytalan többet csak akkor kockáztatnám meg ha félretett pénzem mellette.
Bár nem tudom mivel foglalkozik, "építészet" területén.
minimálbérért ha nem jön össze az ausztriai munka, és hazajön, el fog tudni helyezkedni bmikor itthon.....
Így én lépnék a helyében.
További ajánlott fórumok:
- Eldobni a régit, a biztosat, az új, bizonytalanért?
- Biztos vagy bizonytalan?
- Miért félnek sokan a változástól? Miért félnek sokan feladni a biztos rosszat a bizonytalan jóért?
- Van biztosnak látszó melod kevés fizuért, azért kalandba vágnád magad párral egy teljesen más városba több 100 kmrrel odébb?
- Elhagyni a biztosat a bizonytalanért? De ha a másik az igazi?
- Biztos semmi vagy bizonytalan valami?