Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Betyár tarhonya bográcsban recept

Betyár tarhonya bográcsban recept

Elkészítési idő 80 perc

A Betyár tarhonya bográcsban hozzávalói:
25 dkg
füstölt kolbász
15 dkg
húsos füstölt szalonna
30 dkg
házi tarhonya
80 dkg
burgonya
2-3 db
zöldpaprika
2 szem érett paradicsom ( ha télen készítjük, akkor 5 evőkanál natúr lecsó)
2 közepes fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika

csipetnyi őrölt fekete bors ízlés szerint.


A Betyár tarhonya bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát apró kockára vágjuk és a bográcsban üvegesre sütve zsírját kisütjük. Ekkor belerakjuk a tarhonyát és állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk. Most hozzáadjuk az egészen apróra felvágott vöröshagymát, és állandóan kevergetve további 5-6percig pirítjuk, s közben fűszerezzük egy púpozott evőkanál éde-nemes fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, ízlés szerint őrölt fekete borssal, sóval. Elkweverés után kb. 2 dl. vízzel felengedjük, hozzárakjuk a kockára vágott burgonyát, a felszeletelt paradicsomot, zöldpaprikát és állandó kevergetés mellett pároljuk. Ha a burgonya félig átüvegesedett a felkarikázott kolbász is beletesszük a bográcsba, majd az egészet felöntjük 8-9 dl. vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tarhonya teljesen megpuhul. Friss kenyérrel, zöld salátával tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A betyár tarhonya bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook