Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus fórum fórum

Koronavírus fórum (beszélgetés)

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
10873. manó2000
2022. jan. 25. 08:57
Már abból is sportot űznek, (tisztelet a kivételnek) hogy a körzeti orvos küld szakrendelesre a szakorvos szerint pedig a háziorvos feladata. Remek, nem csinál senki semmit a beteg meg majd megoldja??? Vagy menjen magánrendelőbe.Nagyon rossz irányba haladunk.
10872. manó2000 (válaszként erre: 10866. - Channa*)
2022. jan. 25. 08:49
Én is ugyanezt látom. Nagyon jól megfogalmaztad. Nem tudom meddig mehet ez így és senki nem tesz rendet.
10871. ,zumba (válaszként erre: 10852. - _Berry_)
2022. jan. 25. 08:43
Senkit nem akarok bántani, de csak a bolt létezik sok ember számára, meg a közlekedés?Ho-ban könnyű kibírni.Nem választottam olyan szakmát, ahol maszkot kell viselni, mégis lassan 2 éve viselni kell.Ha ennyire megszerették emberek, hordják 0-24-ben.
10870. ,zumba (válaszként erre: 10868. - Margarita Citokina)
2022. jan. 25. 08:37
Azt nem értem, hogy a mai modern világban felnőtt emberek miért elveszítik el a józan gondolkodást? Amikor mondom valakinek,hogy pl.gazdasági szakértőket, tanulmányokat is kellene olvasni(bődületes nyugdíj) akkor néz rám, és hallgat...Majd megszólal:szuper a gazdaságunk.Rákérdezek:kötvények kibocsájtása, hallgat.Annyi hiszékeny ember van, éljen bárhol az országban, hogy csak nézek.
10869. andita1 (válaszként erre: 10868. - Margarita Citokina)
2022. jan. 25. 08:09

A fiam most nyolcadikos (Svédország) és nagyon sokat beszélnek a hamis hírekről a tanárok. Nincs külön tantárgy erre, hanem már ált. iskola első osztály óta van nekik társadalmi ismeretek tantárgy. Már akkor elkezdték tanulni hogy mi a demokrácia vagy a kommunizmus, most meg már jobban képben van a politikával és a pártokkal mint én.

Nem hisz el mindent amit a neten lát vagy olvas, de ez lehet hogy miattunk is van, mert sokat beszélgettünk erről hogy bármit olvasunk, először elosztjuk kettővel. Sajnos ilyen a média.

10868. Margarita Citokina (válaszként erre: 10867. - Channa*)
2022. jan. 25. 07:51
Egyre többször és nyomatékosabban hívják fel a figyelmet, hogy nagyon oda kell figyelni, mit hisz el az ember, és mi lehet álhír. Egy átlagos olvasónak, mint én vagyok, nem könnyű. Állítólag Skandináv országokban iskolában kezdik el a gyerekeknek tanítani. Nálunk is lehetne ilyen tantárgy, mert a mostani felnőttek között is észrevehetően sok a hiszékeny ember. Csak a környezetemről beszélek. Sokszor egész hihetetlen dolgokat halál komolyan vesznek. Ez kiváló táptalajt jelent bármely uszítás, gyűlöletkeltés számára is, hogy szépen meggyökeresedjen és növekedjen az emberek lelkében. Ami a bődületes összegű nyugdíjat illeti, egy 83 éves rokonunk tényleg így gondolja, teljesen oda van, azt nem fogja fel, miből van az adakozás, és amúgy még mire megkapja semmit nem ér. Annyit viszont érzékel,hogy a kisboltban veszettül drága lett minden. Most nem sorolnám fel, kiket miket okol ezért.
10867. Channa* (válaszként erre: 10865. - Margarita Citokina)
2022. jan. 24. 23:27

Na igen, de annyira hülyének néznek minket, hogy le írják, mert akkor látjuk egy újságírótól!!! és elhisszük neki:DDDD

A mai újságírók, elmehetnének inkább segédmunkásnak, mert cikket írni nem tudnak. Se eleje, se vége. Sokszor egy cikk végén elgondolkodok, hogy jól vettem e észre, hogy nincs tartalma a cikknek és egyébként is másról szólt, mint a címe.

Kedvencem az amikor ilyen címeket adnak: Bődületes összegeket kapnak a nyugdíjasok.

Volt, hogy írtam az újságírónak és megkérdeztem tőle, hogy az a havi 2-5 ezer Ft-os emelés valóban bődületes összeg e? Vagy az a párszáz Ft, amit a legtöbb nyugdíjas kap? Természetesen választ nem kaptam;)

10866. Channa* (válaszként erre: 10864. - Margarita Citokina)
2022. jan. 24. 23:23

Természetesen nem minden orvos lusta.

Mi is voltunk a kovid kellős közepén is orvosnál, aki nem volt lusta, és bár időpontra mentünk, de vártunk 1,5 órát úgy, hogy senki nem volt bent nála, hiszen még be se ért.

Ez idő alatt láttuk azt is, hogy asszisztensek, de lehet, hogy orvos is volt köztük, már nem tudtak mit csinálni unalmukban. Kint ült vagy 6 nő a recepción és kávézgattak, beszélgettek.

De olyan is volt, hogy pénteken kora délután felhívtam az sztk-t, hogy egy olyan orvoshoz szeretnénk menni, aki ki tudja zárni a trombózis, amire azt mondták, hogy péntek délután 1 db szájsebész van. Menjek majd hétfőn vagy inkább menjek a sürgősségire...

Persze, nagy szerencse az is, hogy sokan azt hiszik, hogy nincs rendelés, ezért hamar vannak időpontok;)

Én mindenhol azt látom szinte, hogy a lustaságot magas fokon űzik...

10865. Margarita Citokina (válaszként erre: 10863. - Tien)
2022. jan. 24. 23:18
Értem. Más nem lehet, mert épeszű ember, meg ha nem túl képzett is, annyit azért tud, hogy az áremelkedésekhez semmi köze az oltatlanságnak.
10864. Margarita Citokina (válaszként erre: 10851. - Channa*)
2022. jan. 24. 23:16
A körzeti orvosnál ősszel jártunk influenza oltás miatt, de szerettem volna pár szót váltani vele, mert vannak gondjaim. Egy teljes mondatot nem sikerült végigmondanom. Első két szó után csörgött az egyik telefon, vártam, a következő után a másik telefon, vártam, aztán jött egy kovid gyanús, az orvos felkapta a pleaxit meg a köpenyt, szaladt az izolácios vizsgálóba. Eközben az asszisztens kapkodta a telefonokat, így vele se tudtam beszélni. Repkedtek a teszt, a karantén, a hívjon mentőt stb. Szinte úgy éreztem, itt már nagyon útban vagyok😊 viszont iszonyatos kimerültség látszott mindkettőjükön, és a hangjuk is fáradt volt. Dehát valahogy újra meg kell próbálnom elmondani a panaszaimat, nem sokára ismét kerek időpontot.
10863. tien (válaszként erre: 10860. - Margarita Citokina)
2022. jan. 24. 23:11

Én olvastam egy Index fórumon,hogy az oltatlanok miatt emelkednek az árak ..erre reflektált Berry.

Nyílván nem igaz ,csak provokáció és értelmetlen gyűlölködés.

10862. plavalaguna (válaszként erre: 10839. - Channa*)
2022. jan. 24. 23:08
kovidos semmiképp se mehet suliba. az más kérdés, hogy sokan még a pozitiv tesztet is letagadják. Lányoméknál úgy esett el az osztály dec elején. hogy (igen oltatlan) gyerek annyira rosszul lett a suliban, hogy hívni kellett a szülőket, így bukott le, hogy beküldték, tagadva, hogy covidos a család.
10861. tien (válaszként erre: 10856. - _Berry_)
2022. jan. 24. 23:07
👍
10860. Margarita Citokina (válaszként erre: 10856. - _Berry_)
2022. jan. 24. 23:05

Addig állj féllábon😁

Ilyen hülyeséget ki írhatott? Gondolom nem közgazdász, sem újságíró.

10859. plavalaguna (válaszként erre: 10858. - Plavalaguna)
2022. jan. 24. 23:05
én ezt egyszerűen nem értem tényleg. hogyan lehet ennyire teljesen más a tapasztalat.
10858. plavalaguna (válaszként erre: 10846. - Timycat)
2022. jan. 24. 23:03

ez valami másik univerzum... az én ismerettségi körömben, az oltatlan ygerekek vittk haza, elkapta az egész család mindenhol, az oltottak is. (most több családról beszélek, itt nagyon durván átsöpört a környéken) Csak annyi, hogy az oltottak, kevésbé, és röbidebb ideig voltak betegek.

egyszerűen nem értem, hogy én miért csak ilyeneket látok. Olyat egyet se, hogy az oltottt családtag kutyabeteg, az oltatlanok el se kapják. Pedig sok vegesvágott családot ismerek, és megvanna az olttlan ismerőseim is ugyanúgy, senkivel se szakitottam meg a kapcsolatot, akit személyesen ismerek

10857. _Berry_ (válaszként erre: 10855. - Hattori)
2022. jan. 24. 23:02
Az ellen is vannak módszerek, csak meg kell keresni mindenkinek, ami neki a legjobban beválik.
10856. _Berry_ (válaszként erre: 10833. - Tien)
2022. jan. 24. 22:56
Akkor van remény. Már biztos megvan az a beoltottsági szám, amit ha elérünk, akkor újabb 6 termék ára lemegy. :)
10855. Hattori (válaszként erre: 10852. - _Berry_)
2022. jan. 24. 22:55
Szemuveg plusz maszk...probald mar ki.
10854. globus (válaszként erre: 10851. - Channa*)
2022. jan. 24. 22:51
Nálunk csak férjem jár orvoshoz, viszonylag sokat. Ő nem mert panaszkodni, le is ütném :D
10853. timycat (válaszként erre: 10851. - Channa*)
2022. jan. 24. 22:47

Én most elég sok dokinál jártam. Vegyesek a tapasztalatok.

Van amelyik tényleg úgy fogad, hogy a francnak zavarod őt a nyavalyáddal, mikor járvány van, maradj otthon, csendben pusztulj el és hagyd őt békén láblógatni. Ők gondolom "békeidőben" is igyekeztek kimaradni a munkából.

De van olyan is, aki abszolút lelkiismertes és alapos, tényleg csak szuperlativusokban lehet róla beszélni.

Az érdekesség, hogy itt a helyi kórházban ahol az orvosok fele vagy rokon, vagy ismerős többen bántak velem úgy mint a kutyával vagy annak carával, ellenben a klinikán ahol a körülményekhez képest velem mindenki nagyon normális és lelkiismeretes volt, pedig ott tényleg semmi protekcióm sem volt.

Viszont ugyanezen klinikán ismerősömnek csaj gerincsérvvel nem kapott időpontot, mert nem oltott. A doktornő nem akarta fogadni. 😕 Az ismerősöm nem ért rá várni magába ment. Ott nem kértek semmi, lehet még a doki is ugyanaz volt.

10852. _Berry_ (válaszként erre: 10829. - Hattori)
2022. jan. 24. 22:44
Nem értem, hogy oltottak ill, oltatlanok közül miért mondják egyesek, hogy korlátozva vannak. Ha megvan a 3 oltásod, akkor miben érzed magad korlátozottnak ebben az országban? Azt a kis szövetet az orrodon és szádon nem bírod ki a járművön vagy a boltban?
10851. Channa* (válaszként erre: 10850. - Timycat)
2022. jan. 24. 22:34

Mint a dokik, nem?

Azok is annyira ellustultak, hogy az ember az összes bizalmát elvesztette már...

10850. timycat (válaszként erre: 10847. - Globus)
2022. jan. 24. 22:31

Semmi. Főleg alsótagozat tragédia.

Hallom a kollégákat, készen vannak. Másrészt a tanárok már elég jól el is szoktak az oktatástól, így lazán hazapasszolják a feladatot. Állítólag.

Több kisiskolás gyerekes szülő azt szeretné, ha újra lehetne járni a suliban az "elveszett" az osztályokat, még annak árán is hogy buknak 1-2 évet a gyerekek.

Nem tudom, nekünk szerencsénk van, már nagyobb a gyerek, lelkiismeretes és a tanárok is normálisak.

10849. Channa* (válaszként erre: 10844. - Liliom10)
2022. jan. 24. 22:26

Ezt írtad:

"Tehát az oltásról mindenkinek a gyümölcsfák oltása jut eszébe, ami jó dolog."

Azaz nem csak neked, hanem mindenkinek.

Erre írtam, hogy nekem nem.

De lényegtelen.;)

10848. Channa* (válaszként erre: 10843. - Tien)
2022. jan. 24. 22:23
Persze;)
10847. globus (válaszként erre: 10846. - Timycat)
2022. jan. 24. 22:15

Belegondolok, mennyire tudtuk volna élvezni a mi időnkben :) Elökörködtünk volna a koleszban egész nap, haverok,buli.

Viszont arra kíváncsi vagyok, hosszú távon milyen eredményessége lesz az oktatásnak.

10846. timycat (válaszként erre: 10845. - Globus)
2022. jan. 24. 22:10

De egyébként tényleg tök h.lye szabály. Az oltott gyerek tök kiszúrásnak éli meg, arról n beszélve hogy simán lefertőzik egymást, meg hazaviszik.

Barátnőmnél demokrácia van, 3 gyerekük van. Minden gyerek dönthetett, hogy kér-e oltást. A középső lány kért. A suliban felütötte a fejét a covid, de neki járni kellett, mert oltott. Covidos is lett.

Az már csak külön csavar, hogy miatta a teljes 5 fős család karanténba került, viszont a 4 oltatlan családtag nem kapta el, míg az oltott lány azért 2 hétig elbíbelődött a betegséggel.

10845. globus (válaszként erre: 10839. - Channa*)
2022. jan. 24. 22:05
Arra gondolsz, hogy alig van gyerek, aki akarna járni iskolába? :)
10844. liliom10 (válaszként erre: 10835. - Channa*)
2022. jan. 24. 22:05

Félreértesz. Nem a növények oltása jut eszembe, hanem onnan ered a szó. A régebbi időkön is azt értettem, mikor ezek a szavak keletkeztek.

Nem kell nekem hinni,csak beszélgetünk. Senkit nem ismerek itt, általában, hacsak nagyon nem muszáj, nem hazudok.

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook