Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Baconos pogácsa recept

Baconos pogácsa recept

A Baconos pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
10 dkg darált bacon
5 dkg Rama margarin
15 dkg burgonya
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
cukor,



A Baconos pogácsa elkészítési módja:
A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.

(Aliz konyhája)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A baconos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook