Koronavírus fórum (beszélgetés)
" Szerintem ez rendkívül megterhelő."
Szerintem is ! Szegény immunrendszer... :(
Engem is felháborít !
azt tudom mondani, amit a gyerekek modnanak: az oltás egy két nap nyavaja, a betegség sok. És nem értik mit hisztiznek páran az oltástól. (most a kötelezőkről beszélünk)
persze jajj, istenem egy napot bágyadt... amgy meg hatodikban javarészt már ismétlő oltások vannak azthiszem. inkább hagyd az unokád, én pl sose értettem, ha valaki aggódott a semmin kb. mármint gyerekként nem értettem. mikor semmi komoly bajom.
Igen.
Vényköteles, azaz fel kell íratni dokival.
Flector rapid 50 mg granulátum.
Unokám hatodik osztályos. A hatodikosok kötelező kampányoltás keretében szeptember hónapban MMR, október hónapban dTap oltást kell hogy kapjanak.
Tehát egy hónap különbséggel 3-3 betegség ellen oltják őket - normális esetben.
Jelenleg azonban szeptember 10-én egyszerre megkapták mindkét oltást.
Egyiket a jobb, másikat a bal karjukba.
Egyszerre 6 fertőző betegség ellen.
Szerintem ez rendkívül megterhelő. Kisunokám levert, fáj a karja.
Nem indokolták az okát, miért adták be a két oltást egyszerre csak találgatjuk.
Azt gondolom, összezsúfolták a két oltást, hogy mielőbb tudják oltani a gyerekeket a harmadikkal, a Coviddal.
Felháborít, az intézkedés. Az unokám csak jövőre lesz 12 éves és sok másik hatodikos is.
Ti mit tapasztaltatok, mit tudtok erről ?
A férjem is így volt.
Reggel megkaptuk, este már lázas volt és fájt mindene, majd másnap folytatta. Az oltás utáni 2. napon már semmi baja nem volt. 4 flector kellett.
Én a karfájás miatt szedtem flector szintén 2 napig.
Azóta viszont minden OK;)
Nyugi!
Értem!
Csodálkoztam is, hogy bele akarsz menni. A vérrögösödés miatt.
Így jobb lesz!
De jó! Mert ezt kérted, vagy betegség miatt csak ezt adhatják?
Aggaszt ha nem lesz ez az oltóanyag. tegnap olvastam hogy a későbbi uniós beszerzésből nem kérünk. Ha kormányváltás lesz, akkor sem lesz lehetőség visszacsinálni.
Akkor mégis pfizert kapsz?
Elsőre ha jól emlékszem j&j javasoltak? Miért változott? Van oka? Vagy csak úgy?
23-án kaptuk a 3. oltásunkat.
Férjem 2 db kínai után modernát, én 2 db astra után pfizert.
A fiam is megy a napokba 2 kínaival, majd meglátjuk.
Közületek kapott már valaki 3. oltást? Én készülök rá.
Szia Globus, téged kérdezlek elsősorban: Tavasszal SputnyikV-t kaptam volna, de lecserélték Pfizerre mert Lyme kóros vagyok. Vajon megkaphatom 3.-nak is a Pfizert?