Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres piskóta omlett ( 10 db ) recept

Epres piskóta omlett ( 10 db ) recept

Az Epres piskóta omlett ( 10 db ) hozzávalói:
Hozzávalók a piskótához :
6 tojás,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
2 ek. víz

Hozzávalók a krémhez :
30 dkg túró,
2 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
1 citrom héja,
1 cs. vaníliás cukor

20 dkg eper


Az Epres piskóta omlett ( 10 db ) elkészítési módja:
6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütőport a liszttel elkeverjük A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütőpapírra kb. 16-17 cm átmérőjű köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütőpapírról szépen le lehet húzni. Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütőpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres piskóta omlett ( 10 db ) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook