Bepisilés miatt orvosi vizsgálat (beszélgetés)
Nagyon jókat, és fontos dolgot írtál.:)
És kicsit csodálkozom a védőnőn, és a gyerekorvoson is.
Viszont azt nem irta az anyuka, hogy acetonszagot is erezne, ami jellegzetes tunet a szomjusagon tul.
köszönöm hogy megerősitettél
Hangoska, elhiszem, hogy megbízol a védőnőben, de azért az nem elég, hogy azt mondja, korlátozd a gyereket az ivásban, meg hogy igazi pasi. Ennyivel nem lehet elintézni a dolgot.
Piroskával maximálisan egyetértek, én is csak az javasolnám, amit ő írt.
Ennek a sok ivásnak és éjszakai bepisilésnek oka van, nem lehet rá legyinteni, hogy majd kinövi.
Ennyit a felnőttek sem biztos hogy isznak én nem hagynám annyiban biztos hogy kérnek laborvizsgalatot
Az enyém is ennyit iszik.
A vércukor szintje rendben van? A cukorbetegség egyik jele a folyamatos szomjúság, illetve az mellett a fáradékonyság. Nem akarlak ijesztgetni, de ezt is zárjátok ki a lehetőségek közül még időben. Nem jóho ennyit iszik, valami nem stimmel
attól még nem derül ki miért ilyen szomjas, azért egy laborvizsgálat nem ártana
Ezt említettem a védőnőmnek. Benne 100%ig megbízom, nagyon jó és okos tanácsokat ad. Erre annyit mondott: igazi pasi. :DD
akkor talán azt kellene megnézetni miért iszik ilyen sokat , a gyerek csak akkor iszik ha szomjas ,és csak annyit amennyi jól esik,ha nem szomjas bele se tudod erőltetni,ha meg ennyire szomjas annak oka van,ezt kellene kideriteni
Múltkor barátnőméknél volt egyik délután. Ők nem tudták azt, hogy sokat iszik. Ugyanúgy kitettek egy 4 dl-es poharat enyémnek is, mint a saját gyereküknek. Na, az enyém be is nyelte egyszuszra. Éjjel meg úgy ébredt csóóóri, hogy spriccelt mindenfele a pisija. :((
Ezt már egy ideje próbálom korlátozni, mert a védőnőnk is javasolta. És nem csak én állítom, ez már barátainknak is feltűnt, hogy sokat iszik egyszerre. Reggel a 2 dl kakaót is egyhúzóra beszippantja. :D
Édes löttyöt nem adok. Csak vizet iszik. Van, hogy kinn vagyunk a parkban, van nála egy vizespalack és a nyilvános csapból tölthet magának. De már általában ezt is próbálom korlátozni, mert annyi vizet iszik meg egyhúzóra mai elé kerül. Sőt néha jön a "kérekszépenmég" című lemez. :))
en ketelkedem abban a megivott mennyisegben;
teljesen irrealis, hogy egy 5 eves gyerek megiszik ennyi vizet szinte egyszerre;
én nem azt írtam, hogy ne adjon a gyereknek inni egyáltalán. Én az egyszerre bevitt mennyiséget sokallom egy öt éves gyereknél. Ebben a korban olyan másfél decinyit szoktak inni a gyerekek egy ivásra, nem fél litert. Az nagyon sok ebben a korban. A felnőtt ember sem iszik meg fél liter vizet egy ivásra, csak ha nagyon szomjas.
Irta az anyuka, hogy ha nem iszik a kisgyerek este, akkor is bepisil ejszaka. Tehat nem az ivas az oka. Tehat nem a vizmegvonas az ok.
majd kinövi idővel, fiúknál ez sokkal gyakoribb és tovább tart, mint a lányoknál. Az oka az, amit itt leírt más is, egyszerűen annyira mélyen alszik, hogy nem ébred fel az ingerre.
Az, hogy nem iszik, nem megoldás. Egyébként a 4-5dl víz egy ivásra túl sok egy ekkora gyereknél, oviban is kávéspohárból isznak, az az ivópohár, nem értem, miért kell ekkora mennyiség egy ilyen relatíve kicsi gyereknek. Te tudod, mikor alszik el, közvetlenül előtte küldd ki pisilni, és cseréld kisebbre a poharat, vagy vizet igyon és ne édes lötyit, attól nem lesz szomjas és nem iszik olyan sokat. Nem tudom melyik ugyanis a közvetlen probléma, hogy nagy (3dl-s vagy nagyobb) poharat használtok, vagy folyamatosan szörpöt, üdítőt iszik, amitől csak szomjas lesz
Szia!Tavaly nyáron mi is ebben a helyzetben voltunk z 5 éves lányommal.Nem ébredt fel éjszaka és rendszeresen bepisilt.Itt olvastam a hoxa-n a cseppcsengőről.Rendeltem egyet használtan.Első hét végén el voltunk keseredve hogy semmi változás.Második héten a pisire jelzett a csengő de vissza tudta tartani már a vizeletet.Harmadik hét közepétől már felébredt magától.:-)Nagy volt az öröm!Még egy hétig biztonság kedvéért használtuk a csengőt de nem kellett.Azóta minden rendben!!!!
Hogy szoktak mondani? "Van az a penz, amiert az embernek korpas lesz a haja."
Valami nagyon kecsegteto, ahitott ajandek...
Nekem is pont az ugrott be, hogy idősebbekkel kellene példálózni pelus ügyben. Hátha akkor nem tartaná babásnak, és belemenne.
Esetleg elmondani neki, hogy bizony az idosebb felnottek kozott is van, aki visel pelenkat.
Ezzel tobb kellemetlenseget, kenyelmetlenseget is megeloznetek.
Valami kecsegteto jutalmat kituzni - legalabb probalja meg, nem azonnal elutasitani.
Én pont fordítva szoktam lenni. Az orvosi vizsgálat miatt szoktam ( félelmemben) bepisilni.
Köszönöm! Tegnap megvolt a doki. ;) Kaptunk gyógyszert, pár nap és remélem kiderül segít-e.
Fiam pl sosem ivott éjjel, most sem igényli, inkább alszik. :))
De szépen megbeszéljük vele és úgy látom megérti. A pelust még mindig elutasítja.
Az esetek 90% - ában nem lelki eredetű a bepisilés ha a gyerek elmúlt 5 éves. Az enyém még csak 4 és fél, de egyszerűen nem ébred fel arra, hogy pisilnie kell :( Éjjelente 1x ráteszem a bilire, de akkor is olyan mélyen alszik, hogy alszik tovább a bilin, én fogom, ő pedig hol pisil, hol nem. Reggelre 3-ból 2-szer pisi van a (nagyobb gyerekekre tervezett) pelusban :( A férjem állandóan azt hajtogatja, hogy sokat iszik a gyerek, pedig ez nem igaz. Kap kb 2,5 dl vizet 10 óra időtartamra az ágya mellé, azt sem issza meg mindig. A minap olvastam egy tanulmányt, ami szerint ilyenkor nagyrészt szervi okok vannak a háttérben amik könnyen gyógyíthatóak! Szégyenkezés helyett szerintem keressetek orvosi segítséget, a gyereknek is el lehet úgy magyarázni a dolgot, hogy ne érezze magát kellemetlenül emiatt.
3 havonta felvetem neki ezt a megoldást. Nem hajlandó. Ha erőszakkal beletuszkolnám, levennè. Ahogy meghallja ezt, már mondja is hogy az babás és nem akarja.
Bugyipelenka a megoldás.
Nem jó dolog az éjjeli felébredés, még akkor sem, ha könnyen visszaalszik.
Egy tablettát itt fel a doki -ditropan- ez a holyag izmát erősíti. 3 hét múlva kontroll, kivancsi leszek. Ha nem ez a baj, akkor tovább megyünk.
Az a mi esetünkben egyáltalán nem jó tanács. Ugyanis a gyerek az éjjel közepén (vagy hajnalban) ébred fel arra hogy csurom víz. Szóval így is, úgy is megszakad az alvása. Ami viszont őt nem igazán zavarja meg,ugyanis leírtam, kb 3 percet vesz igénybe mikor átöltöztetem. És alszik tovább esésdeden.
Nagyon szimpatikus ez a hozzászólás.
nálunk az volt a helyzet hagytuk aludni bepisilt kimostuk mindegy hogy mennyi pisi úgyis ki kell mosni, és akkor még automata mosógép csak nagyon kevés helyen volt, most már ennyivel könnyebb ,előbb utóbb magától is megoldódik a dolog
További ajánlott fórumok: