Babonák és egyéb ostobaságok gyűjteménye (beszélgetés)
Remélem nem hasogat ma a jobb térded!:)))
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm,én se tudhatok mindent!
Soha nem késő tanulni,hiszen jó pap holtig tanul! Igaz?
Akkor mondanám,én úgy hallottam,hogy a tű az veszekedés jelent,ezért nem szabad ott hagyni a lánynál akinek virágot viszel ajándékba.
Én a kölcsönkérésnél hallottam erről,hogy nem szabad tűt kölcsönkérni,mert azzal akitől kölcsönkérted akkor össze fogsz veszni!
Gondolom erre az esetre is az érvényes!
Lehet, hogy volt már: ha az esküvő idején esik az eső, válás lesz a vége. Ha a menyasszony hátranéz az esküvői menetben, akkor is:))
(Bárcsak ezeken múlna...)
Ez igen! Te aztán gyűjtögettél. Köszönjük, nem mind hallottam.
Én például az apró pénzt is el szoktam tenni, mert aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli!:)))
Ki korán kel, aranyat lel. Ez a közmondás arra utal, hogy ha valaki korán kel, korán kezd el szorgalmasan dolgozni, munkája eredményes lesz. Természetesen nem aranyat fog találni, az arany az eredményesség jelképeként áll a mondatban.
Read more: [link]
Halihó!Előkerültem,bocsi,de sajnos úgytűnik egyre kevesebb lesz az időm kicsilányom mellett!
Kérted,hogy írjak egy-két babonát ezek jutottak eszembe:
1;Ha elindulsz valahová,és elfelejtettél valamit ami fontos,és vissza kell érte menned,hogy ne érjen szerencsétlenség,le kell ülnöd és számolni 10-ig és csak utána elindulni otthonról,így talán elkerül a szerencsétlenség.
2;Női táskát nem szabad a földre rakni,mert szegény lesz a gazdája(meg el is lophatják :)
3;A kenyeret csak lapjára szabad rakni,mert ha felfordítva teszed a helyére szegény maradsz!
4; Ha az orrod viszket,valaki felbosszant!
Ha a popód viszket,emleget az anyósod.(bocsi)
5; Ha a bal könyöködet vered be férfi vendég,ha a jobbat női vendég jön.
6; Ha sót,borsot,vagy pirospaprikát kiszórsz veszekedést jelent.
7; Ha a jobb térded hasogat eső lesz(ez nekem 90%-ban be is szokott jönni,sajnos reumás vagyok!
8;Aki korán kel aranyat lel!
Ahányszor korán keltem amióta a kislányom megvan,már rég milliárdosnak kellene lennem!
9;Ha aprópénzt találsz nem szabad elrakni,mert szegény maradsz,át kell dobnod a fejed fölött úgy, hogy nem fordulsz meg és nem nézed meg,hogy hová esett.
10;Pókot nem szabad kinyírni a lakásban,mert szerencsétlenséget jelent.
11; Ha a jegygyűrű eltörik vagy elveszik a házasság végét jelenti.
12;Másnak a gyűrűjét nem szabad felpróbálni,mert akinek a gyűrűjét felpróbálod annak szerencsétlenséget okozol vele.
Ha még eszembe jut más is akkor majd jelentkezek!
Elnézést érte, dezt muszáj betennem ide!:))))
Ha a bal szemed viszket - öröm ér.
Ha a jobb szemed viszket - bánat ér.
Ha a segged viszket - aranyér.
Mint elözöleg irtam feleslegesnek tartom a tovabbi vitat :)
En igy gondolkodom , Te pedig ugy ,en ezt fogadom el,Te pedig azt :)
Nezd , remelem ezen ,nem veszunk össze :)
En az asztrologia hive vagyok , mert utannajartam es hitelesnek tartom ! Teneked mas a velemenyed , ennyi -:D
"Ha ötven millióan hisznek is valami ostobaságban, attól az még ostobaság."
Anatole France
Köszönöm!
Az már csak hab a tortán, hogy az asztrológia nem csak hogy nem működik, de a józan ésszel sem összeegyeztethető.
Megis el kell fogadni azt az egyszeru tenyt hogy , biza nagyon sokan hisznek benne es jodolognak tartjak :)
Szerintem vigan tulfogja elni a keresztenyseget is :)
Megtörtént, sokan megtették már előttünk. Harminc tudományos vizsgálat eredményei alapján kijelenthető hogy az asztrológia áltudomány.
Ekként is tartják számon.
Nyugodtan elvethetjük.