Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok? (beszélgetés)
Ez a szokás nagyon régi, még amikor együtt élt a nagy család, akkor is a nagyszülők vigyáztak a kicsikre. Főleg a paraszti családokban.
Igen ám, de időközben változtak a dolgok. Régen a 40 éves nő már öreg volt (a sok orvos nélküli baja miatt úgy is érezte magát, úgy is nézett ki), az 50-es férfi is már inkább a legény fiára bízta a dolgokat.
Ma a 40-es, 50-es még akár több műszakban dolgozik. Mire nyugdíjas lesz, már nemigen van ereje, energiája a kicsikre vigyázni. Nagyon szerencsés, aki igen! (Pláne akik együtt vagy akár csak közel laknak, mert manapság könnyebb a költözés, mint régen volt.) Holott az unoka ugyanúgy fontos, csak a társadalom változott.
A kicsik is lassítják a közlekedést! Ráadásul visonganak, ugrálnak, idegesítőek.
Ne menjen a piacra senki, aki nem én vagyok :)
hát,nekem nincs unokaöcsém,csak unokám,
van amikor a babakocsist viszem,van amikor a kézenfogóst,
de megesett már olyan skandallum is hogy mind a kettőt,
csak mert szeretnek nézelődni,
most hogy legyen,
No ha ez így marad az egyetem végéig akkor igazi kk. Sheldon Cooper válik belőle!
De még akkor se fogja érteni, hogy miért nem halnak meg azok az egyedek, akik neki terhére vannak.
Nyissunk parttalan vitát arról, hogy miért kell kisgyereket piacra cígölni? Szombaton? Vagy olyan vásott a kölök, hogy nem lehet ágyban tartani? Ilyen is van ám. Rendszeresen utazunk vidékre korai busszal, egyik köztes faluban a kölykök már fél hétkor homokozóban dobálják egymást.
Lényeg, hogy nem vitték őket piacra... :D
A helyett, hogy a kedves feleségét boldogítaná.
Ő egymagában nevetgél, mi együtt kacarászunk, sőt röhögjük magunkat hasfájósra, hát melyik a jobb.
Én meg lelki szemeim előtt látom a napi hajszától megfáradt gondolkodót, amint bekapcsolja éjjel a gépet, miután kedves felesége álomba szenderült, és azon nevet, hogy mi nevetünk, hogy ő nevet.
Az élet szép 😄
Az én unokaöcséim is 16 évesek már, pedig épp 60 vagyok, és ők kései gyereknek számítanak. (Ikrek.)
A fiamnak (28) van egy közel 4 éves unokahúga, de ez már elég spéci eset.
El tudod képzelni, hogy pont Versember nem írta volna le már az első hsz-ben, hogy egy kiskölyökkel volt, amikor mindent részletesen mesél?!
Az unokaöcs van, vagy nincs.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Kutyával a bevásárlóközpontba
- 10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (Politikamentesen!)
- Válság, árstop, minden totál káosz, a bevásárlóközpontok...