Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babalátogatás fórum

Babalátogatás (beszélgetős fórum)

1 2
júl. 13. 07:58

Kedves Naiv!

Te nagyon kíváncsi vagy/leszel a babára, kíváncsi leszel, meg lesz-e mindene, 10 ujja, 20 ujja, ahogyan kell, lesz-e haja, és majd keresni, kutatni fogod, hogy az újszülöttön minden oké-e!!!

De ezek szerint nem leszel kíváncsi az anyukára, pedig szerinted a barátnőd. Mégsem vagy rá tekintettel, hogy akkor bizony őneki is szüksége lesz egy kis pihenésre, nyugalomra, hiszen egy olyan új csodát hozott e világra! ismétlem: csodát hozott erre a világra, mint egy kisgyermek!! De őrá nem vagy tekintettel!


És persze az sem fordul meg a fejedben, hogy ők együtt!!! a baba és a mama!!! kíváncsiak-e rád!!! ??


Nem történt semmi! Bejelentkeztél vendégségbe, és a háziak közölték, hogy bocsi, akkor éppen mással leszünk elfoglalva! Hát ennyi joga talán csak van bárkinek is anélkül, hogy a leendő vendég megsértődne!! Ha pedig mégsem, az legyen a vendég baja.

32. PöttyösPanka (válaszként erre: 25. - Naiv)
júl. 13. 06:32

Nem a stílus a baj, ahogyan beszélsz róla, hanem amit mondasz. Ez az ő életének nagy pillanata, és te nem hagyod, hogy úgy csinálja, ahogy neki jó. Csak az a lényeg, hogy a babaruhákkal te már megvetted magadnak a jogot, hogy akkor állíts be, amikor >neked< kényelmes. Egy igazi barátnő az élet más területén is tiszteletben tartja a másik döntéseit, igényeit. Főleg, ha ilyen nagy dolgokról van szó.


Szerintem sértődj meg, kérd vissza az ajándékokat, és soha többé nem állj szóba vele. Így lesz a legjobb mindenkinek. Ő talál majd megértőbb barátokat.

31. PöttyösPanka (válaszként erre: 10. - Hópihe14)
júl. 13. 06:24

Pont ez az. Az egy dolog, hogy mindenki jobban tudja, de hogy még meg is sértődnek (mint a topik indító). Pedig ők osztogatják a kéretlen tanácsokat.


Anyósommal nagyon jó volt a kapcsolatunk, míg nem lettem terhes. Azóta úgy kezel, mint egy gyereket, akinek semmibe sincs beleszólása. Ő ezzel meg sem várta a baba érkezését. Csakhogy ő nem csak elméletben tud mindent jobban, hanem kéretlenül "segít" is, amit csak "szeretetből" tesz, és így már meg is formálta magának a jogalapot mindenbe beleszólni, hiszen annyi mindent tesz értünk...

30. PöttyösPanka (válaszként erre: 9. - 124637ff9b)
júl. 13. 06:17
Majd igyekszem derűs maradni :)
júl. 12. 21:19
Szegény barátnő,ha tudná milyen barátnője van,semmi tapintat,jó érzés. A lényeg,ő láthassa a babát. Még meg sem született,azt sem tudja szegény,mi lesz a szülésnél, pont ezzel fog foglalkozni,mikor láthatja a barátnő? Hiszen a saját anyja sem látta még. Nevetséges kérdés,na meg a baba ruha." Add vissza a baba ruhát" gyerekes
28. Amaunet (válaszként erre: 23. - Naiv)
júl. 12. 21:09

Nem azt írtam, hogy egy évesen menjetek.:)


Azt írtam, hogy mi történik akkor, ha nem most látogatjátok meg, hanem jövőre, mikor újból haza látogattok? Még családtagoknak is elnézhető ha ennyit késlekedik a távolság, a külföldi munka miatt.


Szóval semmi nem történik akkor sem. Max. kicsit türelmesebb leszel.:)

27. simple (válaszként erre: 25. - Naiv)
júl. 12. 21:04

Ezt írtad: a babaruhát persze simán elfogadta.

Tehát ezek szerint nem önzetlenül adtad, mert akkor nem hánytorgatnád fel. Ez undorító szerintem.

26. nana06 (válaszként erre: 25. - Naiv)
júl. 12. 21:02

Mondjuk ott hogy a kisruhákat bezzeg elfogadta....


Hát nem is tudom mit irjak Ìgy hogy neked is van gyermeked. Tudnod kellene hogy mi zajlik ilyenkor az emberben.


Hozzánk a babám 6 hetes koráig csak a nagyszülők ès a testvéreim jöhettek. Barátnőimet sem engedtem. Ők is csak 8 hetes kora után jöttek. Szerintem ilyenkor el kellene fogadni azt amit az anyuka kèr.

25. naiv (válaszként erre: 24. - Andi6020)
júl. 12. 19:59

Hogy beszélek rólla?

Kíváncsi vagyok mások véleményére ennyi!

Mindjárt visszaolvasok azért,h hol is írtam bántót?!

24. andi6020 (válaszként erre: 1. - Naiv)
júl. 12. 19:57
Nekem nem kellene olyan barát, aki így beszél rólam egy fórumon.
23. naiv (válaszként erre: 20. - Amaunet)
júl. 12. 19:53
Nálunk otthon 6hetes kora után szokás menni,de mi már akkor nem leszünk otthon, nem hallottam még olyat,hogy egy éves babához mennek babalátogatóba.
júl. 12. 19:50

Én is leszögeztem 6 hétig senki...anyos ugyan jött párszor,amit nem dijaztam,de a babát nem foghatta meg!

Ennyi..

Érthető ha 1 hónapos babát nem engedi,vagy nem tudja,hogy láthatod e...gondolkozik...türelem

21. naiv (válaszként erre: 19. - Ancsika4)
júl. 12. 19:50
Akkor a baba körülbelül 1hónapos lesz.Holnap indítsák a szülést!Nekem már van gyerekem a barátnőmnél lesz a baba!
20. Amaunet (válaszként erre: 1. - Naiv)
júl. 12. 19:35

Épp egy nappal a szülés előtt ilyet mondott?:D

Na de mégis mit vártál? Hogy belenéz a naptárába?

Van szegénynek elég gondja most.

Ne nyaggasd olyan butaságokkal, ami most csak neked fontos! És mi történik, ha majd csak jövőre láthatod élőben a barátnőd babáját?

Egyébként nem tudom honnan veszem, de valahol hallottam, hogy kisbabák 3 hónapos korukig csak a vele együtt élőkkel érintkezhetnek.

Előbb bejelentkezni látogatásra illetlenség.

19. Ancsika4 (válaszként erre: 8. - Naiv)
júl. 12. 19:12
Ilyenkor elég a család,(Nagyszülők,testvérek)rögtön szülés utánra van írva,vagyis,a kérdezőnél,még nincs meg a baba.
18. frauJost (válaszként erre: 16. - Smirnoff)
júl. 12. 18:47
Nekem is...
17. 124637ff9b (válaszként erre: 15. - Hópihe14)
júl. 12. 18:40
Fontos a diplomatikussag is, igen :)
16. Smirnoff (válaszként erre: 4. - Hópihe14)
júl. 12. 18:36
Nekem is ez az oda se adta volna jött le :/
15. hópihe14 (válaszként erre: 11. - 124637ff9b)
júl. 12. 17:23

Nem, a te hozzászólásoddal értettem egyet, ahogy felsoroltad, miféle jó tanácsokat fognak osztogatni. És még ezt toldottam meg az anyóstól várható tanácsokkal. És hogy talán őt lesz a legnehezebb leszerelni úgy, hogy abból harag ne legyen.


Egyébként én is úgy szereltem le anyósomat, amikor osztogatta tanácsait. Megcsináltam amit mondott 1x, és nem többször úgy ahogy mondta, majd visszatértem a saját módszeremhez. Mondtam neki, jó úgy is, ahogy mondta, de jó úgy is, ahogy én csinálom. :))

14. globus (válaszként erre: 8. - Naiv)
júl. 12. 16:49
Nát nem tudom, nálunk gyerek fél éves koráig átjáróház volt, szinte mindig jöttek. És ha már jöttek, valamilyen szinten takarítani kell, nasi, rágcsa, üdítő, kávé,sütemény... segítség nuku. Végül már majdnem sikítottam, húzzanak a vérbe! :)
13. Orsi2017 (válaszként erre: 1. - Naiv)
júl. 12. 15:51
Meglássuk? Érdekes ,ha a barátnőmről lenne szó akkor ez nem is merült volna fel. Fel a fejjel reméljük csak a homormonok beszélnek belőle.
12. 124637ff9b (válaszként erre: 10. - Hópihe14)
júl. 12. 15:49

Gondolom, Pankától akartad kérdezni :D


Én mindig az egyenes beszédhez tartottam magam, mert szóból ért az ember, megkértem anyósomat, hogy engedje nekem eldönteni, én vagyok a gyermek anyukája, köszönöm a tanácsokat, majd megfontolom őket.

Értett a szóból :)

11. 124637ff9b (válaszként erre: 7. - Ancsika4)
júl. 12. 15:46
Van azért a látogatásnak egy kultúrája, nem tartózkodunk sok időt ott, csak egészségesen megyünk, nem nyúlunk a babához, a kezéhez különösen nem, nem csókolgatjuk, csendben vagyunk, nem oktatjuk az anyukát, aki ezt nem tudja, azt meg lehet kérni udvariasan a távozásra.
10. hópihe14 (válaszként erre: 9. - 124637ff9b)
júl. 12. 15:46

Valahogy így lesz, igen, mindenki tudni fogja a tutit, sőt még esetleg meg is sértődik, ha valamiről más lesz a véleményed.

Egyébként állítólag az anyós-tanácsokra kell nagyon odafigyelni, és ha abból van túl sok, vagy túl rámenős, erőszakos, no azt lesz a legnehezebb olyan szinten tartani, hogy abból baj ne legyen. Hogyan állsz vele, milyen a kapcsolat köztetek?

9. 124637ff9b (válaszként erre: 5. - PöttyösPanka)
júl. 12. 15:42

Ó, hát ez egészen biztosan így lesz, ezért kár előre félned.

Mindenki (rokon barát szomszéd sarki zöldséges) meg fogja mondani ,mit egyél, mit igyál, mikor vidd sétálni a kislányodat és mikor ne, mitől lesz tejed és mitől nem, milyen fejlesztésre vidd, ha jobbra hajlított fejjel alszik és milyenre, ha balra billen a kis feje ... ( :D ) mi legyen az oltásokkal, ... stb.

Derűsen nyugisan állíts le mindenkit és lassan majd leszoknak róla :)

8. naiv (válaszként erre: 7. - Ancsika4)
júl. 12. 15:28
Van két gyerekem és mondjuk nekem jól esett volna ha valaki ajtót nyit ránk a barátok közül!
júl. 12. 15:25
Régebben,vagyis sok helyen,nem is engedik a látogatást,míg meg nem keresztelték a babát. Mondjuk én sem örülnék a sok látogatónak,mindenki betegség hordozó. A baba immunrendszere még nem nagyon fejlett,nem hiányzik a kismamának,hogy betegek legyenek. Akik ezt nem értik,ne is menjenek,inkább pukkadjanak otthon.
6. hópihe14 (válaszként erre: 5. - PöttyösPanka)
júl. 12. 15:10
Mondd: köszi, hogy szóltál előre, mindjárt beírlak a kis noteszbe, mert már nem tudod fejben tartani. Jajj, most látom, az az időpont már foglalt. :))
júl. 12. 14:50
Pont ezért félek előre, hogy mi lesz, ha megszületik a lányom. Még a világra sem jött, de már nem csak a rokonok, de még a barátok is jobban tudják, mi jó a babának, hogyan kell nevelni, ki, mikor jön látogatóba, stb. Jajj
4. hópihe14 (válaszként erre: 1. - Naiv)
júl. 12. 14:24

Ez most úgy hangzik, mintha azt mondanád: ha tudod, hogy így reagál, oda sem adom a ruhákat.

Ugyan már, nézd el neki, különösen, ha első baba, most mindennel tele a feje: símán fog e szülni, egészséges lesz-e a pici, lesz-e étvágya, lesz-e tej, ... hogy mi lesz egy hónap múlva, őszintén, te mit válaszoltál volna egy ilyen helyzetben??

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook