Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Bárányhimlő oltást kinek kell beadni? fórum

Bárányhimlő oltást kinek kell beadni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2014. aug. 14. 14:28
És el volt csodálkozva, hogy a rota vírus elleni védőoltást nem adattuk be, mert se a háziorvos, se a védőnő nem ajánlotta. Ők azt mondták, hogy ez egy felkapott vírus, és csak azért foglalkoznak vele, mert reklámozzák, és ráadásul nagyon drága is.
2014. aug. 14. 14:26
Megkaptam az oltást a kórházban az infektológiai osztályon. Az oltás beadásáért külön nem kellett fizetni, de az oltás ára 10210 ft volt, és 2 hónap múlva kell beadni a következőt, amit ha minden igaz már a háziorvos fog beadni, mert a doki aki beadta az oltást felhívta a körzeti orvosom. Ja és az orvos rögtön azt kérdezte, hogy a gyereknek beadatjuk-e, mert jó lenne neki is megkapnia minél hamarabb.
59. tündér74 (válaszként erre: 57. - Siba22)
2014. aug. 14. 13:13
Na, lelked rajta, nem kell bizonygatnod itt senkinek semmit. :S
58. egypt (válaszként erre: 57. - Siba22)
2014. aug. 14. 11:38

Én meg, mint írtam, a László Kórházba jártam a fiammal védőoltási szaktanácsadásra Dr. Kulcsár Andreához. (Ő egyébként speciális eset volt, ő a bárányhimlőbe belehalhatott volna simán, rettegtünk is sokáig, míg nem volt olyan állapotban az immunrendszere, hogy megkaphassa az oltást.) Ha oltásról van szó, szerintem a védőoltási szaktanácsadó a legilletékesebb a témában, nem pedig más ilyen-olyan orvosok. Ha nőgyógyászati bajom van, akkor sem mondjuk kardiológust kérdezek róla.

Vannak olyan súlyos szövődményei, ami ha odafigyelsz, ha nem, kialakulhatnak. Az oltás nem jár kockázattal, a betegség viszont igen. Mindenki döntse el, hajlandó -e kockáztatni, ha a gyereke egészségéről van szó. Egy barátnőm kislányának a bölcsis társa épp gépeken van a szövődmények miatt, az agya károsodott, és ha le tudják venni a gépekről, valószínűleg akkor is maradandó károsodásokat szenved. Én ilyesmit inkább nem rizikózok meg, ha nem muszáj.

57. siba22 (válaszként erre: 44. - Egypt)
2014. aug. 14. 10:58
maga az oltás indokolatlan :) László kórházban feküdtem 1998ban kullancs általi fertőzéssel,múlt héten beszéltem az akkori orvosommal.Ő szerinte sem indokolt az ilyen oltás.Nem pártolja ő sem ezek beadását.Bármikor fordulhatok hozzá az ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel.Annyit kért,hogy ilyen-olyan fórumokon össze csipegetett infókat ne fogadjam el kétkedés nélkül mert nagyobb a valószinűsége,hogy többet ártok mint használok.Az alap oltásokkal nincs gondja.Ergó ha megkapja ha nem ezt a betegségen átesik.Ha nem figyel oda a szülő akkor lehet súlyos szövődménynek nagyobb a kialakulási veszélye.Inkább fogam el a két orvos véleményét mint a divat oltások útvesztőjében lavírozzak.
56. Cucicsillag (válaszként erre: 22. - Honeywald)
2014. aug. 8. 21:32
Nem vicc :) Az a vicc, ahogy az ilyen dolgokhoz egyesek hozzaallnak, mikor le vannak maradva evtizedekkel. Ennyi erovel mehetnenk vissza multba, mert azt is tuleltek. Olvass utana,mielott ilyen konnyelmu kijelenteseket teszel.
55. Cucicsillag (válaszként erre: 42. - Tündér74)
2014. aug. 8. 21:29
Tisztan latod, en is igy gondolom...
54. Cucicsillag (válaszként erre: 50. - Esther78)
2014. aug. 8. 21:26
Uhh. En ma kerdeztem Apat, mta, hgy 28 ezer korul volta ketto...mert 6 het mulva ismetlendo.
53. egypt
2014. aug. 8. 18:34

Találtam egy oldalt témában, esetleg valakinek segíthet:


www.baranyhimlo.hu

52. egypt (válaszként erre: 50. - Esther78)
2014. aug. 8. 18:30
Orvostól függ. A rendesebb dokik ingyen beadják. Én még sosem fizettem oltás beadásáért, csak az oltás árát.
2014. aug. 8. 15:37
leginkább senkinek, és 15e.Immunszupresszált gyerkőcöknek, max., nekik meg állja a TB.
2014. aug. 8. 14:36
Ha jól olvastam nálunk az van kiírva, hogy 1000-3000 ft között van az ára + az oltás ára.
49. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 48. - Esther78)
2014. aug. 8. 13:29

És az nincs kiírva, hogy:" a nem kötelező védőoltás beadásának ára megegyezik a vakcina árával " ?


Mert nálunk igen, és tegnap akartam megkérdezni, nincs-e ilyen felétek. ?

2014. aug. 8. 10:23
Voltam a körzeti orvosnál a beutalóért. Amíg várakoztunk nézelődtünk egy kicsit és mit találtunk? A rendelő ajtaja mellett van egy hirdető újság, amin egy A5-s papíron kb 16-18-as betűmérettel ráírva, hogy milyen egyéb külön díjazású szolgáltatások, nyomtatványok kérhetők pl: jogosítványhoz orvosi igazolás, és oda van írva nagy betűkkel, hogy korra való tekintet nélkül kérhető védőoltások, és fel van sorolva a bárányhimlő is. Gondoltam, hogy letépem és beviszem a rendelőbe megmutatni, hogy mit raktak ki. Ha pedig ilyet raknak ki, jó lenne ha előtte az orvos is tájékozódna ezekről, nem pedig csak kiírja és fogalma sincs róla.
2014. aug. 7. 15:14

Én nem tudom, hogy nekem nézték e a kismamaság alatt, nem emlékszem rá.

Viszont azt tudom, hogy amikor még kismama voltam, és óvodai gyakszin voltam, pont bárányhimlő járvány volt. A nőgyógyászom ki volt készülve teljesen, hogy 8 hetes kismama vagyok, bárányhimlős gyerekek között töltöm az egész napot.

Akkor szerencsém volt, nem kaptam el. De most be fogom adatni valahogy magamnak is és a gyereknek is, de előbb meg kell tudnom, hogy tényleg nem e estem át gyerekként.

46. egypt (válaszként erre: 43. - Esther78)
2014. aug. 7. 13:59
No végül csak elrendeződik a dolog, még ha nehezen is.
45. egypt (válaszként erre: 42. - Tündér74)
2014. aug. 7. 13:59
Igazad van, fölösleges vita.
44. egypt (válaszként erre: 41. - Siba22)
2014. aug. 7. 13:58

A bárányhimlő elleni oltásról volt szó konkrétan, semmi másról. Én olvastam statisztikákat az oltással megelőzhető betegségek miatti halálozás arányáról olyan országokban, ahol oltanak, és olyanokban, ahol nem. Tanulságos. Azon is el lehet gondolkodni, hogy a szerinted életet megrövidítő gyógyszerek dacára növekszik az átlagéletkor, pedig mint írtad, egészségtelenebbül élünk, mint régen.

Sokkal kisebb a kockázata annak, hogy a védőoltástól bármi baja lesz valakinek, mint annak, hogy oltatlanul elkapja a betegséget, és esetleg valami szövődménybe belehal. De a te gyereked a te felelősséged, úgy veszélyezteted, ahogy akarod.

2014. aug. 7. 13:53
Na vannak további fejlemények. Beszéltem a kislányom orvosával, aki azt javasolta, hogy beszéljek a kórház infektológiai osztályával, hátha ott tudnak segíteni. Felhívtam a kórházat, ahol szinte fel volt háborodva az orvos, hogy mi az hogy nem adja be a körzeti orvos a védőoltást. Azt mondta, hogy kérjek egy beutalót az orvostól, amire írja rá, hogy nem adja be az oltást és akkor ők beadják. Csak ez is milyen már, hogy kérjem meg az orvost hogy írja rá a papírra, hogy nem hajlandó beadni a védőoltást. Hát mindegy, délután rendel és akkor újra felhívom és majd meglátjuk mi lesz. Egyébként a gyerekorvos azt mondta, hogy kb 4 hét múlva vihetjük a kislányomat beoltani.
2014. aug. 7. 13:21

Szerintem felesleges egymást győzködni, vannak, akik kiteszik a gyereküket a fertőzésnek és minden lehetséges következményének, vannak,akik pedig inkább megkímélik őket.

Viszont az tény, hogy sok olyat ismerek, akik utólag megbánták, hogy nem adatták be az oltást, megtapasztalták ezt az "ártatlan" kis fertőzést.

41. siba22 (válaszként erre: 39. - Egypt)
2014. aug. 7. 13:05
hol írtam a maffiát??nem látom ezt sehol.de tény ha nem lennének beteg emberek / egy adott betegségre kapsz xy gyógyszert aminek van mellékhatása és arra is kapsz másikat és így tovább / ezek éhen halnának.ha megnézed 50 évvel előtt fele ennyi beteg sem volt.mert egészségesebben éltek és nem tömték magukat a sok szarral.inkább hagyatkoztak a természetes dolgokra ami nem a tüneteket nyomja el hanem magát a betegséget gyógyítja.ha mi is bekajáltuk volna 100%osan a nagyanyám rákos kezelésének a protokollját nem kaptunk volna ajándékba azt a plusz 6 évet.test szerte áttétes rák volt a diagnózis.ki akarták pakolni,de a műtőben a felnyitást szinte az azonnali bezárás volt a köv. lépés.ez volt 2000 decemberében.nem kertelt az orvos,menthetetlen.érdekes módon küzdeni,élni akarás és a plusz homeopátiás / aloe vera!! / a minimális rák kezelésnek köszönhetően nem 3-4 hónapot élt nagyanyám hanem 6 gyönyörű évet.három rák gumóra zsugorodott össze az áttét.egyik a vesénél volt 2005 novemberében a vese csövet cserélni kellett volna átmosás helyett.de a dokinő sajnos felelőtlen volt és átmosta,ez okozta a nagy bajt.kevesebb mint 2 hónap alatt ment tönkre a szemem láttára nagyanyám az orvos " tudomány " és az orvos hülyeségének köszönhetően.azóta nem praktizál itthon a nő.ebből kifolyólag senki nem fogja tudni megmagyarázni,hogy így a gyógyszerek meg úgy az oltások.köszi,nem kérek ebből ezek után.ritka a normális orvos aki nem a gyógyszergyárak pártján áll.
40. egypt (válaszként erre: 36. - Siba22)
2014. aug. 7. 12:47

"Bárányhimlő esetén nem javasolt aspyrin tartalmú lázcsillapítószer adása, mert az igazán ritka Reyes-szindrómát idézheti elő, amely gyulladást, elfajulást okozhat különböző szervekben (agyban, májban)."


Ezt találtam, szerintem ehhez aztán semmi köze az oltásnak, és ilyesmi ellen nem is tud védeni, mert ez nem magának a betegségnek a szövődménye.


Én mindig a kockázatokat mérlegelem.

Tény: a két oltást megkapott gyerekek 97%-a nem kapja el a bárányhimlőt.

Nekem egyik gyerekem sem kapta el, pedig többször volt járvány. A nem beoltottak meg is fertőződtek rendesen, viszont az ismeretségi körömben senki beoltott gyerek nem kapta el.

Tény: a bárányhimlőnek súlyos szövődményei lehetnek, ami ellen az oltás védettséget ad.


Én nem szívesen kockáztatok, ha a gyerekeim egészségéről van szó.

De mindeni döntsön maga.

39. egypt (válaszként erre: 37. - Siba22)
2014. aug. 7. 12:39

Gondoltam, hogy jön majd a gyógyszermaffia...:S

Kulcsár doktornőt személyesen ismerem, hidd el, semmi érdeke nincs abban, hogy szándékosan megbetegítsen bárki gyereket.

38. egypt (válaszként erre: 35. - Siba22)
2014. aug. 7. 12:39
Ezt biztosan nem mondták. Nem a betegség ellen véd az oltás, bár 97%, hogy két oltás után nem kapja el a gyerek.
37. siba22 (válaszként erre: 33. - Egypt)
2014. aug. 7. 12:35
sajnos mára már a gyógyszer hatalom sok mindenre azt mondja veszélyes :( akárcsak a parlagfűre ami a rákkutatásban is szerepet játszik.illetve inkább úgy mondom,hogy a rákkutatásban is szervesen szerepet játszik.mára nem kifizetődő az emberek egészsége.
36. siba22 (válaszként erre: 34. - Tündér74)
2014. aug. 7. 12:31
tudomásom szerint Reye-szindrómával került sajnos be ami súlyos májkárosodással és agyvelőbántalommal járt a gyerkőc.annak ellenére,hogy tavasszal kapott oltást.
35. siba22 (válaszként erre: 32. - Egypt)
2014. aug. 7. 12:29
nem is az oltás miatt lett szövődmény,nem írtam egy szóval sem :))) mind a két gyerek kb fél évvel az oltás után lett beteg.nálunk pl a bárányhimlő ellen nem lesz oltás az fix.2004ben beszéltem a szakrendelővel és akkor mondták maga a betegség ellen van az oltás.bár azóta ez a vélemény vagy hogy mondják ők változhatott.ettől független nálunk nem lesz ilyen oltás.
34. tündér74 (válaszként erre: 31. - Siba22)
2014. aug. 7. 12:00

A mi gyerekorvosunk sem fiatal már - 60 éves - mégis ajánlotta a bárányhimlő elleni oltást. Az unokáinak is beadatta. Mondjuk a dokink rengeteg továbbképzésen vesz részt, tájékozódik a legújabb dolgokról,halad a tudománnyal.


Egyébként milyen szövődmény miatt került kórházba a kisgyermek?

33. egypt (válaszként erre: 31. - Siba22)
2014. aug. 7. 11:48

Számomra döbbenetes, hogy rázókeveréket javasol, mikor régóta tudjuk, ez milyen veszélyes. Az ismerős anyuka gyereke talán pont emiatt került kórházba:


„A szövődmények sok esetben az otthoni ápolással kapcsolatos közhiedelmekkel függenek össze. Gyakori tévhit, hogy a viszkető pöttyöket hűsítő rázókeverékkel kenik le az aggódó szülők, nem sejtve, hogy ezzel súlyos bakteriális gyulladást, véráramfertőzést okozhatnak a gyermekben. Azoknak szülőknek, akikkel a kórházban találkozom, nem győzöm hangsúlyozni, hogy a nedvedző kiütést tisztán kell tartani, a bárányhimlős gyermeket naponta többször is fürdetni kell" – tette hozzá Dr. Kulcsár Andrea.

32. egypt (válaszként erre: 31. - Siba22)
2014. aug. 7. 11:46
De nem az oltás miatt. Ajánlom még egyszer a László Kórházban felhívni az oltási szaktanácsadást, ha valakinek kétségei vannak a témában.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook