Koronavírus fórum (beszélgetés)
Ajánlás szerint Pfizer után Pfizer csak kontraindikáció esetén alkalmazható, mint homológ oltás.
Éppen az a terv, hogy heterológ legyen a harmadik.
Pfizert nem kaphattok?
Én is foglaltam időpontot, de ugye az nincs ott, hogy milyen oltásra.
Mi most csak pfizert fogadunk el.
Nem tudom mi lesz, ha nem lesz...
Minden orvosi beavatkozásnál aláírsz egy beleegyező nyilatkozatot, hogy tudomásul vetted a lehetséges kockázatot.
Eddig nem zavart? Vagy el se olvastad?
Mi egyenlőre nem kérünk harmadikat, mondjuk nekünk le se járt a 4 hónap, szoval egyenlore nem is kaphatunk. Jovore utaznank, remelem addig rendezodik a hiszti a sokfele oltas korul az euban.
Nekem szaglas ok total, viszont izuleti gyulladasom lett itt ott. Mondanam hogy elcserelnem szaglasra, de nem, mert orulok hogy az nem volt sokaig gaz. Most kiprobalom majd a glukozamint, hatha javit majd lassacskan tobbet mint ahogy magatol gyogyul
Két véglet, ez is nagyon rossz, hogy zavarnak az illatok/szagok.
Gratulálok a fogyásodhoz, ügyes vagy, de lehet, a még 3 kg-ot már a kellemetlen tünetek okozták.
Nekem sosem volt fantomszag, de pl. a BBQ szagától nem csak forog a gyomron, de hányok is, illetve nagyon zavarnak a sajtoknak az illata, a pörköltek is, a paradicsomos ételek is, a legtöbb főzelék is.
Szerencsére a levesek közül egyedül a gulyás leves illatát nem bírom, de ez nem kovid óta, hanem a terhességem óta;)
Lassan már csak rántott húst eszek petrezselymes krumplival és vajas kiflit.
A kovid után a szagtalan hónapok alatt próbálkoztam a kajákkal, hátha valamelyik ízlik, így elég sokat ettem, híztam kb. 5 kg-ot, amióta van szaglásom lement az 5 kg + még 3 kg szintén...
Nagyon érdekes amit leírsz. Jól elbánik ez a vírus velünk és még van, aki tagadja.
Remélem nem derülnek ki egyéb rossz dolgok.
Az oltási hozzájárulásunkba a házidoki beírta, nem vállal felelősséget az oltás beadásáért.
Az így kiegészített nyilatkozatot írtuk alá.
Nem csodálkozom, rájuk toltak minden felelősséget, ők meg hárítanak.
Szó szerint ezt hallom a családomtól. Néha elmondja a lányom, hogy szappan és dezodor ízű az étel, de volt már gázolaj szagú is.
Néha beugranak egészen éles illatok is.
Lányom október közepén, férjem nov. elején lett beteg. Én is megbetegedtem, de szerencsére nem ment el az érzékem.
Azt is megfigyeltem, hogy az október-novemberi betegeknek van tartós panasza (vagy csak ilyeneket ismerek)
Ajaj, az nem jó!
Nekem 1 hónapja ismét van szaglásom, de sokszor visszasírom azt, amikor nem volt;)
Én is tartottam attól, amit Kobra szokott írni, hogy a vadászkutya szaglásom nem tér vissza, de nálam nem így történt, sőt! Roppant érzékeny lettem a szagokra. Van olyan, hogy ki kell mennem pl. a konyhából, mert forog a gyomrom egy-egy étel illatától. Eddig csak a gulyás leves illatától volt hányingerem, most már egyre több ételtől, ami azért sem jó, mert alig eszek meg néhány ételt és most ezzel a szagérzékenységgel kiesett néhány újabb kaja:(
Hát remélem, hogy lesz még időpont, mert mi 22-e után akarunk menni, de lehet, hogy várunk szeptember 10-ig, hogy egyszerre menjünk mind a hárman...
Az ízérzékelésem és a szaglásom nekem sem jó továbbra sem, ahogy a feleségemé sem az igazi.
Három - négy hete általában a húsos vagy hagymás ételeknek elkezdtem semmihez sem hasonlítható szagot érezni ismét, és némi mellékízt érzek is hozzá.
De feleségem is megjegyezte néhány étel után, hogy neki pedig olyan furcsa keserű szájíze lesz.
Valamint sokszor séta közben is érzünk az erdőben olyan szagot, amit sosem éreztünk, pedig már három éve járjuk azt a területet megállás nélkül. / Ez azt jelenti, hogy szinte naponta./ Ez szintén 3-4 hete jött elő nálunk.
Én már lemondtam arról, hogy valaha visszatér az a szaglásom és ízérzékelésem, mint régen volt, csak ettől rosszabb ne legyen.
Nekünk ez a két dolog november közepén ment el.
Aug. 3-án jeleztem a háziorvosnak, hogy alkalomadtán mennénk, de nem sürgős. 9-én épp 4 hónaposak voltunk. Kicsit később szerettük volna megkapni, de hívott, mentünk. Szeptemberben készülünk néhány napra külföldre, így legalább túl vagyunk rajta.
Sajnos a lányom és férjem szaglása és ízérzése néhány biztató jel után mégsem működik - október óta.
Tényleg érdekes, hogy 17-e után nincs időpont. Lehet, hogy megvárják teljenek be a megnyitott lehetőségek.
Mi még nem adattuk be, mert megyünk nyaralni és ha netán lennének oltási reakciók, nem szeretnénk, hogy a nyaralás azzal teljen el.
Érdekes, hogy nincs 17-e utáni időpont...
Egyelőre nem. Megkérdeztem a háziorvosom, megnézte az ellenanyag szintemről kapott igazolást és azt mondta, nekem nem kell a harmadik oltás.
Kicsit félnék is a koktéltól így, hogy még 4 hónap is alig telt el az előző oltás második adagja után.
Októberben ismét nézetek egy ellenanyag szintet, mert akkor telik el a fél év és majd az ott kapott eredmény alapján döntök.
2 kínai után tegnap megkaptam a harmadikat - Pfizer oltóanyagot.
Minden rendben, este fájt egy kicsit a karom.
Biztos ér valamit!
Jobbulást!
Én is beteg vagyok múlt hét kedd óta. Olyan, mint egy szokványos megfázás. Én is egymás után használom a pzs-t.
A dokim azt hajtogatja, hogy menjek allergia tesztre, de nem vizsgál meg, nem ad gyógyszert.
Én se fogok belehalni, mert már túl vagyok 10 napon is;)
Ja, a 3. oltás időpontot lemondtam a betegségem miatt, így majd csak augusztus végén fogunk menni.
Jobbulást még egyszer! Pihenj!