Beszélgessünk "külföldiül" (beszélgetés)
megtaláltam! Pesten a XIII.kerületben és Debrecenben működnek ilyen klubok. Remek!:))
Van némi tagsági díj, de a mindennapi élet dolgairól beszélgetnek. Az a lényeg, hogy senki nem szólalhat meg magyarul:))
Akkor te perfekt vagy franciából:)
Afrika? Milyen ott az élet?:)
Nekem cs angol meg magyar van,lehet h tényleg nem tudom beállitani,de te mit is akartál irni v mondani nekem?:)
Egyideje Djiboutiban (afrika) élek, de itt mindenkivel franciáúl társalgok. Sok itt a francia ember, ezen kívül az itteni lakosok nagy része is beszéli a fr nyelvet. Ezelőtt Franciában lektam négy évig, ott kezdtem el tanúlni.
Hmmm ez nem jott ossze :D valamiert nem jeleniti meg ezeket a cifra betuket :D :(
Mar hogyne lenne ciril betud! Attol hogy a billentyuzeteden nincsen, attol meg van, csak be kell allitanod a gepeden! :P
Nezd csak: фсгснјлкнфрч :)
igen utólag bármikor bármilyet lehet. én pár hnapja telepítettem a svédet
Beraktam a windows cd-t és telepítettem az ázsiai karaktereket. A nyelvet külön telepíteni kell? Bocs, számítógépes analfabéta vagyok szinte:P
Na, meg persze nekem is jól esik amikor egy külföldi a kedvemért megtanul pár mondatot magyarul:)Jó lenne viszonozni:)
prbáltad telepíteni a gépre a nyelvet. xp-d van?
Na én a némettel vagyok így:)
Csak azért érdekelne, mert chat-en,e-mailekben is tudnám használni (anyanyelvi partnerrel) ami, szerintem sokat segítene.Szókincsfejlesztésben és olvasásban mindenképp.
Sziasztok!
Én kb 2 hónapja találkoztam egy,a településünkön élő német nővel,aki panaszkodott nekem,hogy senkivel sem tudja a magyar nyelvet gyakoroloni/tanulni.Én felajánlottam neki,hogy szívesen segítek,így én sem esnék ki annyira németből.No,azóta sem jelentkezett.:)
Jó lenne pedig vkivel gyakorolni a németet,esetleg a franciát,az angolról meg nem szólva.Utóbbit nagyon nehezen tudom beverni az agyamba,valószínűleg mert szükségesnek/kötelezőnek érzem,mint anno ált.iskolás koromban a németet.Ráadásul nem is szép nyelv szerintem.
szerintem gépen nem sansz japánul írni mint papíron, mert megvan ha a sok vonalat milyen sorrendben írod le h megkapd a jelet, míg a gép leírja neked...
Igen,mióta elkezdtem japánul tanulni, azóta érzem igazán, hogy milyen nehéz a magyar nyelv.
A magyar ragozás nagyon megtudja nehezíteni a nyelvtanulást. Mondhatni egyedi a nyelvtan.
Je parle très peu français.
Egyszer én is hozzáfogok! Nagyon tetszik.
Egyébként nekemi s jobban megy a nyelvtanulás, ha leírom a dolgokat. Éppen emiatt jobb a helyesírásom, mint a beszélőkém, pedig évek óta franciák között vagyok.
Szeretem az ázsiai kultúrát, és ragozó nyelv mint a magyar... ezért.
A nyelvtan nem,de az írás olvasás....hát... 3 írásrendszert használnak egyszerre:hiragana,katakana,kanji
Az első kettő, nem vészes:)
Il y a quelq'un qui peut me discuter un peut?
Igen,sokat írok, úgy egészen hamar meg lehet jegyezni.
A gépen nem tudom használni. Telepítve vannak az ázsiai karakterek, látom is őket, el tudom olvasni a külföldi oldalakon, de nem tudom ,hogy kell vele írni:P
Neked honnan jutnak eszedbe ilyen nyelveket tanulni? Még csak nem is hallottam róla. És nehezek? A japán nyelvben nehéz a nyelvtan?
Az olasz tetszik nagyon.Sajnálom,hogy nem tudok.De még tanulhatok.
Japánban és angolban utazom, de a némethez és a franciához is konyítok egy nagyon picit.
További ajánlott fórumok: