Bajcsy kórházban a terhesgondozásról tapasztalatokat tudna nekem írni valaki? (tudásbázis)
ja ja, igen! :)
de válaszoltam is közben! :)
:) én nem vagyok terhes!
már megszületett kicsi lányom, 2 éves! :)
Persze, Mosonyi Péternek hívják, nagyon rendes, szimpatikus ember.Én most még leginkább azon izgulok, hogy a 12 hetes Uh-n minden rendben legyen, de már ott motoszkál a fejemben szülés gondolata is. Ja, és persze annyira várom, hogy lassan megszünjön az állandó fáradtság és émelygés, mert nehéz így dolgozni:(
Te kihez jársz?
:) én nem találkoztam hárpiával!
és hidd el, abban a pillanatban új személyiséged lesz, ahogy megszületik a babád!én is elsőgyerekes anyka voltam-vagyok most is-, de ölni tudtam volna érte már az első percben...mondjuk így visszagondolva inkább hasonlítottam egy rakás szerencsétlenségre, mint egy erős anyatigrisre, pedig az voltam!
és a tapasztalatlanságtól ne félj, az ösztöneidre halgass, ne másra.lesz rengeteg "segítő" kéz, de Te fogod tudnia legjobban, hogy mi a jó a babádnak!persze lesznek páran, akik tényleg segítenek, de azt is érezni fogod!én gyorsan rájöttem!
ja!és sírni fogsz, legalábbis nekem konkrétan sírógörcseim voltak hetekig, de nem a kórház miatt!kijöna feszültség, meg a megváltozott helyzet...
de nyugi, minden jól fog menni!ma már tudom, türelmesnek kell lenni magadhoz, és mindenki máshoz...én elszúrtam, és ezért nem is voltam sikeres a szoptatással,. másfél hónap után abba is maradt....
szóval nyugi, és bízz magadban és az ösztöneidben!
amúgy megkérdezhetem ki az orvosod?
hát...mikor beértünk tele volt, így kaptam rucit, tudod olyan kórházit, aztán kint ültem a folyosón.mondjuk nem bántam,mert ott csak 3 ember volt, 1 család, és kedvesek voltak, meg így könnyebb volt, nem kellett ott ülni egyhelyben, járkálhattam,tudtam beszélgetni stb.aztán be kellett mennem, mert lett szabad szoba, és rámkötötték az nst-t...aztán kis idő után levették, akkor átcuccoltam a szülőszobára.ha jól emlékszem 1 extra szoba van, káddal, és 2 "sima".bordásfal, labda, ezekre emlékszem.mondjuk az a labda engem kifejezetten zavart. :)
szóval onnan is járkálhattam ki, ameddig bírtam, de a folyósora már nem mehettem.a szobák szerintem elég tágasak, és kényelmesek, nekem nem volt velük gondom, csak egy:baromi meleg volt!pedig szeretema meleget! :)
mint írtam, velem volt a párom, végig rá öszpontosítottam.Gábor (az orvos) nem volt ott a szobában végig, de hangosabb szólítás távolságban maradt, és mindig ott volt, ha kellett. a nővér sem hagyott magamra, úgyhogy jó élményeim vannak.kényelmes volt, tiszta, nem egy lyuk.
a vajúdás nekem nem volt túl hosszú, 19:40 burokrepesztés, és 21:50-re kint volt a Pocak.kibírható volt.repesztés után már nem ment ki a nővér, szóval mindig vigyázott rám valaki.:)
nekem jó élményem van végig az egészről, leszámítva, hogy két napig felülni sem tudtam, de ugye arról meg nem ők tehettek. :)
tényleg nem tudok rosszat mondani.remélem azt írtam, amire kiváncsi voltál, kicsit szétszórt vagyok! :)
és tényleg azt javaslom, menj be, nézz körül, és akkor a saját szemeddel látod majd milyen, nem kell más véleményére alapoznod!
mondjuk én az átszervezés óta nem jártam ott.lehet ma már minden más...
sziasztok!én a Bajcsyban szültem 2007. januárban Kardos Gábornál, aki azóta már az átszervezés miatt nem dolgzik ott, de nem sok rosszat tudok mondani.
a terhesgondozásról semmit, mert a magánban jártam, a vizsgálatokat pedig a genetikain kívül máshol intéztem. a genetikait sulyok Csaba csinálta, róla csak jót tudok mondani.figyelmes, kedves, pedig én sem fizettem, és nem is voltam a betege...
a szülésnél szerencsére pont az orvosom volt ott, de gyors, viszonylag könnyű szülés volt, a szülésznővel sokat nem is csevegtem, mert ott volt a párom is, Gábort pedig rég ismerem, így vele is más volt.
szülés után a pár napban nekem nem volt gondom a csecsemős nővérekkel, bár igaz, nem mindenki volt mézes mázos, de alapvetően nem volt az ellenkezője sem.sajnos neveket nem tudok, nem arra koncentráltam! :)
kedvesek voltak segítettek mindenben.nem nagyon tudtam 2 napig mozogni, a vérnyomásommal volt gond, ők hoztaák ,vittték a picit, bent volt éjszaka is, nem húzták a szájukat.
szóval rosszat nem tudok róluk írni.
a kórházban rohadt meleg volt, én 2 ágyasban voltam, nem fizetősben.
de különben be lehet menni a kórházba, körül lehet nézni, és beszélgetni lehet a nővérekkel, legalábbis akkor még így volt.de ha a dokid ott dolgozik, szerintem ebben segít is.
mindent összevéve, nem volt kibírhatatlan az az 5 nap, amíg bent voltam, és különösebben rosszat sem tudok mondani.
Ha stresszes a meló nem baj ha nem dolgozol, meg jön a nyár akkor jobb otthon lenni és jönni-menni amíg megteheted :-)))
Utána már lesz ki szabályozza :-))))
Én jelenleg gyeden vagyok a kisfiammal, aki most volt egy éves. A kistesót várjuk most.
Kisfiammal annyira jól voltam, hogy a 34. hétig dolgoztam. Utána otthon nehéz volt kivárni az időt :-))
Te meddig tervezed? Első baba?
Köszi a választ!
A bejelentkezés külön épületben van???
A dokim majd még megkérdezem a vérvételről, de az még két hét még megyek, addig is próbálok infót gyűjteni.
Nekem is a felemás hírekkel van bajom......
Az én barátnőm is ott szül májusban :-)))
Hány órától vesznek vért és meddig? Neked a dokid ad beutalót vagy mi alapján veszik le a vért? Lehet hülyén hangzik a kérdés, de ahol eddgig voltam ott a dokim csak leírta, hogy mit nézzenek és azalapján vettéke le a vért, semmi beutaló meg ilyenek.
Én felemás híreket hallottam, de az ott dolgozó orvosokról szinte kivétel nélkül csak jót. Engem nagyon meggyőzött, hogy nemrég teljesen felújították a szülészetet, a szülőszobákat, csak kérdés tényleg, hogy az ember helyet kap-e oda. A barátnőm egyébként itt fog szülni májusban, meglátjuk neki milyenek lesznek a tapasztalatai.
A vérvételen én reggel voltam éhgyomorra, minden rendben zajlott, bár kicsit sokan voltak. Ja, van még Bajcsis fórum a neten, ha beütöd a google-ba, sok már ott szült kismama tapasztalatait elolvashatod.
Szia!
Írnál nekem arrók, hogy megy a vérvétel? Mettől meddig van stb. ?
Ott fogok szülni, mert a dokim ide jött át dolgozni.
Még szülhetünk együtt :-))) A végefelé úgyis látjuk lesz-e rá esélyünk.
Szia!
Igen már voltam egy vérvételen és két hét múlva lesz a 12.heti kontroll, ha jól tudom, akkor lesz megint. Akkor még az is lehet, - ha a csúszásokat beleszámítjuk, hogy kb. egy időben leszünk ott, ha te is ott fogsz szülni:)
Szia!
Én 12 hetes vagyok és még egyszer se voltam ott, mert a dokim csak február óta dolgozik ott. Oda jársz vérvételre?
Sziasztok!
Én is odajárok, de még csak tíz hetes vagyok. Eddig jókat hallottam a kórházról, a szülészetet úgy tudom teljesen felujítoták. Van bordásfal, labda, kád, amita a kismama szeretne... egyelőre ennyit tudok. Snerr, mindeképpen írd meg mik a tapasztalataid, mert engem is érdekelne. Egy valamit viszont már én is megtapasztaltam, amíg a dokimra vártunk, már két alkalommal is, egy elég arrogáns csecsemősbe botlottunk, aki rendszeresen rákabál a kismamákra,akik bekopognak a babájukért, ez nem igazán tetszett. Remélem szerptemberben már nem lesz ott.
Sajnálom, hogy ilyen rossz érzéssel jöttél el!!!
Jelentkezz, ha megszületett a pici!
További ajánlott fórumok:
- A Budapest X. kerületében található Bajcsy kórházban kit ajánlanátok szülészorvosnak és szülésznőnek?
- Hogy zajlik a terhesgondozás a székesfehérvári kórházban?
- Tudna valaki nőgyógyászt ajánlani a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban?
- Működik terhesgondozás az István kórházban? Nincs fogadott orvosom, szeretnék ott szülni!
- Bajcsy kórházban Dr. Nagy László Zoltánhoz jár/járt valaki terhesgondozásra? Szült/fog szülni nála valaki? Mik a tapasztalatok?
- Miskolc Megyei kórházban Dr Kerek Gyula. Szült vagy esetleg jár valaki terhesgondozásra hozzá?