Koronavírus fórum (beszélgetés)
Igen, fogok regisztrálni a harmadik oltásra is.
Jobbulást! Nem hinném, hogy covidos vagy.
Ma beszéltem a körzeti orvossal, mert úgy ébredtem, hogy a bal szemem alja bevörösödött, az orrom eldugult és olyan levert voltam, hogy csak aludni bírtam. Ha felkeltem, támolyogtam. Igazi piszok influenzás érzés. Most este már egyik zsebkendőt dobom a másik után, annyira folyik az orrom. Gondoltam hátha egy kis teszt, vagy valami akad számomra:) De nem, mondta a doki, valószínűleg hát lehet, hogy fertőzés, gyógyuljak meg, és ha minden tünet elmúlt, menjek a Pfizerért. Most nem érzem úgy magam, hogy bele fogok halni🙂 Valamit talán mégis csak ér ez a kínai "lötty".
Nekem is volt egy kis köhécselés. Néha még mindig van. Bár stresszel is összefüggésbe hozom.
Futás nekem is “fárasztóbb” bringánál, de pulzusom már ott van ahol betegség előtt és teljesítmény ugyanaz.
Egyelőre nem oltatok, az elsőnél is az volt az erősebb érv, hogy talán segít a long covidon.
Nekem elmúlt. Covid után pár héttel jött hogy evés után vagy beszéd közben rámjött a köhögés. Maga a betegség nem járt különösebb tünettel (pár napos ízlelés-szaglásvesztés, ez+az).
Pár hét alatt el is múlt szerencsére. Több ismerős volt így, de olyat nem hallottam, hogy valakinek nem múlt el.
Szerintem úgy is elkaphatja az ember, ha mindent megtesz.
Mi nagyon figyeltünk (kézmosás, fertőtlenítés, maszk, távolságtartás, nem bkv-zás), de így is elkaptuk. Elég volt, hogy a fiam együtt dolgozott 2 napot egy olyan kollégával, aki épp lappangási időben volt.
Nekünk is negatív szinte minden, bér a férjemnek magas lett a cukra és nagyobb a szíve, én meg 8 hónapig nem éreztem szagokat.
Nekem megy a bicajozás, most már, de a gyaloglás nagyon elfáraszt.
Már én se félek annyira, hogy elkapom, mert csak túl éljük a következőt is (remélem), de azért mi pl. beoltatjuk magunkat újra...
Nálam a mellkasban volt fura nyomó érzés negatív vizsgálati eredményekkel. 4-5 hónap alatt elmúlt. A magas pulzus érdekes. 1 oltás után kezdtem óvatosan edzeni nem igazán javult a pulzusom, nem esett jól a futás. 2. oltás után edzésről edzésre jobb lett. Nem tudom, hogy oltás segített, vagy addigra ért be 1 hónapnyi edzés, vagy simán pont ennyi idő kellett minden nélkül is a pulzusnak, a mellkas gondokon nem segített az oltás “azonnal”, de talán ritkábban éreztem. Az egészben az a bosszantó, hogy nem csak önhibámon kívül leszek beteg, hanem mások hibájából. Nem megfelelő intézkedések stb. Olyan munkám van, hogy szükség esetén lehetne otthonról dolgozni, így remény hal meg utoljára alapon nem mondtam fel:D Idén sem intézkedtek időben, gondolom ezután sem fognak. Egyelőre maradok, ha sok lesz a fertőzött táppénz, ha újból elkapom felmondás, még bolti eladóként is kisebb veszélynek lennék kitéve (főleg ha nem vesznek fel 4 diplomával:D)
Konkrétan az én férjem covid óta beszéd közben köhög. Mivel a tüdeje negatív lett, felmerült egyéb betegség. Történt gyomortükrözés, szövettan, helicobacter. Gégészeti vizsgálat kétszer, gégetükrözés. Sehol semmi, csak a covidos tüdőgyulladás utáni maradványtünetek. 8 hónapja. Megszokjuk...
Az véd valamennyire? Abból is láttam már olyat, amibe szűrőt is lehet tenni. Boltba textilt használok. Munkában is azt használtam, de levettem mikor ettem, így nem tudni, hogy nem védett meg vagy akkor szedtem be mikor nem volt rajtam. Azóta FFP2 volt és szabadban történt evés/ivás. Akkor úgy mentem vissza dolgozni, hogy mondtam csak úgy vagyok hajlandó bemenni dolgozni, ha lesz a gyerekeken maszk (akkor kötelező is volt nálunk). Szeptembertől biztos nem lesz, mert sehol nem kell, így én sem kötelezhetek rá senkit. Csak kérdés így milyen maszk véd meg. Szemüveget arcpajzsot nem vehetek fel:D Nem attól parázok, hogy elkapom és meghalok, de egyelőre semmi tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy van e szövődmény oltottnál. Oltás nélkül enyhe tünetekkel is komolyan megküzdöttem a magas pulzussal, nem tudtam edzeni, hatalmas kiesés volt. Egy nátha 1 hét kiesése is okoz “kárt”. Nem is várom, hogy az ilyen “sportbu.ik” miatt szigorítsanak, de sokan nem is olthatók és veszélyes rájuk nézve a vírus, mehetnek pl. boltba, patikába maszk nélküli emberek közé és örüljenek, ha megvédi őket így a maszk. Ez pont olyan diszkrimináció, mint az oltatlanok nem mehetnek ide-oda. Világjárvány van, legalább alapvető helyeken legyen már lehetősége/joga mindenkinek megvédeni magát.
Miért nem hordasz textil maszkot?
Én csak azt hordtam és fogok hordani, ha kell újra.
A mi cégünk se ad, azaz varrattak mindenkinek 2 db céges textil maszkot, ami hordhatatlan, aminőségét meg sem említem.
Egyébként most tényleg akkora a lazítás, hogy majdnem úgy élünk, mint vírus előtt.
Már így is hatalmas lazítás van ;) Maszk sehol, tömeg mindenhol, mintha nem lenne következő nyár. Szeptembertől meg lehet menni az oltatlan gyerekek közé és kezdődhet a cirkusz újból, hiszen oltatlanul sem “kaptunk semmilyen védelmet” két oltással meg úgyse érhet minket semmi baj… El lehet kapni az biztos, a szövődményekről semmi infó, de jó lesz újból magánlaborra várni, mert mindenki antitest szintet nézet és több hónapra van időpont:D Normális cégeknél továbbra sem lehet a hét minden napján dolgozni, aki be is mehet maszkban, amit szükség esetén biztosít a cég, nekem marad a naponta cserélt FFP2 saját költségen és örülhetek ha megvéd miután rajtam kívül senkin nem lesz. Fél év elteltével elmondhatom, hogy minden panaszom megszűnt, de sok kolléga még mindig orvosokhoz jár és van akinek maradandó károsodást okozott a tüdején.
Nem veszem fel a 3ik oltást
Ja, aug. 20. Hát ez felettébb fontos. :( Engem korábban se hatott meg, felőlem elmaradhatott volna érdeklődés hiányában, de ha most megtartják, csodálkozzunk, ha egyáltalán az iskola megkezdődik...
Én a kínai helyzetről nem olvastam mostanában. Sőt, inkább kerülöm a híreket. Nem dugom a fejem a homokba, de elég lesz majd élesben. :(
Ez az. És kínai oltás tényleg gyengébbnek tűnik a többinél. Azt hiszem, a héten regisztrálok. Lesz, ami lesz. Nem tudom a labor költségeket vállalni most, szóval beleugrok. Sajnos rám is vár egy műtét, és csak azért aggódom, mert ha lesz vmi, megint elúszik az egész, mint "halasztható". Tavaly így jártam. És egy hozzátartozóm szintén. Az pedig különösen aggasztó, hogy Kínában megint "helyzet" van. Ha már ennyit bevállanak, képzelhető, mi lehet a valóság...
Az augusztus 20-at én is olvastam. Nem tartom szerencsésnek, hogy akkora ünnepséget akarnak tartani. De, hogy ősztől mi lesz? Félő, hogy nem sok jó...:(
PL. Aug 20 járványügyi korlátozásoktól mentesen ünnepelhető. Eucharisztikus kongresszus szintén. Most meg nem mondom hol, de este olvastam hogy erről korm. rendeletet készülnek kiadni. Azért fura, mert a légiirányítók sztrákját, ha jól emlékszem, pont járvány vészhelyzetre hivatkozással nem engedték.
Ezt én sem értem, hogy milyen "hatalmas lazítás" lesz? Én csak azt olvastam, hogy nem terveznek, nagymértékű korlátozásokat az nagy átoltottság miatt. Na de várjuk ki a végét...
Milyen lazítás? Én másoktól csak várható szigorításokat hallok.
Kedves oltakozók!
Van már valaki, aki megkapta a 3. oltást? Esetleg családtag?
Minden vélemény és tapasztalat érdekel. Sinopharmos vagyok, túl a négy hónapon. És hatalmas lazítás jön, ahogy olvastam, most csak a fejem vakargatom.
Az első napokban én is próbálkoztam, akkor még az oltóanyag neve nem volt sehol feltüntetve. Lehet hogy jobb lenne a körzeti orvost megkérni hogy vegye fel őket a listára? (Már ha lehetséges persze.)
Idős házaspár megkért, hogy regisztráljam őket harmadikra, de nem sikerült. Megyét ki tudom választani, város nincs a listában.
Megyeszékhely...
Ez szuper!
Jó is lenne, ha az mrns vakcina javítana az általános egészségi állapoton...
Nem mondanám ha nem igy lenne
Sót, mivel pánikos vagyok alaphelyzetben,jellemzően döglök délig nagyon fáradtan
Az oltást követő napon hajnalban ébredtem és tevékenykedtem. "Természetesen" másnap belázasodtam egy napig
Van aki ezen rágódik még?
Miután kigyógyultam a covidböl, a kontroll vizsgálaton EKG jó, és a tüdő spirometria + O.szaturáció jobb volt mint covid elött, mindez COPD után
Azóta oxigént sem szivok és szinte semmit nem köhécseltem
Szoval a COviD + a két oltás csak javít az egészségen
[link]
Minden vakcinát megelőzött egy un. kísérleti szakasz.
És örülhetünk, hogy manapság nem tartják annyira értéktelennek a gyerekeket, hogy most is rajtuk tegyék meg...
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a minap beszéltem egy olyan emberrel, akinek munkaköréből adódóan le kell időnként mennie a bp-i csatornarendszerbe. Hát ő ugyan nem oltás hívő, de ha nem kapná meg évente a 6-7 kötelező oltását, nem dolgozhatna ott, ahol. A védőoltások mellett speciális védőruha és maszk is kell természetesen. Ez az ember még él. És szó szerint értem, hogy nagy sz@rban lennénk ha ők nem végeznék el a munkájukat.