Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. recept

Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. hozzávalói:
6-7 gerezd fokhagyma
1 dl
tejföl
1 dl
tej
1 egész citrom leve,1 kiskanál só
liszt
1 és fél liter víz
3 db
száraz zsemle ( vagy szelet kenyér).Kifejezetten finom
böjtös étel.


Az Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. elkészítési módja:
Egy edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a szétnyomott, tisztított fokhagyma gerezdeket, és a forró levet megsózzuk. Közben a tejfölt, a tejet a liszttel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverjük és a levest behabarjuk. Pár perc után ízesítjük a citrom levével, mindaddig, amíg ízlésünk szerinti savanyú lesz. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook